![]() |
|
Mimo misu: Je to podvod?Po rôznych vymyslených podvodných výhrach dostal som ponuku z USA, že odkúpia odo mňa starú väčšiu parabolu za 50 €, ktorú som inzeroval. Jediné čo chcú, je číslo môjho PayPal účtu. Cítim za tým nejaký podvod, lebo v Amerike je parabol dostatok. Navyše doprava by ďaleko prevyšovala cenu. Je to zas nejaká aktivita podvodníkov? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?A vlastny rozum ti co hovori ?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Cítim v tom podvod, len by ma zaujímalo, ako ma môžu dobehnúť? |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?No asi ako, keď im dáš číslo účtu, kua? |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 561 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?... a kde si to inzeroval? ... a kto bude platit postovne? Inzeruj cez eBay, tam si chraneny. Vsetko, co potrebuje nakupca vediet je tvoj PayPal email. |
slavo777
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?to bude určitě někdo z Ameriky :-) "common sense" |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 405 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Obávam sa, že bude chcieť, aby som mu to doručil až do Ameriky na moje náklady. Pochybujem, že v Amerike nie sú väčšia paraboly. Určite je v tom nejaký chyták. |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?ak si si zakladal pay-pal isto si čítal aj podmienky . pre vysvetlenie pay-pal je kamarat s tučnou peňaženkou , ktorý ide a kryje tvoj nakup a predaj . Teda ak nakúpiš cez e-buy a tovar nepríde ( zaplatíš cez pay-pal vopred ) kamarát to vidí a peniaze po tvojej reklamácii vráti tebe . funguje to aj naopak najprv peniaze od amíkov potom parabola pocestuje . Číslo tvojho pay-pal učtu o tebe nehovorí nič . Amíci pošlú na pay-pal peniaze a až spoločnosť pay-pal pošle na tvoj účet . hoci kto , kto ti posiela peniaze cez pay-pal nevie a nikdy sa ani nedozvie kde tie peniaze skončia ( či vo VUB alebo CSOB atd.)apropo asi si zabudol napísať koľko stojí poštovné SVK to USA ono by sa im odnechcelo kupovať paraboly na slovensku . Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Ja som inzeroval parabolu na Bazári a tam netreba uvádzať poštovné. Čudujem sa, ako sa Američan dozvedel o mojom inzeráte. |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Dej si pivo v krčme a vykašli na to. Pokud jim dáš číslo ůčtu tak zapnou vysavač a aaaa nemáš nic jen tu parabolu :))) |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?takovy příspěvek mmimmo misu už jsem dlouho nečetl ,ani kluk z 5 třídy by to neventiloval ,takovou pakárnu....škoda :laughing: :laughing: :bomb:VU+ZERO,Tv PHILIPS 40US6809/12 a Argus miniplus highspeed HD+ DVB-T Combo,Argus piccollo,LG 32LE5310
|
kos
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 983 |
![]() |
|
To kosKeby si sa neozval, vyzeralo by to, že premúdrelí kecálkovia z tejto diskusie už odleteli. |
Karner
![]() |
|
PayPal účetI já inzeroval k prodeji stul.. A ten samý zážitek ozval se zájemce z USA že ho chce koupit pro svoji rodinu.Jediné co chtěl bylo číslo mého PayPal účtu.. A napsat cenu v EUR.. Chvili jsme emailovali.. a pak jsem se na to vybod.. Ani ten učet nemám a nebudu ho zakládat.Taky jsem čul podvod...:fuming: |
esik33
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 183 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Odkiaľ sa tie kurv. šikmookí dozvědeli, že mám cihelnu :))) |
chance2
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 142 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Uz len ked sa zamyslis, american by studoval nas bazar a potom kupoval staru parabolu, alebo stôl ? Odkial vies ze to je american ? Ja by som sa na to z vysoka....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Ono to funguje asi takto.Niketo nieco od teba chce.Dáš mu účet, on ti napíše, že poslal peniaze, pošle ti aj sfalšované doklady o zaplatení.Potom bude chcieť peniaze naspať, že si mu neposlal ten tovar a ze si podvodník a po čase ti pošle akože nejaký doklad od fbi alebo inej organizacie, že ťa zažaloval.Bude na teba jednoducho vyvíjať nátlak a robiť bububu.Tak nejak to je.Už to tu bolo.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 320 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Konečne výstižná odpoveď. Čakal som všeličo, ale že ma môže aj niekto vydierať kvôli "nedodanej zásielke" to som netušil. Myslel som skôr, že bude chcieť, aby som zaplatil prepravu veľkej paraboly. |
Karner
![]() |
|
Křídla a honemrychle od toho.Něco podobné jsem zažil:Někde na netu zachytil jednu 3 týdny starou platbu faktury v čr a domotal do toho německý DHL,který to má dodat,a že něco je třeba dořešit,a v příloze podrobnosti. No a byl to pokus o trojana. |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Karner: mam za sebou vyse 5000 obchodov (vacsinu ako predavajuci) cez ebay/paypal.Tieto podvody funguju priblizne takto: Casto to zacina tym, ze sa ti prihlasi niekto zo zapadnej krajiny (USA, UK, Nemecko, Belgicko, Francuzsko....) a ponuka ti za obycajny tovar nadpriemernu sumu, s odovodnenim, ze to nevie kupit, alebo ze je tvoj produkt niecim jedinecny. Niektori tu pisu, ze kazda transakcia cez ebay alebo paypal je chranena proti podvodom - nie je to pravda, su tam podmienky, ktore sa musia splnit aby si nakupujuci mohol byt isty. Ak teda chce dany podvodnik platit cez paypal, je velmi pravdepodobne, ze ti bude posielat rozne falosne potvrdenia o tom ze platba prebehla. Ak by ti aj neozaj zaplatil, bude to ukradnutou platobnou kartou a vyziada si to poslat do nejakeho skladu v zapadnej krajine, alebo vtedy spusti druhu cast pribehu o tom ako cestuje kvoli praci a tento tovar by potreboval poslat svojmu synovi/neteri/zene/bratovi z osmeho kolena do Nigerie, Ugandy..... vacsinou cez kuriera alebo EMS postu, aby sa zasielka dorucila skor, nez sa dany majitel ukradnutej platobnej karty ozve a jeho banka stornuje vsetky platby spatne. Ty ostanes bez tovaru, a ak nahodou si uz aj stiahol peniaze z PayPalu do banky, podla zmluvnych podmeinok s PayPalom ma PayPal pravo vyzadovat tuto platbu od teba naspat, resp. si ju proste zobere. Ako predavajuci mas totiz povinnost sa chranit a "overit" si autenticitu danej platby, co niekedy nie je take jednoduche :) Long story short, hladaj kupujuceho dalej ;) Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 500 |
![]() |
|
Co to je za velikost150 a nahoru mám zájemAž nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Páni takýchto podvodov bude čím ďalej tým viac , pretože aj veľké spoločnosti si začali všímať , že ľudia akosi naivne tomu systému veria a napr. google prichádza na trh s niečím ako pay-pal .Google má už hotových užívateľov stačí appka a ideme . :scared:Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Neviem či aj vám týždeň čo týždeň chodia podvodné maily s "úžasnými ponukami a výhrami" alebo len mňa si vybrali "dobrodinci" za obeť? Hoci na ne neodpovedám alebo len posmešne, nevzdávajú sa. Nedávno mi napríklad samotný Chuan Carlos oznámil, že mi chce poslať 80000000 dolárov a žiadal moju adresu a číslo účtu. Odpísal som mu, že nemám záujem, nech ich dá chudákom v Afrike. |
Karner
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Asi velmi často někde "inzeruješ".Občas něco do emailu přijde,ale není toho mnoho........Do inzerátů v republice je dobré vložit třeba kontrolní otázku na hlavní město olomouckého kraje......Kdo odpoví špatně,s tím už NIC.Hezký den bez SPAMU. :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Ja som im ešte dávnejšie pár krát odpísal po anglicky, že túto mailovú komunikaciu preposielam Interpolu a polícii, a odvtedy mám už od nich pokoj.Skôr sa prikláňam k vysvetleniu od "romannitra", pretože podvodníkom ide o to, aby si im poslal naspäť akože ich peniaze. Tovar ktorý ponúkaš ich absolútne nezaujíma a ich hlavným zámerom nie je , aby si oň prišiel. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
Každý den chodíspousta těch nabídek.Jeden můj server umí každou jednotlivou adresu bloknout,ale najdou stále nové a nové finty a bude hůůůůř |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Mimo misu: Je to podvod?Aj môj server ich dáva do spamu, ale oni si našli cestu cez Bazár, kde som inzeroval anténu. |
Karner
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |