Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Podivné chování Prima =HD= ...?

Nejak nemuzu prijit na to kde muze byt problem u Prima HD - upresneni, prijimam to v PC pres TBS6928 sat. kartu, CW CI modul (SCM modry) a Skylink ICE vymena karta v nem. Na identicke karte mi jede bez problemu Nova HD, ale u Primy HD se mi stava ze obraz je najednou "scrambled" a musim resetnout CI interface - staci treba jen vysunot CI modul a strcit ho zpatky, nebo ekvivalent "prepnuti" programu - restartnu dvblast...

...nechapu to, karty jsem zkusil prohodit, CI moduly taky, vse vypada normalne, ale Prima HD se proste "sekne" a nejede - pokud s tim nic neudelam ta po nejake dobe se zas pusti, predpokladam pri zmene poradu (???) Nemam zrovna ted jak overit jak se to chova pri prijmu na klasickem prijimaci, ale ty TBS karty mi jedou spolehlive s cimkoliv, dlouhodobe stabilne - az na Primu "HD. Tak jen dotaz jestli jste se nekdo nesetkal s nejakym nekorektim chovanim u Primy HD od Skylinku.

Lucifer
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Podivné chování Prima =HD= ...?

Zkusil bych jiný modul, neboť ten co máš pamatuje už docela dost, dobře fungují Neotion,Smit (moduly testuji na TBS5980, ne v Linuxu ale na W7 ,to je asi jedno, výrobce je jeden)

matchboxx
Registrace: 9/2012

Hm, nejaky Smit jsem vyhrabl - ale taky je to takovy archivni kousek. Zkusim, a uvidi se. Co vim tak na tomhle transponderu je nepouzitelny Mascom "irdeto cryptoworks", obraz se rozsype. Ty stare modre SMC mi vsude jinde bezi dobre...

Lucifer

Staré moduly určitě ne, musí tam být logo Skylinku, pak to půjde ,bez loga mě Smit nefungoval a to byl nový modul.

matchboxx

Inak ak ste si všimli tak Prima HD má nové logo HD pod logom Prima.Je to niečo otrasné,to staré bolo OK,ale toto Rv

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Logo Skylinku tam být zcela jistě nemusí, je to normální Irdeto kódování. Pouze je potřeba, aby ten CAM byl dostatečně výkonný a zvládnul TP 11.797H, takže bych osobně sáhnul po Das Original - TechniSat TechniCrypt Irdeto CI+ (při nákupu v CZ/SK tam navíc to logo Skylinku i bude).

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

No právě že ano, existuji 2 Smity, jeden funguje a druhý ne, Technisat je určitě bezproblémový, ale ne v PC kartách, to CI+ je totiž jedna velká tragedie

matchboxx

Pokud PC karta nepodporuje CI+, tak bych to asi dál neřešil a Primu HD oželel. Sice existuje jeden bezproblémový CAM bez + (SMIT Irdeto Pro 4, 6 nebo 8), ale cenově je úplně mimo.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Žádná PC karta nepodporuje CI+ i když některé moduly fungují a proto to chce jenom zkoušet a zkoušet

matchboxx

Tak jen pro zajimavost jak jsem s tim dopadl - nakonec je ta TBS6928 vadna, dnes poslana na reklamaci. Stejna karta se stejne serie (vyrobni cislo +1 proti te vadne) jede se stejnym CAM i Skylink kartou v pohode. Ta vadna si nahodne jednou za par hodin odpoji CI, aby ho za radove minuty az desitky minut znovu iniciovala a fungovala dal...

...takze ICE "vymena" v pohode dokonce i s tim starym modrym SMC Cryptoworks CI modulem.

Lucifer

Do PC karet Smit Irdeto standart - má irdeto certifikaci, ale CI sběrnici. Funguje bezvadně i když skylink mu nemůže přijít na jméno.

Dolfino

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra