![]() |
|
Satelitní vysílaní na netobookuJde nějak propojit notebook pres hdmi na setbox abych mohl na notebooku primat sat. vysilani |
tomcz
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
RE: Satelitní vysílaní na netobookuNotebook ma HDMI vystup. A nie HDMI vstup. Nejaky STB, ktory streamuje vysielanie a cez LANku to pozerat. |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
RE: Satelitní vysílaní na netobookuJasně že to jde, pokud máš notebook s TV kartou, pokud ne doporučuji USB DVB-S2 tuner např. TBS 5922SE bez CI nebo s CI TBS 5980 |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Satelitní vysílaní na netobookua umí jeste nějaký setbox uhf modulator |
tomcz
![]() |
|
RE: Satelitní vysílaní na netobookuTo možná ještě nějaký muzejní či obskurní kousek umí, ale za rozumný směr bych to v dnešní rozhodně nepovažoval.Optimální je pořídit Linuxový přijímač s Enigmou (ideálně dvoutunerový) a z něj pak streamovat do libovolného zařízení v domácnosti, vzduchem či eternet kabelem. Přepínání kanálu se řeší přes webové rozhraní přijímače, případně speciální aplikací. Řešení to nebude za pár stovek. Druhá varianta je jak uvádí matchboxx, použít v kombinaci s notebookem DVB-S2 USB tuner a nevázat se na stolní přijímač. To pochopitelně vyžaduje přítomnost koax svodu v místě notebooku a né zcela triviální instalace a nastavení příjmového software. Pokud chceš přijímat placené / kódované kanály (kdo ne), situaci to dále komplikuje. |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
RE: Satelitní vysílaní na netobookua jaky lin s enigmou byste mi doporucil ....neco lidoveho :)) |
tomcz
![]() |
|
RE: Satelitní vysílaní na netobookudoma mám 1,5 roku tento linux: HD BOX 9105+ a jsem naprosto spokojený |
spartann
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: Satelitní vysílaní na netobookuDoporučovat nemůžu, protože kromě těch málo kousků co vlastním jiné v praxi ozkoušené nemám. Momentálně spokojenost s VU+ Solo2, ale lidové to zrovna moc není. Díky přítomnosti dvou tunerů mohu přes síť sledovat vysílání nezávisle na tom co je zrovna sledováno na TV. Je to fajn, dívám se z Windows8 tabletu (Metrová appka) a přes nkovou WiFi spolehlivě fungují i HD stanice.HD Boxy se určitě jeví dost zajímavě. Jen si to chce pročíst a pohlídat zkušenosti uživatelů s konkrétním modelem na příslušném specializovaném fóru. Teoreticky by nemusel být nezbytně nutný box s Enignou, streamování podporují i některé další boxy. Které přesně a s jakou spolehlivostí jsem nezjišťoval. |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
![]() |