Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Pozicionér a skew kontroler Titanium Satellite ASC

Máte, prosím vás, niekto skúsenosti s týmto aparátom? Prípadne, viete o niekom takom, čo ho má? Dík.
http://www.titaniumsatellite.com/asc1

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129
Odpověď v diskusním vlákně

decmen

my se nehádáme,všeobecně "universal LNB" je právě polarizace 13/17v,pásma 22khz R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Najprv boli prírubové LNB (povedzme 80te roky min. storočia, bez zabudovaného ožarovača a prepínania polarizácie - holé, surové LNB - a potom všeliaké Marconi, FUBA, Grundig, do offset parabol - inak, v Prime focus parabolách sa stále preferujú jednopolarité prírubové LNB, aj keď už to nie je pravidlo). V tých prvých sa prepínalo pásmo elektrikou a v tých druhých sa elektrikou prepínala polarizácia. Si myslím, že v 80 rokoch ešte o technológii 22 kHz po jednom kábli nik nič nevedel. Možno niekde vo výskume, neviem. Takže klasika je pásmo: 13/18V. A jednopolaritné LNB sú tie, ktorým treba správnu/požadovanú polarizáciu priviesť na prijímaciu sondu. Mechanickým polarizérom, magnetickým polarizérom alebo ich v ohnisku paraboly budeš rovno otáčať. Tie LNB, myslím. Môžme sa však prieť o význame použitia slova "klasika" na môj prípad. Možno sa to volá inak. Keď však poviem tento termín kamarátom s podobnými LNB ako mám ja (veľmi známy je SMW WDL E DRO), tak vedia, že myslím na prepínanie pásma pomocou napätia. Ale na druhej strane, je to úplne jedno, podstatou je, že ASC1 to nevie a ja mám práve taký LNB, čo pásmo inak neprepnem. Tak buď kúpim nový LNB alebo nekúpim ASC1. Len ten LNB stál dosť veľa peňazí :-( a to človeka na..re...

medecal64

@decmen

decmene, my sa s pierrepetrom nehádame... vy češi to voláte škádlení... a to ja pôvodom polovičný čech miluji... :-) a na druhej strane, ja rád vecne diskutujem... preto ma mrzí, ak sa niekto ako pierrepetr dostane na black list a týždeň ho tu nevidím...

medecal64

to medecal64

já vím, to "nehádejte" mělo být v uvozovkách,jinak - co to máš za lnb s přepínáním pásma 13/18 V ?

decmen
Registrace: 2/2008

@decmen a pierrepetr

To je on, tento japonský krásavec mi robí starosti...
https://www.parabola.cz/album/foto-453/
sekce Album: Universal LNB NJR 2843S
Popis fotografií:
[1] Universal LNB NJR 2843S

medecal64

tady nejde

o slovo klasika,to může být v různých komunitách chápáno různě,mě šlo o klasický universál,ten je všeobecně 13/17v polarizace,22khz pásmo,že tvému LNB jednopolarizačnímu říkáš Universál je možné,ale zažitý výraz "Universál LNB"je právě pro ty ,co popisuji R^ :laughing: R^

pierrepetr

na tý fotce

,co je to za výrobce?,mě se zdá,že jsem ho měl taky kdysi,není to sharp? R^ :laughing: R^

pierrepetr

to medecal64

hm, mám NJR2154A, nějak jsem jej ještě nepoužil ....

decmen
Registrace: 2/2008

@pierrepetr

Stará japonská firma (vznikla niekedy koncom 50tych rokov) New Japan Radio, Co. Dosť je zavedená v Amerike a v Ázii. U nás to málokto pozná. Špičkový kúsok. Peon možno bude nesúhlasiť, že je špičkový, lebo on nedá dopustiť na SMW WDL E DRO... :-) Ak si ho mal, určite ešte niekde funguje, nie ako tieto terajšie čínske shity... Jáj, zas som asi povedal, čo som nemal ;)

medecal64

jo oni

dělali právě s různým ovládáním pásem,ten tvůj celkem ojediněle přepínali napětím a už ve stejné době dělali s přepínáním 22khz,možná pro různé odvladače R^ :laughing: R^

pierrepetr

@decman

Dnes sa už LNB len pre pásmo okolo 12,5GHz veľmi nepoužívajú... Aspoň teda na komerčné využitie. Ten môj je stabilizovaný cez PLL a má LO stabilitu +/- 30 kHz.

medecal64

@pierrepetr

Nie ojedinele, každý významný výrobca (Norsat, Swedish Microwave, SPC, California Aplifier, NJR robí jednopolaritné prírubové LNB tak, že pásmo prepína pomocou 13/18 V... Ale bojuješ, to sa mi páči... :)

medecal64

nebojuji

není důvod,tento výrobce má hodně typů i podle posledního písmena,to je ta stabilita oscilátoru a v tom množství,co vyrábí,je to ojedinělé,nemluvím o jiných výrobcích- firmách R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Ako tak brouzdám netom, tak niektorí výrobcovia nazývajú tieto LNB Wideband a Full Band a Quatro band, takže možno máš pravdu, že Universal sa používa hlavne pre tie s prepínaním polarizácie cez napätie. Nakoniec ten decmen sa nemýlil, keď vravel, že pravdu máme obaja :)

medecal64

jasně

v běžném komerčním provozu se universál LNB označují právě tyto,u přírubových si nejsem jist,přírubový byl můj první někdy 1985 asi,pak už jen universály,ale to neřeš R^ :laughing: R^

pierrepetr

@Peon

Ak by túto diskusiu čítal Peon alebo niekto, kto pozná SMW WDL E DRO, ospravedlňujem sa za omyl, ktorého som sa nechtiac dopustil. Švedsky LNB má totiž dva nezávislé výstupy, takže sa napätím neprepína. Robia to až vyššie rady tohto výrobcu s PLL, ktoré sa dokonca môžu prepínať aj v kombinácii s 13/18 V a 22 kHz (Qatro band). Ešte raz sa omlúvam.

medecal64

to se vůbec

nemusíš omlouvat,tady se toho nakecá a nikdo se nad tím nepozastavuje,je to drbárna a to dobré si každý z diskuze vyzobává,spíš by mě zajímalo,kde se dá koupit ten vlnovodný slučovač R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Aha, teraz si ma dostal... Čo je to vlnovodný zlučovač? Myslíš mechanický polarizér, ktorý príjíma v ohnisku vlny C a Ku pásma, upraví polarizáciu a pošle to celé tomu ktorému konvertoru? Buď ti to niekto zoženie z Ameriky (máme takých ľudí) alebo si to kúpiš cez ebay. A s tým omlúvaním, musel som to spraviť, ak si chcem zachovať určitú povesť, úroveň a tvár... :-)

medecal64

jde mě

o spojení dvou LNB do ozařovače,byly by tam dva LNB universal,tedy komplet V/H +obě pásma R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Pozri výrobcu Chaparral Communications a Seavey. Oni robia také veci a sú špičkou. Ale v tom prípade zabudni na LNB "vše v jedné krabici".

medecal64

@pierrepetr

Pozerám, že Chaparral čisto pre Ku pásmo také veci nerobí... A nestačila by OMT, polarizačná výhybka s ožarovaťom C120?

medecal64

potřebuji

spojit do jednoho ohniska dva LNB,z toho vlnovodu snad leze vše komplet,nepotřebuji oddělovat polarizaci R^ :laughing: R^

pierrepetr

asi máš

na to dôvod, keď nechceš použiť twin LNB, či ako sa to u offsetiek volá. Ale vec čo ty chceš, ja nepoznám. Možno niekto, kto to montuje. OMT a Bullseye sa dávajú práve preto, aby sa oddelili polarizácie, to máš pravdu. Ale pre dva, či štyri konvertory sú tie twin a quatro, nie? Či sa mýlim? Tu som zas ja na plytkej vode :)

medecal64

chci to

na takový experiment,zatím to nechci nějak publikovat,dokud to nebude chodit,nevím jak se to odborně jmenuje,tak to nemůžu nikde najít,prostě vlnovod,na kterém budou dva LNB a zakončen jedním ozařovačem v ohnisku,jak se to jmenuje?vlnovodný slučovač je můj obchodní název R^ :laughing: R^

pierrepetr

tak o takom

niečom ja neviem... snáď niekto múdrejší...

medecal64
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra