Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

zajímavost z DVB-T

Zdravím pánové,tak dnes bylo bezvětrno a tak jsem testoval různé antény - začal jsem od emme esse 45tlsc až po dlouhou colorku. Vypozoroval jsem to,že dlouhá colorka je opravdu dobrá jen pro dálkový příjem a to za jasného počasí,pokud někdo z Vás zná terén Vysočiny, konkrétně Telečska,tak s colorkou tady moc neuspějete např. v zimě. Zato například s emme esse je dálkový příjem bezproblémový. Ale to jsem trošičku odbočil. Jelikož pro Vysočinu je určený vysílač Javořice (ta jde i na kus drátu) a V. Jeníkov,s kterým byly v minulosti v Telči problémy nedalo mi to a tak jsem testoval.Nejlepší signál byl na Fubu DAT 912,ale špatný nebyl ani na síto od Vatenu. Emme esse měla trošku problémy ale nakonec jsem vyšteloval a paráda. Zato colorka ani tuk (není divu,je na velký vzdálenosti). 42kanál z Jeníkova jako z praku,ale 50. kanál jen problikává a ani tuk. Tož kde je problém? Žádné HDčka nezachytím. Zato 52. kanál z Jihlavy s mux 8 šel jako z praku. Tož kurde chlapi,proč ten 50. kanál jen problíkává a signál se ztrácí? Zkoušel jsem různou výšku,elevaci,ale výsledek pořád stejný a je jedno jakou anténu použiji. Jde mi o ty HDčka, poněvadž z Kletě se to trhá. Dodám,že jsem přidal i zesilovač od Alcadu (alcad 200) a výsledek pořád stejný.

Předem díky za názory a rady (nejlépe zkušenosti).

Tomáš

ToZla93
Registrace: 7/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zajímavost z DVB-T

RS7 z Jeníkova na K50 používá FEC 5/6 a GI 1/16, proto je pro její příjem zapotřebí jakostnější signál oproti ostatním MPXům (1 až 4). RS8 se vysílá z jiné kóty (Rudný) než MPX4 a RS7. Proto ti na rozdíl od RS7 hraje i když používá ještě "horší" GI (1/32), (FEC má 3/4) oproti RS7 .

cha-cha
Registrace: 5/2007

cha-cha

Tož a dá sa to nějak pořešit abych to rozchodil?

ToZla93

Jistě se dá v tomto udělat více, ale ne takhle na dálku...

Například ALCAD200 není pro tento učel určitě nejhodnějším řešením.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Saxon

a co radíš saxone? Mě se zdá,že např. u vaten síta takovou směrovost nepotřebuješ (tam ani zesilovač není potřeba a signál je). Tam se na chvilku signál ukáže a zase schová. Přitom nic ve výhledu nestíní. Zachytil jsem i 53. kanál (podle mě Votice nebo Praha) a nebyl problém.

ToZla93

Neradím nic, maximálně někoho se zkušenostmi a měřící technikou. V Jihlavě funguje třeba Lubbik, ten sem občas chodí, tak ho můžeš oslovit.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Da se to rozchodit pomoci kvalitnich a spravne zvolenych anten, selektivnich prvku a hlavne po zmereni urovni jednotlivych signalu. S odhadem, limitne hranicicim s jistotou to nepujde spolehlive udelat na jednu antenu. AI200 je dobrej na zesileni pro rozvod, ale ne na zpracovani slabych signalu.

J a
Registrace: 7/2005

anténama si myslím,že to nebude. Mám docela široký sortiment. Zkusím ale ještě prdnout do některé anténní předzesík a třeba se budou dít věci. Ono do těch nových antén jako emme esse či fuba dat 912 bude téžké dostávat předzesík. Například do colorky ant. krabičky ho šoupnu raz dva. No ještě budu testovat tu colorku s předzesíkem,jestli nezamrznu. Jinak je pravda,že s tím alcadem al200 je v rozvodu všude stejný signál,což je velmi dobré.

ToZla93

ToZla93

Ty si vôbec nepochopil čo ti tu "Ja" prípadne Saxon píše.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

@Rasto1978

Kdo si hraje nezlobí, někdo má rád holky a jiný vdolky. Nakupování instalačního materiálu na sklad je lepší než hrát automaty :). A protože se blíží vánoce, třeba mu Ježíšek nadělí k těm anténám a zesilovačům propust na k. 50 a přestane mu to "jen blikat" a nebo taky ne a koupí kanálovku a dokola a dokola. Chce na to přijít sám-nechte ho! Už to tu řešil, ale pod jiným nickem-lovu zdar!

hogofogo11
Registrace: 9/2014

souhlasím

se Lvanem R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Rasto

Není bohužel jediný. Takových "mistrů" kteří si myslí že všechno hravě zvládnou vlastním plácáním bez měření je všude plno. ;P

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

BIDLO

každý se snaží svépomocí ušetřit na odbornících,většinou ale ve finále ,sečteno podtrženo prodělají na čase i vyhozených penězích za nepotřebné krámy,někomu to chodí dodnes a chrochtá si jak ušetřil R^ :laughing: R^

pierrepetr

pier

Jo máš pravdu, na kraviny se peníze vždycky najdou ale na anténáře si hraje půl republiky. R^ :laughing: R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

BIDLO

někdo musí kupovat ty komponenty,jinak by prodejci dávno zkrachovali ,kluci,jen si laborujte R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra