Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Pozicionér a skew kontroler Titanium Satellite ASC

Máte, prosím vás, niekto skúsenosti s týmto aparátom? Prípadne, viete o niekom takom, čo ho má? Dík.
http://www.titaniumsatellite.com/asc1

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129
Odpověď v diskusním vlákně

to je škoda

ten tvůj vlnovod to rovnou posílá do LNB s opačnou polarizací?,nebo to někde po cestě přepíná?,nebo záleží,jak uchytíš LNB? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Toto je síce pre C pásmo, ale sú aj pre Ku. https://www.parabola.cz/album/foto-454/
Ak potrebuješ obe polarity na výstupoch, niečo ako rozbočovač, tak také niečo som ešte nevidel
;)
sekce Album: Polarizačná výhybka pre C pásmo
Popis fotografií:
[1] Polarizačná výhybka pre C pásmo

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

to pierre a medecal

Já myslím, že Petr myslí omt výhybku.....no čas od času se na ebayi i jinde nějaká vyskytne, já Ti svoji neprodám :-(

decmen
Registrace: 2/2008

@pierrepetr, @decmen, @Peon

Ak som to pochopil správne, pierrepetr nechce výhybku, lebo nechce, aby to menilo polarity (chce mať obe, H/V, v oboch LNB zároveň) a nechce ani to, čo si zobrazil ty Peon, lebo aj to slúži jednopolaritným konvertorom na výber opačných polarizácií. On určite plánuje niečo s "dvojsondovými" (dvojanténkovými) LNB a na to sa doteraz nevymyslelo nič iné, len tie twin (dual) a quattro LNB. K môjmu vlnovodu: je to polarizér, ktorý má vovnútri otáčajúcu anténku, ktorá je poháňaná servom. Na ňu príde signál a polohou anténky sa určí polarizácia. To sa potom odošle jednoplaritnému LNB. Iba tá konkrétna polarizácia. Ak sa mýlim, Peon, prosím ťa, oprav ma. No a môj korotor spracováva takto dve pásma, Ku a C, lebo má vo vnútri dve otáčajúce sa antény a dva nezávislé výstupy pre dva konvertory. Jeden pre C a druhý pre Ku. Na obrázku mojej zostavy v Galérii to vidieť. Ešte do albumu môžem zavesiť, ako vypadá vnútro polarizéru.

medecal64

@pierrepetr

https://www.parabola.cz/album/foto-455/
Napríklad to vyzerá takto. Predná malá anténka vo vlnovode je pre Ku, zadná, väčšia je pre C. A vidieť aj masívnu depolarizačnú doštičku pre C pásmo. Nevýhodou je, že tento model ju má (to ielektrikum) práve pre Ku vlnovod kratšiu (cca 6,2 cm), takže spodné kmitočty (3,4-3,7 GHz) výrobca v cirkulárnych polarizáciách negarantuje. Peon môže mať pripomienky, že 6,2cm je málo aj pre 4,2GHz, lebo výpočtom, by tam chcel mať minimálne 8,2 cm. Ja mám dva typy corotorov, a ten druhý iba s anténkou bez vlnovodu pre Ku má dielektrikum asi 7,5cm dlhé a bez problémov ukáže všetko. Peon si však svoj vlnovod predĺžil, že?
sekce Album: Corotor z vnútra
Popis fotografií:
[1] Corotor z vnútra

medecal64

to all

Tak to se nám bude muset pierre lépe vyjádřit, co vlastně hledá, no na PF anténu a Ku pásmo by mu mohl stačit třeba přírubový Invacom twin nebo quad s nějakým ozařovačem :lookaround: , jinak už mě nic nenapadá.

decmen

@decmen

Presne to vravím aj ja, že jedine tie twiny. Ale ako poznám pierrepetra, ono to bude ešte komplikovnejšie. Minimálne o to, že to bude chcieť na offsetku :-) A z tých som ľavý ako šabľa (šavle).

medecal64

to medecal

No to nevadí, měl SMW 150cm a k ní byl ozařovač na přírubu,vypadala skoro jako středovka,myslím,že ji dost lidí zná, jinak je i na dx foru i s fotkama.

decmen

@decmen

Poznám SMW 150. Bola to bomba. Aj ja som ju málem kúpil od dr. Mazálka. Škoda, že som vtedy zaváhal. A to ju má teda pierrepetr alebo ty?

medecal64

SMW150

jsem měl já, letos v létě šla do světa, už pro ni nebylo uplatnění, ale teď snad slouží na příjem 36E někde na severu Čech.

decmen

@decmen

Ty si mal SMW 150 a pustil si ju z rúk?! To sa nestáva každý deň, ti poviem. Alebo plánuješ niečo väčšie?

medecal64

to medecal

jj, v garáži už čeká Prodelinka 180cm a ještě k ní přibyla 240cm, jen nejsou lidi co by vyvrtali díru na sloupky :crying:

decmen

@decmen

Tak to je iné... som si aj myslel, že takú anténu nedáš preč len tak pre nič za nič. Ja som na tom podobne, 3,4m Prodelinku mám zloženú v kontajneri na dvore už druhý týždeň a mne zas nemá kto urobiť nádstavec na súčasný stožiar. Pôvodný mal 9cm priemer a nový 16cm. Ale keďže máš tiež Prodelinku, tie rozmery poznáš. No a ja mám zaobstaraný/zohnaný všetok materiál (hrubostenné rúry, výstuže a pod.), a človek, čo mi má z vložiek odsústružiť 1,5mm, nemá čas... A tak sa tu z okna pozerám na kontajner na dvore a nový motor v garaži... A vonku je krásne počasie ako stvorené na montáž novej antény...

medecal64

medecal64 k corotoru

Je to síce pekné aj dobré pre príjem silných satelitov, all in 1, ale keď sa pídiš po každom dB, tak je to na ... Vyskúšal som to a porovnal s inými spôsobmi, takže viem čo píšem ;) P.S vlnovod som predĺžil, lebo doska má 13cm a špecifický tvar :O (pre C pásmo)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

@Peon

Je mi jasné, že Chaparral je niečo ako špička komercie, a kto chce úplne maximum, asi ide do Seavey, alebo si urobí sám, neviem. K predĺženiu vlnovodu: áno, hĺbka korotoru je 14 cm, po anténku asi 10,5 cm. Tam by 13cm nevošlo. A Polarotor na C je ešte kratší. PS: Vďaka za postreh a reakciu. Vždy ma niečim obohatíš.

medecal64

obávám se

k mému snažení,že nic takového asi neexistuje,momentálně neřeším,jestli to bude na ofsetce,nebo pf,to řeší ozařovač,jde o jistý experiment pro několik věcí,které si chci vyzkoušet,zjednodušeně potřebuji dostat signál z ohniska komplet do více,než jednoho LNB,stačilo by na začátek,aby mě někdo napsal,jak se něco podobného i k jinému účelu může jmenovat,jinak nic nenajdu,děkuji R^ :laughing: R^

pierrepetr

obávám se

no tak jestli to nezná Peon, sato nebo marval, tak už tady asi nikdo...... :lookaround:
P.S.: kdo uvidí první koně, získává bod R^

decmen

decmen

díky,co si za ty body koupím? R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

V Lídlu Mercedesa... Fakt niečo také ako chceš ty neexistuje... Takže sa to nedá hľadať... Sú OMT, Waveguidy, bullseye, polarotory, corotory, feedhorny a kopa ďalšieho železa a náradia pre tento náš koníček...

medecal64

medecal64

já to nutně v lídlu kupovat nechci,koupím kdekoliv,nebo seženu šikovného klempíře R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

b) je správně...

medecal64

jistě by

to zvládnul,ale rozměry a pokovení musím určit já R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Tak ožarovač C120, vlnovod aký dlhý potrebuješ a 2x výstupy WR 75. To by sme vedeli :) Ale ako zabezpečíš prenos signálu na anténky LNB (celkove predpokladám, že 4)? Dáš do vlnovodu 2 a 2 sondy za sebou pod 90 stupňovým uhlom? A čo som ja John Seavey? Neviem. Jednoducho neviem. Nemáš tam niečo ľahšie?

medecal64

medecal64

tak se nečíl,copak tě nějak znásilňuju?,možná to bude vědět někdo jiný,čímž tě nechci vyloučit z tvého vlákna R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

https://www.parabola.cz/album/foto-456/
robím pre teba, čo môžem... a žiadna vďačnosť... a vieš, že vlákno je o ASC1?
sekce Album: pre pierrepetra
Popis fotografií:
[1] pre pierrepetra

medecal64
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra