![]() |
|
MOTOR SG-2100Poradi niekto jak spravne nastavit tento motor stale ukazuje ked ho dam otocit len low intensity cize slabu intenzitu ziadne tocenie ako sa da zvysit napajanie alebo co vlastne spravit aby to konecne pohybovalo parabolou je mozne ze diseqc switch konzumuje viac energie uz som aj skusal dat (increase voltage) na dm800hd no nepomaha stale bez pohybu , u motora som sa pokusal pohnut aj nastavovacimi srobami ci nie su velmi dotiahnute alebo naopak no vysledok ziaden aj tak uz neviem ci sa to da nejak rozchodit zacal som sa v mom rypat od vtedy ako pri poziadavke pohybu na zapad mal problem sa pohnut resp. vela krat ani nepohol napr. z 26.0E NA 19.2E a pod. diky |
forak
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 292 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54 | |
![]() |
|
pierepetrvantage 1100 hd |
forak
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100no a tam je nastavení standartní,tak co ještě řešíš?,pokud nebyl vadnej tak chyba v motoru,dej vědět,jak to bylo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
To forakBože,bože,si ty ale moták,teraz si sa priznal,že to nemáš napriamo pripojené na motor,ale cez dyseqc prepínač.Čuduješ sa,že ti motor blbne a nechce točiť?Už som písal,že (nevhodné slovo)i čo chcú mať naraz všetko,majú napokon ho.no.Vyhoď dyseqc prepínač,prepoj motor na STB na priamo a potom skúšaj,OK?Tie ostatné 3 LNB daj na inú parabolu a uvidíš že to nebude chyba motora,ale ako som uviedol,medzi gaučom a ovládačom.Nie kieho krista tam drbete dyseqc prepínače ak používate motor?Dyseqc prepínač potrebuje iné povely než motor a v tom môže biť celý problém.Motor točí na povely dyseqc 1,2,alebo Usals,ale nebude poslúchať na dyseqc 1,1,aôebo 1,0,tak už vieš na čom si.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
vladoholutakto sa ta spytam ty chcytrolin :)ma to asi malo prudu cez ten switch lebo som ho vyradil na kus a ide to lepsie ale aj tak sa mi to nepozdava na sto percent jako navysit tie ampere ???? boa ten box musi zvladnut aj motor aj viac lnb kurna:)) |
forak
![]() |
|
vladoholuneviem ako u druhych boxoch ale u dm 800 si nastavujes presne napr: lnb 1 na lnb1co je motor a diseqc comaand na AA ,u druheho lnb na lnb 2 a diseqc command na AB lnb 3 lnb BA a pod. coz si myslim ze by to nemal byt problem len uz neviem aky dat command order:konkretne u kazdeho lnb ci commited uncommited toneburst toto moze byt ten najhlavnejsi problem cez ktory sa neviem dostat a samozrejem jak navysit ten prud |
forak
![]() |
|
To forakNo nechcem biť chrapúň a vynadať ti,ale asi si somár.Nemáš manuál k tomu motoru,aby si si zistil na aké napätie a prúd točí?Podľa mňa si zoberie minimálne 800mA,LNB tiež asi 200mA,niečo zožerie aj samotný STB a počítaj aj zo stratou na koaxiály,takže suma,sumárum,to máž tých 2 A zdroj je na hrane.Kúp si na Väčší prúd cca.3-5A,neboj nič tým neposerieš,všetko si zoberie len toľko koľko potrebuje.Ten Svitch-Dyseqc vyhoď do/p..e ako ďaleko dohodíš a daj to na priamo,lebo tu budeš furt vyplakávať.Ale komu niet rady,niet ani pomoci,takúto sku...nú kombináciu môže používať len (nevhodné slovo).Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
vladoholuja tu nevyplakavam ja len sa snazim nastavit veci co najidelanejsie ja ked mam box ktory to ma zvladnut tak chcem aby siel jak ma ked som ho kupil ako vlajkovu lod tak ho co najviac aj pouzivam no vydim ze zase podla tvojho pohladu (ty si aj kupis BMW ale v zavere ho budes len parkovat v garazi lebo ti staci ze ho len mas na ukazku)asi som prekrocil tiez tvoje znalosti zato sa tu potrebujes branit zhadzovanim cloveka podrazdenou naladou,to som vedel aj ja ze najvacsi problem byva pri set up-e diseqc s dreamom a zato tu pisem aby sa to vyriesilo a nie zahadzovalo co najdalej |
forak
![]() |
|
To forakSi ty ale chudák,mňa ideš poučovať o DM-800 a celú radu týchto STB?Pozri sa na konkurenčné fórum kde som pod iným nickom a budeš v obraze z kým máš do činenia.To čo ty nasilu chceš,tak máš smolu,takto to nefunguje,nikde,nie len u DM-800.Hľadáš chybu v STB,v motore,ale ja tvrdím že je len medzi ovládačom a gaučom na 99%,nemáš šajnu čo dokážu jednotlivé STB a trepeš tu somariny,nehnevaj sa mňa,ale na toto nenájdeš riešnie.Ty chceš vyrobiť kočkopsa,ale to sa ti nepodarí,Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100Kua Holub sa to byť ještě psát nenaučil a druhé bude poučovat. Nejraději za 20 euri... |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
holubeměl to doma bez disecs a nic moc,ani na jiný box R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Vladoholupochopil jsem to spráně-před motorem jsou nějaké přepinače ?Proč!Forak to je co za výtvor,v životě ti to nepojede ! Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
spykohttp://www.liddll.de/thread.php?threadid=36proč by to nejelo?,to jsi viděl málo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100Z přijímače mu jde jen jeden signál,diseqc nebo usals/motor/,tak jak to může jet,zůstane to viset v přepínači,viděl jsem harakiri na domě-přepinače za motorem+ 5 lnb,ale nemám tušení jak to jelo,dokonce jsem to chtěl vyzkoušet před asi 6r.,ale díky místním odborníkům jsem od toho upustil ! :ONe všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
spykoprvní předpoklad je,že disecs propouští ss napětí a to dělá úplně každý nevadný,zbytečně mu motáme hlavu,zkusit jiný motor R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100Utlumí ho,jde sice zvednout 14-19,ale stejně mi to nejde do hlavy,diseqc přepne přepinač-kde se tam vezme povel pro motor,usals nepřepne přepinač-můžeš mi to polopaticky!/přepnot přepinačem a potom přehodit na usals ???/Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100Opravdu toho někteří zde ještě moc neviděli Rv .Když jsem bydlel v bytovce,měl jsem Vantage 7100, na něm disecq přepínač od Spaunu a na něm 2 motory SG2100- jeden 45E-4W, druhý 1W-30W (bytovka blbě postavená, jedna parabola na balkoně,druhá na zdi z druhé strany. Vše makalo jak má R^ .Takže není důvod (s dobrými komponenty), aby nejel motor za disecq přepínačem. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
spykona vysvětlení to je hodně dlouhý text,spíš to zkus nechápat a používat to,co je k dispozici a funguje R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100Nasadili jste mi brouka,mám doma emp centauri-nepoužité,6r.staré,extrem 9200-pokusy !!! :8)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
![]() |
|
spykojakýho brouka?,zapomeň na motor a dej tam LNB,jistě ti bude propouštět SS napětí,jinak by LNB nemohlo bez napájení fungovat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100Neda mi to a zamiesam sa tiez, s EMP som nebol velmi spokojny, maju vacsi utlm. Pokial forak trva na diseqc prepinaci, najspolahlivejsie bude dat motor pred prepinac ( s pohladu od stb ), takto som fungoval asi 6-7 rokov. Odkedy som pouzil spauny, moze byt motor za diseqc-om a 100% funkcnost. 11 lnb na T90 a 1x motorizovana parabola.Ale obavam sa, ze forakovi odisiel motor. 1. by som skusil vymenit F konektory ( vsetky), potom skusit novy koax, potom novy motor. Pripadne ak je moznost pozicat novy motor, tak najskor skusit ten. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
spykomal som to pol roka a slapalo to len posledne 2 mesiace s tym neviem prist na poriadky a tak som to dal za motor a tentokrat to toci motor aj tam kde nemusi cize zmysel diseqc prepinacu tym konci dam tomu nejaky test potom este skusim vymenit kabel a nakoniec motor som zvedavy kde skonci toto vymienanie :) |
forak
![]() |
|
Peeptu poslední možnost už dva dny nabízím,jako první možnost R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
foraksamo domo to je krásná věc,jsi spokojen,že jsi to s pomocí netu a radílků dal do kupy,jenže ta identifikace může přijít dráž,než si zavolat firmu,já osobně pokud jedu na problém s motorem,jeden hodím do kufru auta a pak za 10 minut vím ,co se děje R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: MOTOR SG-2100Používám 3 roky motor SG-2100. Jsem s ním nadmíru spokojen.Krom motoru s 95cm parabolou mám další 2 paraboly (85 Multibeam + 80cm na nich 9 LNB dalších 9 družic). Používal jsem dříve diseqc Centaury 8/1 a ten mi někdy blbnul při přepínání motor+ družice napevno. Teď mám připojeny na dvoutunerový linuxový přijímač Edision co mám v popisu na 1.tuneru na diseqc Opticum 10/1, na 1.pozici motor a na dalších 9.pozicích diseqc napevno. Druhý tuner mám připojen na ten samý diseqc 10/1 a tam napevno 9 družic. Nastavení v přijímači co mám doplňkově pozice družic na motor - LNB1, diseqc 1,2 co mám družice napevno, tak k přiřazeným družicím diseqc 1,1. Na druhém tuneru mám 9 pozic nastavených napevno - diseqc 1.1 Perfektně motor točí na pozice co nemám napevno, z pozic napevno ihned naskakují programy z vybraných družic. Léta jsem měl to samé nastavení na nelinuxovém, dvoutunerovém Argus VIP2. Ten se jen při dvojím nahrávání z různých družic ze dvou tunerů současně choval někdy divně, že sice nahrál oba programy, ale v menu přijímače jsem měl druhý den k dispozici jen jeden tuner a musel jsem restartovat přijímač, aby opět naběhly oba tunery. Ale motor při souběžném nastavení pevných pozic přes diseqc 10/1 točil dokonale. Zmiňované Vantage neznám, ale ostatní Edisiony, i ten nejlevnější OptimussUnderline zvládá točení motoru přes Diseqc 10/1+pozice LNB napevno perfektně. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
ojoj1no jistě dobré info,ale tvoje reklama na tebou prodávané přijímače neřeší jeho problém R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54 | |
![]() |
|
![]() |