![]() |
|
Meracia technika sat. signaluMá niekto skúsenosť pri nastavovaní stelitneho signalu cez notebok? Exiztuje soft ako nahrada org. meracieho pristroja na vyhladavanie a meranie signalu? Ak ano , tak ako nato ? |
sandro
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 44 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
add Saxonjeste tady pokud jsem spravne pochopil, tak treba nastavis idealne skew na TP na konci pasma HH, pak nasledne nastavis (lepe receno poopravis) skew na kraji pasna VL a opet se vratis na na TP na konci pasma HH, kde sis to mezitim rozd.bal ? |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
kaosdanou sat. pozici optimálně nastavím pro pár nejproblémovějších TP (podle situace na daném satelitu) - samozřejmě je potřeba předem vědět které to jsou (teor.+zkušenost) a s dalšími TP se nemusím vůbec crcat protože vím že ty prostě taky pojedou OK... a k tomu spektrák nepotřebuju |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
to lanceja netvrdim, za je k nastaveni nutne potrebny spektralni analyzer, jen jsem chtel vyvratit to, ze neni mozne provest kvalitni nastaveni skew jeho pomoci |
kaos
![]() |
|
RE: Meracia technika sat. signaluTvůj postup byl dostačující za éry analogu, ale v době normy DVB je merení MER a BER za korekcí zásadní. Pokud jim merení nekoncis, nebudeš mít nikdy jistotu, že si nastavil systém ideálně. Na kazdou pozici mam prednastaveno 4-6 TP ideálně s 8PSK modulací a stejným kmitoctem jako v opačně polarizaci, či sousední pozici a mam podle MER a CBER jistotu, ze jsem dosáhla maxima možného.Podle přesnosti spektraku s rozlišením 5dB na dilek u přístrojů do 100k nikdy takovou jistotu mít nemůžu. Takovy spektrák používám pouze pro hrubé nalezeni pozice AZ,EL ale nikdy jim merení nekoncim. Jak říkám, každý máme svůj postup... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Meracia technika sat. signaluTo jeden místní expert tady radil pro precizní nastavení parabol Amiko a monitorek ;) :))) , jinak Saxonův postup je OK :8)Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 763 |
![]() |
|
RE: Meracia technika sat. signalusouhlasim s tim, ze kazdy mame svuj postup, ale pokud sirokych moznosti mereni spektralniho analyzeru vyuzivas "pouze pro hrubé nalezeni pozice AZ,EL", tak to je prinejmensim smutnejinak samozrejme, ze kukam i na jine parametry, ale napr. hodnotu BER (oproti tobe) zjistuji nikoliv az za korekci (tam uz je ti ten udaj k nicemu) nybrz pred korekci (pre-Viterbi BER) |
kaos
![]() |
|
KaosS tou BER za korekci jsem se v dnešním ranním příspěvku co jsem psal o BER pochopitelně přepsal, však jsem použil zkratku CBER coz je preBER, to se omlouvám. Ale VBER je taky důležitá, nikoliv k ničemu, například kvůli QEF.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |