Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

TV Samsung ladění Skylink

Ahoj, nedaří se mě naladit na nové TV Samsung programy Skylink. Ani volné CT24 a Očko. Ze satelitního receiveru jsem si opsal nastavení a zadal ho do TV Samsung. Najdou se pouze zahraniční programy, a když nechám například konkrétně prohledat 23,5E transpordér 12525 vertikálně , kde by měla být zdarma dostupná CT24, tak to ukáže 0 signál a nic se nenajde. Když nechám prohledat celý 23,5 všechny transpordéry, všechny programy, tak to najde asi 600 programů, ale ani jeden není ze Skylinku. Na anténě je monoblok se dvěmi LNB s vestavěným diseqc který má v původním receiveru nastavení přepínání na tone B. V Samsungu je poměrně jednoduché nastavení satelitního systému, omezené pouze na výběr satelitů, nastavení přepínání diseqc, napájení LNB, Signál 22khz a transpordéry se vybírají z dlouhého seznamu už i s polarizací a symbolrate. Například: 12525V7500. Dekódovací modul je Smit Irdeto a ten se při zapnutí televizoru normálně registruje. Ale ten asi zatím nic neřeší, když nemá ani co dekódovat.
Poradíte někdo ? Díky.

bohemian
Registrace: 6/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV Samsung ladění Skylink

Podle mě nejsi na astře 23.5E.

milord
Registrace: 12/2005

zkus přehodit

disecs v menu,označení družice není podstatné,proto ti našel 600 programů v označení astra23.5,což odpovídá astra19.2 R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE:Samsung ladění

Kámoš měl podobný problém,nastavil sem LNB Univerzál 9 750,10 600,teploměry naběhly na 23.5°E.Někdy pozlobí obyčejná prkotina.Tohle nemusí být problém u tebe.

rezek
Registrace: 1/2010

rezek

přiznejme si,že u TV se sat se to blbě nastavuje a hledá v menu,jak u kterých,tady to je celkem jasné,přehodit disecs a hlavně v základu nastavit ladění ze dvou družic,pokud nechá ladění jedné,naladí tu s disecs A což u většiny monoblocků odpovídá 19.2,nelze paušalizovat nic R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pro rezek

To JE problém u něj! Špatně nastavený přepínač DISEqC!

Tondach
Registrace: 3/2004

JJ,trochu treba tomu rozumomieť,keď nie, tak zostáva iba iba skúšať, čo kto poradí a snáď sa trafíš ;) .Je to len o správnom nastavení,buď paraboly,alebo TV.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Předem moc moc díky všem za pomoc.
Prvně chci říci, že jsem Samsung zkusil i vyresetovat do původního nastavení a zkoušel nastavit znovu, to mě nepomohlo.
problém čuchám někde okolo zešedlé volby Astra 23,5E a volby transpordéru, která se nechce uložit, viz popis níže:

- Co se týká těch družic, tak tam je nastavení ve kterém se dají zaškrtnou satelity. Astra 23,5 je ve výchozím stavu zaškrtnutá a je zešedlá a nedá se vůbec měnit (píše to že uvedenou položku NELZE NASTAVIT) Astra 19,2 lze zaškrtnout, což jsem udělal.
- Co se týká toho disecq přepínání, tak volbu tone B jsem nastavil podle původního receiveru, s jinou volbou jsme to nezkoušel, předpokládal jsem, že to je nastaveno podle požadavků toho LNB monobloku, MÁM TO ZKUSIT ??? Když, tak co mám zvolit ?

- Ostatní nastavení mám takto:
TRANSPORDER (seznam transpordérů včetně variant polarizace a symbolrate):
Zkoušel jsem následující: 11895V27500 (tohle je nastaveno v původním receiveru)

Na Skylinku mě poradili 12525V7500 (zdarma dostupná CT24, prý by jela i bez funkčního modulu) Tak jsem zkusil i 12168V7500 (zdarma Ocko)

Nastavení se chová tak, že když zvolím transpordér, tak se mě u něj ukáže i síla signálu a v prvním případě je to jen 7% a v následujících dvou případech je to 0%. Zvláštní chování je, že když to uložím a vrátím se tam, tak tam je zpátky transpordér, který tam byl Implicitně. Řekl jsem si že to nejspíš nebude vadit při ručním ladění, kde mám možnost ladit pro družici 19,2 nebo 23,5E a opět ručně vybrat transpordér. Možnost zaškrtnout "prohledat síť" Takže jsem dal ručně ladit 23,5E transpordéry s CT24 i O2 s volbou prohledat síť i bez této volby a nikdy to nic nenajde, signál 0. Když tam dám hledat ten z receiveru 11895V27500 , tak se mě najde asi 230 programů a s volbou prohledat síť asi 600. Žádný s programy Skylinku.
Ostatní nastavení:
Napájení LNB: zapnuto
Signál 22khz : automat (volby: automat/zapnuto/vypnuto)
Nastavení polohovacího zařízení: vypnuto (nemám)
Dolní a horní frekvence : jsou nastaveny 9750MHZ 10600mhz
Více voleb tam už není.

Díky.

bohemian

bohémiane

Zkus po tovarku najit něco jako automatické načtení satelitů,( znovunačíst kanály )v mém Sharpu 632 si to přiřadilo diseck samo.Akorát potom,mazat zbytečný kanály bylo neřešitelné

korkoran
Registrace: 10/2006

TV Samsung ladění Skylink

Mam též novou Samsung TV, vše mě šlo naladit bez problémů. Na 99% máš parabolu nasměrovanou na jiný satelit,jak již bylo výše uvedeno,protože nemáš signál a to ti prostě naladit skylink nemůže. Naladí ti to jen shodné frekvence s družicí 23,5. Nebo naladění programů vyzkoušej,jestli máš možnost, na satelitním přijímači. Nejdříve musíš na frekvencích skylinku mít signál,jinak to nemá cenu ladit.

fergus
Registrace: 12/2007

Setting pre TV Samsung

Ahoj, napis email a ja ti poslem setting (Skylink) pre TV Samsung.

TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta

Matrix44
Registrace: 11/2009

bohemian

v menu pro satelit v polozce satelitni systém v radku vyber satelitu vyberes Astra 19,2E a 23,5E a ulozis to. Pak v nastaveni anteny LNB v radku satelit vyberes nejprve Astra 19,2E a v radku rezim diseqc dej spis volbu 1/4 a pak v radku satelit vyber Astra 23,5E a diseqc dej 2/4 a v redku frekvenci TP vyber 12525/V 27500 pokud je tam jiny TP Astry 23,5E a mel by se ti ukazat signal kvality. Pak v menu vyhledavani je to ten poslední radek mas volbu rucni hledani nebo automaticke tak zvol rucni a vyber Astra 23,5E a TP 12525/V a prolad ho a pokud tam budou programy CT a tak ses na Astre 23,5E. Jak jiz tady psali jini mas spatne navoleny rezim diseqc pro obe Astry.

HYPER
Registrace: 11/2010

nepište mu wolowiny:
anténu má nastavenú správne, veď mu tam funguje SAT prijímač
problém je zase s priblblým monoblokom ako vždy. Holt "A" u SAT prijímača nie je rovnaké ako "A" u TV. Tak ako píše HYPER, Tondach a ďalší.
Myslím, že mu ani nepomôže poslať nejaký setting jedine že by mal presne rovnakú konfiguráciu antény, rovnako ovládaný diseqC a rovnako uchytený diseqC v držiaku.

bohemian treba tomu naozaj "trochu" rozumieť.
- pozri aké "zahraničné programy" si naladil. Porovnaj s tabulkou programov tu na parabole a hneď vidíš na ktorej družici to v skutočnosti (nie v nejakých TV nastaveniach) ladíš
- to, ktorý "čumák" monobloku je práve aktívny zistíš nabehnutím na akýkoľvek TP ktorý ukazuje signál a zakrytím jedného a druhého "čumáku". signál musí zmiznúť pri zakrytí toho ktorý je práve aktívny. Porovnaj, či súhlasí zvolená družica v TV a fyzicky ten "čumák" ktorý má na ňu ukazovať.
Ak je to naopak, treba hľadať v menu TV možnosť ako to prepnúť.

Dagy2
Registrace: 11/2010

tv samsung

tak jak píše hyper a má určo blbě zaškrtnutý diseqc

kanon
Registrace: 2/2007

tv samsung

přehlédl jsem, že tam má ten monoblok,takže jak píše Dagy2, správně nastavit diseqc

fergus
Registrace: 12/2007

vyřešeno

Moc děkuji všem.
Problémy byli dva.
1.přehlédl jsem, že nastavení LNB se musí provést dvakrát, zvlášť pro 19,2E a 23,5E. - ale k vyřešení to nestačilo. Navíc mě v této části menu mátlo, že nastavení transpordéru tam je jen tak pro parádu, maximálně kontrolu signálu a neuloží se a vždy se vrátí na nejnižší možnou frekvenci, nebo tam zůstane ta právě zvoleného programu.

2. A to nejhlavnější: disecq bylo potřeba nastavit na 1/4 (LNB pro 19,2E) a 2/4 (LNB pro 23,5E)

Děkuji.

bohemian

LNB Inverto monoblok 19,2E a 23,5E

Ahoj mám trochu podobný problém,

někdy na jaře mi vítr otočil SAT na střeše a do teď jsme jeli jen na DVB-T.
Nyní jsme se pustil do znovunastavení SAT a nemohu za boha chytit obě družice na 19,2E a 23,5E.

Nemohl by mi někdo poradit zda i u tohoto LNB je třeba chytit jako primární levý nebo pravý krk ?

Inverto Black Quad Monoblock 23mm LNB 4,3st 80cm SAT
kód z krabičky:IDLB-QUDM22-DBA43-8PP
diseqcq z krabicky: A= 23,5; B=19,2

Aktuálně jsem ve stavu, kdy chytnu 19,2, ale nevidí to 23,5, pokut to pootočím na 23,5, ztratí to 19,2 ...

Není možné že nastavení DISECQ na krabičce je chybné ?

Děkuji za každou radu.

Polara
Registrace: 11/2014

Quad Monoblock

Začni tím,že jeden zakryješ a hledáš.Asi to bude v nastavení disequ
V pátek jsem řešil něco podobného s twinem/mono u dcery.Koupil jsem nový kus v elektru (z vaší ulice) a musel jsem zakrýt jeden ,pak druhý abych zjistil,že ten kus je z obchodu už vadný.

korkoran
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra