Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Opticum HD X402p

Prosím o radu.Tento príjmač som mal prepojený s telkou káblom Hdmi.Doteraz bolo všetko v poriadku, no po čase keď som zapol príjmač, naskočil obraz, no zvuk asi po 1 minúte,neskoršie keď sa zapínal príjmač zvuk naskakoval od 1 - 10 minút až do teraz, keď nie je ani obraz ani zvuk.Vyskúšal som aj iný hdmi kábel aj iný tv príjmač a to isté.Teraz to mám cez scart, obraz des , na obrazovke mi píše No OSD in SCART mode.Switch TV to HDMI.Takže asi odišiel výstup hdmi v príjmači.V prepojení cez scart sa nedostanem ani do menu a iných položiek.Čo s tým sa dá urobiť,dajte niekto radu čo máte tie príjmače doma.Samozrejme okrem rady - hoď ho do popelnice a kup si nový :) Ďakujem za ochotu z Vašej strany

figmar
Registrace: 10/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Opticum HD X402p

zkusil bych prehraj jinym firmwarem pokud to nepomuze a HDMI stejne nebude fungovat,tak je to vadny procesor tento prijimac pouziva starsi typ ALi3602 a tam se tata zavada obcas stavala,ze prestal fungovat vystup HDMI,novejsi procesory ALi3606 (ARIVA102,202,Opticum X406p) se jiz tada zavada nevyskytuje...

gsmobil
Registrace: 1/2006

RE: gsmobil

Cez usb firmware neprehrajem, nedostanem sa do menu a cez port 232 z PC to neviem, nemám s tým skúsenosti.

figmar

Mne to robilo tiez,na ab fore som nasiel SW 1.2.87 uz to ide.Ak ti v tomto momente nejde HDMI,prepoj prijmac zatial cez SCART.

mercedes77
Registrace: 1/2006

Nechápem,čo má spoločné prepojenie STB cez HDMI,Skart,kompozit,komponent a pod,?To je len výstup na daný TV a tým dané obrazové rozlíšenie,ale nie samotné ovládanie STB.Niekde máš chybu,najskôr len samotný STB sa porúča do elektronického neba,alebo si nájdi niekoho znalého,čo ti to skúsi nanovo preflashovať cez RS-232.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Zkus to nechat přes noc vypnuté a hlavně vytažené ze sítě!

Tondach
Registrace: 3/2004

Mě to HDMI na HD x403 taky nefungovalo tak jsem to měl asi rýden přes AV už to zase hraje.

grandfunk
Registrace: 6/2011

Prehraj FW cez RS232 (FW ktorý nemá Hdmi MENU). Na to použi "Upgrade 402p_403p Cityglam 1.1.29". Tak sa dostaneš do MENU cez scart a až potom môžeš ďalej experimentovať s rôznymi FW.

Bol som majorom dobre bolo, nebudem majorom streľať sa z teho nebudem.

muju
Registrace: 10/2007

Ďakujem Vám za rady, uvidím čo sa ujme ako prvé R^

figmar

pokud

máš staré DO (uprostřed vykrojené /zúžené)tak použij bílé tlačítko P/N ale pomalu po každém zmáčknutí čekej cca 15 sekund, a zkus zdá máš menu na scartu ,

pokud máš nové DO musíš ke kámošovi připojit na HDMI a v Menu nastavení AV nastavit na minimální rozlišení 480p (nebo 560)
a lépe 4:3 pak ti pojede menu, ale zkus to přímo u něj ať se nevracíš , nevím teď přesně zda je nutno dát RGB či CVBS ?

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

tonek

Staré DO uprostřed je na nic !! :laughing: :bomb: :laughing:

CES
Registrace: 4/2007

Jde to

taky přes cinche

korkoran
Registrace: 10/2006

korko

nejde o obraz ale o MENU !!! a to je rozdíl !
když nejde na SCART tak nejde ani na CINCH !

tonek
Registrace: 1/2009

RE:CES

A ide to cez staré DO !!!!! Tonek dobre poradil cez P/N,teraz mám nastavené cez menu režim zobrazení auto,režim vzhledu 16:9,výstup obrazu RGB,RF systém PAL-BG,RF kanál 38,Digital audio výstup LPCM Out,vrelé dík Tonku,zajtra vyskúšam či pojde Hdmi,teraz idem pozerať futbal - no čo to prehrávate 1:0 :O

figmar

tonek

Super drmol a plácot,si to po sobě přečti, co tam máte za smetanu ?? ?? :))) R^ :)))

CES

CES.........

Super drmol a plácot to je,ale tazatel se s tím prokousal,zas lepší,než ,kdyby se vrátil k veršování,toneček se nám lepší den ode dne,jen tak dál R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

p.petr

Ano a souhlas, i já se zde učím o sat. technice. Jen to někdy v dobrém dramatizuji pro zábavu, jinak je to nuda Petře. R^ R^ :)

CES

CES.........

přiznejme si,že ten baskervil taky občas něco utrousí R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Vždyť jsme ho někdy spolu - 7. nebo 8. 10. 2014 i pochválili za OK věcnou reakci a on to v zápětí pohnojil. :))) R^ :))) A konec, jdu HAJAT. R^ :))) R^

CES

CES.........

no jasně,od něho nemůžeme čekat seriozní chování,on je jako Janda,"já já já,jenom já "R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pánové,

Hovoří z vás závist, že ten Tonek ví víc jak vy dva dohromady.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

má pravdu,dejte si to všichni do oblíbených R^ :laughing: R^

pierrepetr

kuba

zapomněl jsi sebe,je chytřejší ,než my tři,tonek je nejlepší,všechno ví,všichni mu závidíme,jak je chytrý a jak všem všechno poradí,škoda,že tady není on line,jako dvorní rada,pak by mohla diskuze zmizet,stačil by jen on a stupidní dotazy mistrně zodpovězeny hvězdným jedinečným s patentem na rozum ,tonkem,já jsem pro,budeme demokraticky volit voly?,jsou volby R^ :laughing: R^

pierrepetr

Mně do toho nepleť, já jsem jen nestraný pozorovatel.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

kuba

představ si ,že já taky z mého pohledu,nejde jen o toto vlákno,"tonek na hrad",nejlepší je jen jeden,čočky pro semafór a relátka mu prominu,ostatní jsme zapomněli R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Já taky rád zapomínám.

kuba
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra