![]() |
|
showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 prozdravím chlapi ,mám ted nový linux showbox vitamin 5000HD s enigmou 2 ,vše funguje parádně ,poradil jsem si i s nastavením ale za boha mi v něm nejde karta ice od freesatu .přijímač mi poslali totálně prázdný a všechno jsem si nastavil sám .má to čtečku conax a ta se prý musí nějak upgradovat aby četla freesat karty.vubec nevím co mám přes flešku do toho stáhnout jaký firmware aby ta karta freesat jela. pokud mi někdo poradí anebo pošle odkaz ke stažení budu moc rád.všem moc díkec. :(( |
marksony
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 823 |
![]() |
|
RE: showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 proJo podpora made in EU.... ;) mrkni na ABF..Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 prolikér nerýpej ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Stáhnout plugin addonsPřipojit přijímač k internetu.Zapnout, nechat nabootovat...Když už jde nějaký FTA kanál, pokračovat ovladačem: Menu - plugins - instalovat nové pluginy (zeleným) - addons - oscam 9003, na něm OK, stáhne se. Potom znovu do addons - vybrat mgcamd, na něm OK, nechat stáhnout. Nastavení a start cardserveru a clienta="softcam": Modré tl. - Select Softcam - nastavit tl. L-R "mgcamd" dále přejít na řádek Select Card Server, nastavit "oscam-upc-ice-mg" (pro starší karty upc nastavit "oscam-upc-cw-mg") Cardserver a softcam nastartovat zeleným (nebo na řádku "Restart Cardserver and Softcam" pomocí OK) Reboot přijímače, s vloženou kartou, přepnout na nějaký abonovaný kanál UPC na kartě (ČT1 a pod.) Jinak karta chodí i v gboxu... No, pohraj si. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
bob.rježišmarja no to jestli zvládnu to bude zázrak ale díkec pomalinku se o to postupně jak si mi napsal pokusím.moc dík měj se. :O |
marksony
![]() |
|
marksonyAk Ti niekto dá takto dokonalý návod tak to musiš zvládnuť.Všetka česť ak sa ešte stále na tomto fóre nájde niekto ako je "bob.r" a vie poradiť. R^ |
Cage
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
RE: showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 proTak takhle nějak by měla vypadat "pomocná rada". Všechna čest bobře...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
bob.rpostupoval jsem přesně podle návodu jak si mi napsal ,vše se stahovalo ,nabíhalo ok ,nakonec reboot a karta nejde .ted jsem volal na freesat tak mi poslali znovu zápisy na kartu a když to nenaběhne tak to budu muset někomu dát at mi to rozběhne. tak uvidím,díky všem. :( |
marksony
![]() |
|
bob.rmám to na programu čt1 frekvence freesat. |
marksony
![]() |
|
RE: showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 proOscam kartu vidi ? Alebo co tam mas ? Tomik - ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 proNechápu ty postupy číst kartu oscamem a na něj se připojovat přem mgcamd jako kdyby nestačilo jet rovnou všechno na oscam R^AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
To =big= a =marksony=Mgcamd jako client (softcam v terminologii menu přijímače) má širší možnosti než samotný oscam.Umí posílat "au" instrukce do karty v cardserveru, také emulaci - číst SoftCam.Key atd.= via, seca, nagra, irdeto, a biss... Má výhodu, že všechny potřebné klíče jsou obsaženy v jednom zmíněném souboru, což samostatný oscam neumí. Oscam instalovaný ve Vitaminu jde také spustit jako samostatný cardserver v řádku: Select Card Server jako "oscam-upc-ice" (novější karta CAID 0D97) nebo pro starší karty cryptoworks jako "oscam-upc-cw" (CAID 0D02) a karta v něm také chodí.(Jen vědět jakou konfiguraci zapnout !) V obou případech použití samstatného oscamu ale nesmí být spuštěn "softcam" mgcamd.(= nastavit softcam "žádný", Card sever jako (v konfiguraci k té které kartě) a nastartovat zeleným nebo OK na řádku "Restart softcam a cardserver" tl.OK Marksony, začínáš, nechci Tě nyní zatěžovat zbytečnostmi. Jdi do menu - pluginy - Download Plugins - addons a stáhni si a nainstaluj "npbox (806)" . Po instalaci si nastav: modré - Nastavení softcamu - Select Sofcam - "gbox" v řádku Slect Card Server nastav "Zádný" Konfiguraci nastartuj zeleným tl. S vloženou kartou. Potom reboot přijímače. Výhodou použití gboxu je, že "je mu jedno" jestli má novější nobo starší kartu = umí spolupracovat s oběma kartami... Pozor, nespěchej. Gbox startuje cca 17 sec. Kdyř začne pracovat, teprve potom začne posílat instrukce (záúpisy z vysílání) do karty. Musíš stát přijímačem na některém kódovaném kanálu (ČT1 a pod.) To načtení karty může trvat i hodinu ! Abys měl jistotu, že máš signál z paraboly, musí Ti jít ČT24 z paketu UPC - potom se zase postav na ČT1 a tam čekej - samozřejmě se zapnutým přijímačem. Obrň se trpělivostí a začni. |
bob.r
![]() |
|
bob.rvše jsem udělal jak si napsal menu ,plugins,addons a tam mám mgcamd 1.38d,newcs 1.70,npbox 806,oscam 9003 a oscam ymodv 18.stáhl jsem ten np box 806 ,modrým tlačítkem jsem dal select softcam potom select card server jsem dal žádný ale když dám ten select softcam tak tam žádný gbox nemám,mám tam jenom mgcamd newcs,mgcamd oscam a oscam.tak už nevím co stím. ale jinak dík moc budu si muset poradit .měj se. :( |
marksony
![]() |
|
to marksonyRestartuj přijímač, jdi dio nastavení softcamu, když tam nebude "npbox" nebo "gbox", zkus ten npbox stáhnout znovu...Kdyby to s Tebou nechtělo "mluvit", že tam už npbox je, tak nejdříve ten nepovedený npbox odinstaluj: -plugins - Remove Plugins (rudým tl.), vybrat addons, npbox 8O6 , potvrdit odinstalování... Reboot a nový pokus o instalaci. |
bob.r
![]() |
|
bob.rdobře ještě to zkusím jak si napsal a jak to nepujde tak to dám tady u nás jednomu a ten by mi to rozjel ,chci se napřed ale pokusit sám na to přijít.už si s tím hraju od rána a spocený jsem až na (nevhodné slovo) z toho. zatím dík moc a dám vědět jak to dopadlo . :( |
marksony
![]() |
|
to marksonymohl bys to udělat i sám. Když budeš potřebovat, pošli mi zde na "soukromou zprávu" Tvůj e-mail, ať nezatěžujem fórum. |
bob.r
![]() |
|
nech tu karturozběhnout jinde,ať máš jistotu,že jede,takto nevíš ,kde je chyba,když je více neznámých v rovnici R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
pierrepetrčau no já tu kartu ted mám ve starém humaxu 5500crci a v něm jede všechno jak lusk a jak ji dám do showboxu tak prostě nic no nejde mi to rozjet ,už to vzdávám ,zkusím to ještě zítra a když tak v pondělí budu muset někoho sehnat kdo mi to rozjede.měj se. :( |
marksony
![]() |
|
aha tojsem nějak přehlédl,myslel jsem,že ti karta ještě nenaběhla,vitamin neznám,jestli by nezkousnul seting z vučka,ten bych ti poslal a jedeš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrdík to si hodnej ale já už to radši nechám než to nějak doprčím a v pondělí s tím někde zajdu kde tomu rozumí a nechám to rozběhnout.dik moc. :( |
marksony
![]() |
|
no jak chceš,pokud to chodí jako u vu-čka,tak vrazíš flashku a za pár minut vše nastaveno automaticky,nemáš co zmršit,vitamin neznám,nějakej vitamíňák by ti to měl poslat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 pronapadla mi strašná blbosť, ale možno motyka vystrelí..Karta do Humaxu ide čipom hore a do Showboxu čipom dole :lookaround: |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: showbox vitamin 5000HD ENIGMA 2 prouž jsem to rozběhl před chvilkou karta šlape přes stáhnutý plugin gbox.díky všem. R^ |
marksony
![]() |
|
![]() |