Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jak zabránit samovolnému přehazování stanic v TV

TV se satelitním tunerem LG typ 42LM615S-ZE. Po naladění a seřazení stanic podle zvyklostí si samovolně tento TV přeháže řadu stanic na jiné pozice. Dělá to v režimu ladění AUTO s výběrem poskytovatele "Skylink" i s výběrem poskytovatele "Žádný". Rovněž k tomu dojde při ladění Manual po jednotlivých transpondérevh Skylinku. Lze tomu nějak zabránit? Po továrním nastavení se zobrazí položka "Automatické aktualizace programů", na kterou volím NE.

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak zabránit samovolnému přehazování stani...

kup si poriadny satelitny prijimac a nie ten Lucky Group zlavneny cerep z tešča ktory terazky myslim davaju k 10 rozkom a polke masla gratis :)

arioner
Registrace: 8/2010

K dotazu prosím. Pokud nevíte a ten TV neznáte, tak se nevyjadřujte. Děkuji. Ten TV má soused.

Standa3

Zřejmě nemáš vypnutou tu automatickou aktualizaci. ;) Pořádně si to zkontroluj v menu.

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

LG to dělají bez ohledu na nastavení automatické aktualizace. Po manuálním proladění tp kvůli novému programu se seznam znovu přehází. Holt Life s good. Co chtít po výrobcích TV, když se ještě nenaučili udělat pořádnou editaci programu v DVB-T natož po nich požadovat logickou práci u DVB-S. Ještě, že to má SMRT TV

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

tak nejak. vstavaný tuner ani zadarmo a LG duplom

noces
Registrace: 9/2010

No já tedy s tímto problém nemám. Jedna z mých LG je taky s vestavěným DVB-S2 tunerem a programy se mě samy nepřehazují. Když si to ručně zaktualizuji, tak se mi nově naskenované programy naladí na konec seznamu naladěných TV před rádia. A programy poté přehazuji v PC pomocí CHanSort. ;)

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys

Mám LG 42LN.. a opčas se nějaký program taky prohodí s jiným.Tak mám na flešce uložený seznam upravený v Chansortu,přehraji to do tv a mám nějaký čas pokoj

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

To mas jeste dobry, v mem okoli se sam vymaze cely seznam a ladit nelze, jelikoz zmizi i satelit na vyber. Musi se dat jedine tovarni nastavani a cele znova. Obcas i nejaky program zmizi. Proste LG.

Hypnos
Registrace: 3/2009

Hypnos

Pro takové případy je právě dobré mít ten seznam naladěných a seskládaných kanálů v Chansortu. ;)

wladys

VYSKUSAJ:

tovarenske nastavenia / poskytovatel ziadny / hladanie naslepo!

..nemali by sa uz prehadzovat a v poradi akom sa jeden po druhom oznacia pre presun tak v takom ich aj nasledne zoradi. Ak nepomoze tak stiahnut posledny fw z LG stranky (pripadne to spravit ako prve) a z usb natiahnut, potom uz bude TV isto posluchat.

46E, 45E, 39E, 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 5E, 1W @ AB Cryptobox 652

Freedox
Registrace: 8/2007

Tu stránku s novým firmware, který by neměl přehazovt kanály, jsem už dříve na podpoře LG našel. V seznamu typů pro tento fw však ten můj typ není. Takže nechci riskovat instalaci fw, který může být nevratně nefunkční v TV, který není můj. Napsal jsem na podporu LG dotaz, zda tento fw je i pro můj TV, ale dosud neodpověděli. Doufám, že podpora LG bude spolehlivá a neplní bobříka mlčení. To ladění s poskytovatel "Žádný", jsem už vyzkoušel na stávajícím fw, nepomohlo to.

Standa3

Pokud trošku vládneš angličtinou, tak tady je postup, jak to ošetřit: https://sourceforge.net/p/chansort/wiki/Channels%20disappear%20or%20change%20program%20numbers%20randomly/

Už jsem to tady několikrát psal, důležité je udělat factory default nebo změnit zemi, odmítnout ladění, vrátit původní zemi, vypnout Skylink a zapnout blind scan a ladit. A pak ideálně použít ChanSort.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Pro Dusan

Dík za odkaz. Ten ChanSort si někde stáhnu. Ale řazení kanálů je dost dobře navrženo i přimo z menu toho TV. Kanál editor mám zatím jen pro TV Philips. Zkusím postup podle tvého odkazu a dám vědět do týdne. Mizím na dovolenou do tepla.

Standa3

podstatne je tam to ladenie "naslepo", ak sa v tom modely LG dá tak vyhľadávať.

46E, 45E, 39E, 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 5E, 1W @ AB Cryptobox 652

Freedox
Registrace: 8/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra