Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Problém se třemi kmitočty Skylinku

Zdravím, prosím dokázal by někdo poradit, kde by mohl být problém ? Mám Tv se zabudovaným sat. tunerem. Žádný problém jsem nikdy neměl, až dnes. Cca ve 14 hod. mi přestaly fungovat tři kmitočky skylinku ( 11797, 11836 a 11895 ) všechny ostatní fungují normálně. Tyto kmitočky nemají žádný signál. Zkusil jsem všechno možné ( resetoval do továrka, znovu nahrál sw, kmitočky ručně odebral a znovu zadal nově, ale signál stále o%. Záhada ? :((

jliv
Registrace: 9/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92
Odpověď v diskusním vlákně

jliv

Tipnul bych to na špatně nastavené antény a rozvody v domě. Již jsem se s tím setkal. Všechny stroje OK, jen Samsung takto nešel. Dej přeměřit signál v bytě a pak to firmě co dělala rozvody dej k úhradě. Měř to ale kvalitním spektrálním
analyzátorem. Jiná cesta není.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

RE: Problém se třemi kmitočty Skylinku

Ale oni tady měli svůj spektrální analyzátor, koukal jsem na to jako blázen, co všechno to umí a co to měří, dokonce do něj strčili celý modul i s kartou, ale všechno je ok, ale v tv nikoliv.

jliv

pro jliv

přečteš li si starší příspěvky tak zjistíš, že s televizory se zabudovaným satelitním tunerem prostě je víc problémů, než s externími přijímači!

Tondach
Registrace: 3/2004

no tak si

koupíš konečně slušný sat.přijímač k tomu,ještě bych zkusil TV zapojit přes oddělovací trafo,jen takovej nápad,i když bych nechápal proč se to na ext.sat neprojevilo R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

jliv:
Ve společném rozvodu je co všechno za signály?
Je tam i internet po koax.kabelu? Pokud ano, používáš ho?

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Delta1

Ve společném rozvodu je pouze tv ( sat+dvb-t) rok a půl vše běželo normálně a pak najednou 6 kmitočtů skylinku bez signálu..pořád tu záhadu nechápu. V externím satboxu hraje vše normálně,tak by člověk řekl,že je v háji tv, ale ta tv v jiném místě hraje normálně, takže je taky ok.

jliv

jestli ti kontrolovali ti stejní, co montovali, tak nic najít nemohli. Pozvi nezávislého servisáka. Nějaký problém tam být musí.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

Nezávislým servisákem si nepomohu, nikam se nedostane, klíče od rozvodů mají jen oni a v bytě již není co vymýšlet, zásuvka, kabel,konektory vše vyměněno..

jliv

kuba

nechci to rozporovat,jistě další měření není k zahození,ale jsou věci mezi nebem a zemí,měl jsem kdysi podobný problém,pouze u DVB-T,na stejném místě chodili 3 různé TV OK,jen jedna měla problém s 45.kanálem,prostě nic zero,zero,byla v záruce,dostala novou zákl.desku komplet ,v servise vše OK ,u zákazníka ani h...no,jediná frequence,jinak vše OK R^ :laughing: R^

pierrepetr

jliv

kuba měl na mysli měření v bytě,co ti mohli ochc.t R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

tomu nevěřím, dělali to opravdu poctivě, je to záhada i pro ně, skoro dvě hodiny zkoušeli všechno možné, sám jsem to všechno na tom měřáku viděl,všechno mi ukazovali, v rozvodné skříni zkoušeli napojit na jiné výstupy, jiné konektory, prostě víc dělat nešlo..na tom jejich měřáku ty kmitočty hrály jak z praku..

jliv

jliv

já ti věřím,je to jak píšu výše,jiná TV ti tam třeba pojede OK a ta tvoje jinde taky OK R^ :laughing: R^

pierrepetr

každopádně odjeli s tím, že to pro ně ještě neskončilo, že zkusí ještě něco někde zjistit, a že se za pár dnů ozvou, tak uvidíme..

jliv

tak bude

pokračování,už se těším R^ :laughing: R^

pierrepetr

jen nechápu

když měli měření OK,co jako chtějí řešit,asi to OK nebylo R^ :laughing: R^

pierrepetr

to jiv

na kmitoctu 11856V je to o.k.?

kaos
Registrace: 2/2009

add jliv

jeste kukam, ze v tematu uvadis, ze nejdou 3 kmitocty a v odpovedi pro Delta1 pises o 6-ti kmitoctech

kaos

jliv

a jaky koaxiál pouzivas z anteni krabice SAT/TV ze spolecneho rozvodu k televizoru. Je to koupeny i s zalityma koncovkama s balenou metrazi nebo je to delany s F konektorama. Muze byt problém v koaxialu. Je totiž divny, ze v obchode jim to slo. A co anténa? Zkousel si i DVB-T prijem přes spolecnou antenu STA zda to jde nebo je stejny problém jako u SAT prijmu?

HYPER
Registrace: 11/2010

pro kaos

vysvětlení : zprvu jsem myslel, že jsou to jen 3 kmitočty, protože mám jen základní nabídku digitál a mám naladěny jen ty kmitočty z kterých vysílají, až později jsem zjistil, že je jich celkem 5 nikoliv 6, takže nejdou (11739,11797,11836,11856,11895,)

jliv

Hyper

kabelem to není, včera byl tou firmou zkoušený nový.v bytě je už vyměněno vše ( účastnická zásuvka,kabel, konektory ) Dvb-t taky používám a zde vše funguje.

jliv

jliv:
Souhrnem:
jestliže tedy telka jinde jde a u tebe ne
Parametry mají OK- pro zajímavost jaké?
Jiný přístroj u tebe jde.
Zásuvka-kabel-vyměněno
Tak má telka problém s tou konfigurací.
Postupně tedy vylučovací metodou:
1.Od TV vše odpojit a nechat jen SAT koaxiál jde ano-ne
2.Máš model se síťovým přívodem 3 kolíky-zkusit odělovací trafo, jak už psal pierrepetr-vyloučit tak zemní smyčku
3.Jak je realizován rozvod kaskádou-multiswitchem-a jsou použity konvertory Quattro nebo Quuad a jaký výrobce?
4.Přenést tv nahoru k rozvodnici a zkusit přímo na výstupu. Jde nebo stále ne?
5. Zkusit pak tedy přímo signál z konvertoru jde nebo ne.
No a pak na některém bodě zkončíš ty nebo oni a víte co ji vadí v oné sestavě!
Ne vše je s polu kompaktibilní!Byť by mělo! Navíc se projeví i staří celé konfigurace od bodu A až k bodu Z. ;)
Lovu zdar a pak dej vědět :)

Delta1

Delta1

Díky za rady, bohužel bez firmy tohle absolvovat nemohu, protože k tomu nemám přístup a vše stojí peníze. No, až se ozvou, tak jim tohle nabídnu, vzít tu tv rovnou k rozvodnici, včera jsme tam byli, ale jen zkoušeli kabel přepojit na jiný výstup. Zkusit přímo od konvertoru, to nevím, jak by jsme dělali na střeše 10-ti patrového paneláku, Jinak zdroj mám originál již s odděleným trafem.

jliv

Samozřejmě, že signál od kovertoru v té rozvodnici. Ne na střeše! Tam opravdu tv nepotáhneš! To už stačí na to, abyste věděli, zda té tvé tv vadí či nevadí konvertor-jiný typ-výrobce. S tím se setkávám denně, že co jednomu zařízení vyhovuje druhému to vadí! ;)
O tom je praxe. S čím se kdo setká a vědět, co k sobě může jít, aby to fungovalo.
No,ale vše je jednou poprvé :)

Delta1

Delta1

aha, je vidět, že jsi profík..že by mně ale vadil nějaký konvertor, to bych asi vyloučil, vzhledem k tomu, že rok a půl to na stejné konvertory fungovalo nebo ne ? Jinak, nevím, jestli je to důležité, ale nemáme jen skylink, ale na střeše je jich více a máme v rozvodu astru 23,5, astru 19,2, Hotbird, Amos a Thor/intelsat (freesat a Digi) všechno funguje, všude je signál, jen těch 5 kmitočtů skylinku je mrtvejch.

jliv

to jliv

takze vidim to nasledovne:
dle soupisu nefunkcnich frakvenci je problem v sat mf pasmu a to cca v casti pasma 1100 (950) - 1300 MHz.
mozne priciny:
- konektor, kabel, akt. nebo pasivni komponent zpusobujici odladeni techto kmitoctu
- aktivni prvek (a to i v rozvodu DVB-T) zpusobujici ruseni (interference, harmonicke kmitocty, a.j.) v tomto pasmu
- LNB (mozna zavada ve vstupni casti, oscilátoru, nebo smesovaci pro pasmo 11,7-12,75Ghz)
Domnivam se, ze na tom spektralnim analyzeru to muselo byt videt a zrejme musely byt i v tomto pasmu namereny nizsi hodnoty BER, MER.
Pokud mate v rozvode i Astru 19E, tak zkus ze zajimavosti naladit nektere kmitocty z uvedeneho pasma, treba packet ARD na 11836H ( v pasmu H) a treba packet 10891H (v pasmu L)

kaos
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra