Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Meracia technika sat. signalu

Má niekto skúsenosť pri nastavovaní stelitneho signalu cez notebok? Exiztuje soft ako nahrada org. meracieho pristroja na vyhladavanie a meranie signalu? Ak ano , tak ako nato ?

sandro
Registrace: 8/2013
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

add Saxon

jeste tady pokud jsem spravne pochopil, tak treba nastavis idealne skew na TP na konci pasma HH, pak nasledne nastavis (lepe receno poopravis) skew na kraji pasna VL a opet se vratis na na TP na konci pasma HH, kde sis to mezitim rozd.bal ?

kaos
Registrace: 2/2009

kaos

danou sat. pozici optimálně nastavím pro pár nejproblémovějších TP (podle situace na daném satelitu) - samozřejmě je potřeba předem vědět které to jsou (teor.+zkušenost) a s dalšími TP se nemusím vůbec crcat protože vím že ty prostě taky pojedou OK... a k tomu spektrák nepotřebuju

lance
Registrace: 10/2008

to lance

ja netvrdim, za je k nastaveni nutne potrebny spektralni analyzer, jen jsem chtel vyvratit to, ze neni mozne provest kvalitni nastaveni skew jeho pomoci

kaos

RE: Meracia technika sat. signalu

Tvůj postup byl dostačující za éry analogu, ale v době normy DVB je merení MER a BER za korekcí zásadní. Pokud jim merení nekoncis, nebudeš mít nikdy jistotu, že si nastavil systém ideálně. Na kazdou pozici mam prednastaveno 4-6 TP ideálně s 8PSK modulací a stejným kmitoctem jako v opačně polarizaci, či sousední pozici a mam podle MER a CBER jistotu, ze jsem dosáhla maxima možného.
Podle přesnosti spektraku s rozlišením 5dB na dilek u přístrojů do 100k nikdy takovou jistotu mít nemůžu. Takovy spektrák používám pouze pro hrubé nalezeni pozice AZ,EL ale nikdy jim merení nekoncim. Jak říkám, každý máme svůj postup...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

To jeden místní expert tady radil pro precizní nastavení parabol Amiko a monitorek ;) :))) , jinak Saxonův postup je OK :8)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

souhlasim s tim, ze kazdy mame svuj postup, ale pokud sirokych moznosti mereni spektralniho analyzeru vyuzivas "pouze pro hrubé nalezeni pozice AZ,EL", tak to je prinejmensim smutne
jinak samozrejme, ze kukam i na jine parametry, ale napr. hodnotu BER (oproti tobe) zjistuji nikoliv az za korekci (tam uz je ti ten udaj k nicemu) nybrz pred korekci (pre-Viterbi BER)

kaos

Kaos

S tou BER za korekci jsem se v dnešním ranním příspěvku co jsem psal o BER pochopitelně přepsal, však jsem použil zkratku CBER coz je preBER, to se omlouvám. Ale VBER je taky důležitá, nikoliv k ničemu, například kvůli QEF.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra