![]() |
|
Nový sat HD přijímač s modulátoremzdravím, věděl by někdo, kde se dá v současné době koupit sat HD receiver (nebo combo), který má i modulátor (možnost nastavení RF kmitočtu v MENU)?Dále by měl spolupracovat s kartou ICE a mít 1 CI slot (jako rezervu), cena max 3000,- Kč. Má to být náhrada za odešlý Golden Interstar GI-S890CRCI HD RXCELLENCE - potřebuji mít stejný sat signál na 1 projektoru (HD), 1 TV (SD), 2 hodně vzdálených TV (RF-out rozbočený), audio... zatím by byl asi použitelný Amiko STHD-8840 nebo Golden Media Wizard HD Vote (u něj nevím, jestli nejde jen o smyčku). |
cikan
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremNěco takového se snad už ani nedělá. Externí modulátor a je to.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremdík, ale to majitel nechce |
cikan
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremnapada mi AzBox HD Elite/PremiumSatmaster-RM
Dishes: 120cm FE,80cm AL Emme Esse, 60cm Philips UPC,
Polarmount,Motor 10" Strong,Diseqc positioner-Vbox II
Receivers:SkyStar2,Strong 4355, Humax CI 5100, Opticum 7100CX, AB IPBOX 200s,3x DM 500s, DM800HD,Pace Mrd 960+, Nextwave EX300
|
Satmaster
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 571 |
![]() |
|
to musí být ale staré TV,jinak se dá u novějších televizí (aspoň HD ready)stejný kanál rozšířit pomocí násobiče HDMI (2x nebo 4x) a pak jednotlivé TV jsou připojeny kabelem HDMI. Kabely HDMI se dělají i ve velkých délkách.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremcikan: Ono je celkem jedno jestli to chceš nebo ne, protože rozhoduje dostupnost na trhu. Takže podobně jako se prakticky nedají sehnat nové grafické karty do PC s analogovým televizním výstupem, tak se ani nedají sehnat HD receivery s TV modulátorem. Lidi to prostě nechtějí, výrobci to nedělají. A těch pár jedinců, kteří to požadují, nejsou obchodně zajímaví :8)Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
ex modulátorPoužívám sat s modulátorem a ex modulátor,který se s resivrem nechce skamarádit až trochu na kanále 69+ 67 a i tak ten modulátor dává mizerný obraz |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
do rokasi ho rád přeladíš a na tomto kanále je největší útlum kabelů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremExterní modulátory jsou jak kvalitní, tak šunty. A ty kvalitní umí jak výstupní rozsah 48-862MHz, tak i třeba stereo zvuk a ořez postranních pásem, a taktéž mají poměrně vysokou výstupní úroveň nad 80dB?V (TERRA MT30C). Samozřejmě šunty jsou na tom o poznání hůř a podle toho to pak i vypadá.A dneska už jsou aktuální i DVB-T modulátory, např. FAGOR HTT 101, který má HDMI vstup a plné HD na výstupu. Tomu pak nějaké analogové mono šidítko přímo v receiveru může dost těžko konkurovat... Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
technikTKRDVB-T modulátor je čisté řešení za hodně peněz a nesmí mít na konci řetězce CRT tv R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrpetřeU mě jsou na konci jen digitálky,ale když jim tam chci dodat pohádky ze satu,tak asi jen přes analog,nebo poradí někdo něcodigitalního po coaxu? ?Satelit a druhej DO nikdo nechce. |
korkoran
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremDíky všem za reakce.Tak na 90% půjdu do Amika STHD-8840 (asi dokoupím Irdeto CAM, zatím jsem nenarazil na přísl. firmware, přitom na modely 8800 a 8820 alternativní soft je). Ex. modulátor a HDMI rozbočovač zavrhuji (cena, další škatule a kabely, příp. problematické úpravy ve stávajících prostorách,...). Jako možnost mám ještě pořízení použitého HD receiveru (s RF out). Mezi ostatními combo přijímači, které mi našel google, nebyl žádný s modulátorem, jen některé měly "loop out". |
cikan
![]() |
|
cigáneJedinej Digital s modulátorem je GoldenMedia Uni box 2 |
korkoran
![]() |
|
korkoranto co radí technik ti nevoní?,to je pro tebe přesně,ale něco to stojí,nebo pokud to není daleko od sebe natahej tam Hdmi R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
peťovono to je trochu moc a umí to myslím jen jeden kanál,já tam strkám 3 kanály.Musím jen najít spůsob aby se mezi sebou nerušily.Měl jsem nejprve dvě sd radia s modulátorem a to se nerušilo,pak jeden odešel a modulátor reaguje na počet zapnutých Tv nebo na zátěž v síti,věčer. |
korkoran
![]() |
|
korkono máš to složitější,asi zatím zůstaneš u analogu a zkusit to selektivně sloučit,jako když děláš malou STA R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátorem....další "jedinej" Digital s modulátorem je ARGUS VIP3 MediaVision, ale tam už jsi s cenou jinde...Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremtak bohužel ani zmiňované Amiko nemá RF modulátor (jen aerial out pro anténu). Z mého pohledu by byl nejlepší externí DVB-T modulátor, ale majitel šetří. Tak si nechám od někoho poradit, jaký analog modulátor s dobrým poměrem cena/výkon.Poradí třeba technikTKR? Pro DVB-T modulátory založím nové téma. |
cikan
![]() |
|
RE: Nový sat HD přijímač s modulátoremRF analogový modulátor stejně nepřenese obraz v HD kvalitě, to je nám všem jasné. Já jako modulátor používám starý VTR rekordér, abych přenesl na starý TV do ložnice manželce její oblíbený seriál, nahraný na DVB-T HDD rekordéru (stejně by to bylo pro stalitní přijímač, stačí ho spojit s VTR rekordérem přes SCART). Dokonce jsem z ještě staršího VTR vyndal krabičku modulátoru s analogovým nastavením výstupního kanálu šroubovákem, ale dosud jsem si neudělal čas připojit k té krabičce SCART konektor a napájení 12V. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
![]() |