![]() |
|
Technisat Premium line - stále 6 sekund?Technisat vydal dvě verze přijímačů ISIO S2 a DigiCombo. Zejména DigiCombo vypadá nadějně, kombinace pozemního a satelitního příjmu.ALE! Stále trvá nesmyslná pauza 6 sekund při přepínání mezi družicemi??? Prosím majitele přijímačů řady "Premium line" o zkušenosti. Děkuji předem! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Technisat Premium line - stále 6 sekund?1/ nevím kde si přišel k nesmyslnému času 6sek, ale dobře, řekněme že je to třeba 6sek. U mého 6 let starého digicorderu je to stejné zda přepínám mezi stanicemi na 23.5E nebo mezi družicemi. rozdíl je pokud přepínáš mezi kodovaným programem s kartou v modulu anebo FTA. přepínání je řekněme 2÷3sek mezi kodovanými MPEG4 programy2/ co ti pomůže info od majitelů premium line ISIO S1, když ISIO S2 a digicombo jsou přijímače postavené zjevně na úplně jiné HW platformě viz 2xHD PIP, 1GB ethernet atd |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
Dagy2Měl jsem několik Technisatů, HD2, HD8S, HD8SX, ISIO S1, Technisat s Irdetem vevnitř.Na jedné družici nebo při použití Diseqc přepínače 4/1 je doba přepínání obvyklá, jako u jiných výrobců, tedy (pod) 2 sekundy. Akonáhle se ale použije přepínač 8/1 nebo 16/1, je po vtákách. Ovládací impulsy pro motor ovládají přepínač s takovou logikou, že je zde 6 sekundová prodleva, aby se motor měl čas přetočit. Že to u přepínačů, používajících motorové ovládací impulzy, je k ničemu, ještě soudruhům z NDR nedošlo. Je mi to líto, protože obrazově vychází Technisat výtečně. Teď jde o to, zda moderní vybavení nových přijímačů není dolepeno k starému "osvědčenému" jádru přijímače. Stáhl jsem si návod pro DigiCombo a vizuální úprava Menu je stejná jako u ISIO S1. Kéž bys měl pravdu... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
samorosttak trochu som myslel, že hovoríš o prepínaní družíc pri použití diseqC pre motor a protokol 1.2.Keďže proste Technisat drží systém "s výberom družíc v 4-riadkovej tabuľke" aj u posledných modelov zmena tam nie je, ja preto používam diseqC 4/1. To vidíš z manuálu ktorý si stiahol ale aj z tech špecifikácie že je tam protokol 1.0 a 1.2 ale nie 1.1. Neviem či by fungovalo zapojenie 4/1 - na troch vývodoch družice najviac používané a na 4-tej "motorový" diseqC s dlhou dobou? ale za ten obraz a nové funkcie mi to stojí - idem do ISIO STC 2xquatro + 2xDVB-S2. |
Dagy2
![]() |
|
to funguje,měl jsem to tak udělané, 3 družice rychlé přes Diseqc 1.0 a zbytek pomalý přes pozicionér. V současné době ale provozuju 12 satelitů, Ariva (s horším SD obrazem)s nima všema cvičí svižně, přepnu jeden kanál s hudbou na druhý na opačném konci světa za 2 sekundy.ISIO S1 mne svého času překvapilo i zklamalo. Obraz mi připadal ještě lepší než na HD S2. Když jsem chtěl mazat reklamy z nahrávky, stalo se mi opakovaně, že se celá nahrávka zhroutila, při pokynu Smazat (pouze označenou část). Celý graf záznamu se začal podivně třást. Technisaty beru jako jeden z mála typů, které nevyžadují PC na úpravu nahrávky. Byl bych vděčný za Tvé zkušenosti s mazáním reklam, pokud to děláš. Zejména slovenské komerční stanice jsou reklamama přehlcené. Na to se nedá dívat bez vzteku. Technisat by to měl umravnit, a ISIO S1, takový debakl... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
formát diskuje velmi důležitý (bohužel). Používám zatím 6 let starý HDS2X, nikdy žádný problém s mazáním částí nebo dělením nahrávek nebo vůbec s čímkoli. Ale protože 1xDVB-S+1xDVB-S2 je již málo musím do nového přijímače. ISIO S jsem zastavil v momentě, kdy se ukázalo, že je problém 2 nahrávání u TP s bitrate větší 66Mbps. Takže bych si vlastně nepolepšil...Určitě půjdu do STC, ale strčím disk do jeho šuplíku. Vyskouším ale určitě také nahrávání na NAS. ISIO nemám, ale vím že podobný problém měli kolegové s ISIO pokud použili jiný formát než TSD. Problém s FAT32 byl již u HD8S, kde zřejmě SAT nekorektně mazal ve FAT tabulce identifikaci souborů a pak došlo po "zaplnění díry" po vymazaných programech k havárii protože další nahrávka měla stejnou identifikaci jako jiná už na disku nahraná. ISIO nemá v specifikaci uvedeno NTFS ale umožňuje použít takový disk - ovšem spolehlivost je podle zkušeností právě při mazání a nahrávání nekorektní. Jaký formát HDD používáš? |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat Premium line - stále 6 sekund?Pri NTFS ISIO neumoznuje strihat, tato nabidka tam vubec neni. Srovnavat strih ISO se starym dobrym Digicorderem neni mozne, uplne odlisny HW+FW.U ISIO co mohli tak nedomysleli, to ze neumi nahravat nad 66 Mbps je bohuzel HW zalezitost, proste ten HW je velmi slaby a FW na tom neni o moc lepe. No to jsem zvedavy na ten zazrak ISIO 2, kde pak jenom udelaji soudruzi z NDR chybu. Pokud nekdo chce fungujici pristroj tak uz davno musel prijit na to, ze tudy cesta nevede, ale mozna se stane zazrak. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
zkoušel jsem oba formáty,bylo to stejné.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
samorostTebou popisovany problem bol pri prvych fw. Neskor to opravili a s poslednymi fw sa toto uz vobec nestava. Tiez mi to viac x zblblo, ale uz je to fakt davno. Teraz ziaden problem zo strihom, hdd mam ale na TSD, pri FAT 32 to neviem....Z Isiom je teraz ten problem pri TP s 66 Mbps. Da sa to obist, ale je to otrava a zrejme sa uz opravneho fw nedockame, kedze hodili na trh novy stroj. Snad bude lepsi od zaciatku, nie ako Isio len doladovali.... Dagy, nech ti dobre sluzi R^ ;) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
koudelkatak poraď kudy vede cesta? |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Koupit si neco poradneho nad cim neustale nemusite vyplakavat :laughing: Je treba se smirit s tim, ze tato firma uz zije jenom z nostalgie ke starym dobrym produktum. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
koudelka:laughing:neviem kde vidíš vyplakávanie. jediné vyplakávanie je nad úbohosťou kvality vysielania cez naše platformy. |
Dagy2
![]() |
|
![]() |