Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

přijímače dvbt2 + fw HEVEC

koncem roku se bude testovat u-hdtv (české radiokomunikace)
dvbt2 přijímače se ale (ty používané od začátku) budou muset flešnout fw s HEVECem kuli vysoké kompresi(HEVEC h265 je oproti h.264 až o 50% účinější)
Nevíte,už je na světě nějaký takový fw do přijímačů dvbt2 ?
díkes:-)
Bude to vůbec dobře fungovat když je HEVEC mnohem náročnější na proces komprese ?

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přijímače dvbt2 + fw HEVEC

hele ,tvuj kamarat ma desku do racka. jemu to pujde,nam ne. jenom , kdybys ses pohral s tim HEVECem 265 a pak nam dal vedet

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Je to HEVC, ne HEVEC :-)
A nic flashnout nepůjde, vyžaduje to silnější "železo".

Martin79
Registrace: 7/2008

Martin79

má pravdu,všemocný flash z trabanta mercedes neudělá,max.trabanta s mlhovkami a autorádiem R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Přesně, tak jednoduše to nepůjde byť si to stále spousta lidí myslí. Jedině pak výměna "parku". Hlavu bych si tím ale nelámal, než se u nás HEVC 265 rozjede, tak ty současné T2 mašinky už budou dávno ve sběrných dvorech.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Zdar synci v hantyrce je potreba vzdy uvadec spravne HEVEC.Nakonec totiz vsecko demokraticky zkomprymujeme a v pripadnem dozitem duchodu bude s nami na cimre 20-25 zapadonemeckych soudruhu:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Košický Antik bude dodávať prijímače už s HEVC.

jarosa
Registrace: 12/2009

Martin79

já tomu říkám prostě hevek:-) vim že je to high efekti.video coding...:-)
no já jen,že psali,že to do některých mašin již zkušebně nahráli a do některých TV také...v roce 2015 už má Itálie dělat všechny TV s dvbt2 s hevekem :-)
jarosa: hm,zajímavé...ono si myslím,že to tak dlouho trvat nebude...už je slina po uhdtv :-)
jsem zvědav na tu kvalitu ,ale natočeno kamerama v 4K (uhdtv) moc ještě není...co se tedy bude vysílat krom zpráv,to tedy vážně nevím:-D

cb21

Když jsem bydlel ještě na kolejích VŠB, přišel za mnou jeden kolega spolužák s následujícím problémem (myslel to naprosto vážně):
"Nevíš náhodou o nějakém šikovném elektrikáři? Mám starý procesor 486, zvukovku a CDROMku a chtěl bych z toho postavit MP3 přehrávač.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

jedině že by už dnes byly některé linux mašinky výkonově na takové úrovni, že by dekódování dokázaly zpracovat softwarově

pecou
Registrace: 7/2009

pecou

zjistil jsem,že ani nadupané 4jádro PC nedokáže využít na 100% stream s kompresí HEVC:-/

cb21

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra