Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat isio S nastaveni

Chlapi je to trapné, ale nejsem schopen nastavit dva satelity na isiu. Nekde dělám chybu v nastvení.
Strčím koax od 28.5E do LNB 1 zdířky a vše se načte s dobrým signálem druhý koax od 13E se nenačte. Přitom to na měřácích hlásí správně na 28.5E plný signál a žádný 13.E a u 13 E naopak. (antena 1 a 2 resp )Nejdřív jsem si myslel zda jeden tuner není vadný, ale když to vše píchnu do zdířky LNB 2 tak jednotlivě to funguje jen nejsem schopen naladit oba satelity naráz. Buď jeden nebo druhý. Nikde jsem nenašel co znamená posice volba A/A, B/A, A/B, B/B , něco jsem zkošel přenastavit , ale stále stejnej výsledek.
Když jsem si pořizoval dvoutunerovej s dvěma zdířkama, tak jsme myslel , že do každé píchnu jednu antenu a že se to všecho načte...

Jinak v nastvení jsem zvolil 2 antény.
Multitene off, DiseqC on, Antena signal 2
AA a BA

PS . Signál jinak mám v jiné sestavě vše chytám.

díky za konstruktivní radu.

Technisat isio S 2.4 Channelmaster + LNB noname , 1.5 Gilbertini + Invacom quad ( Technisat S2, TBS 8922)

MzDablic
Registrace: 10/2012
Odpověď v diskusním vlákně

Technisat isio S nastaveni

já těmhle vymoženinám moc nerozumím, ale neměl bys mít multitene on, pak se objeví antena signal 1 a 2 nebo něco takového.......měl jsem dvoutunerák Vantage8000 a tam to bylo s nastavením "userfriendly" :)))
žádnej disecq do toho nemotej

decmen
Registrace: 2/2008

to jsi

pořizoval dvojtunerák pro příjem dvou družic?,na to ti stačí disecs R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Technisat isio S nastaveni

Jenže on chce koukat na jednu družici a z druhé nahrávat...bez omezení!

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kamile

to je možné,ale ne úplně využité,dva koaxy má,tak po úpravě venku má daleko jiné možnosti R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ano,vylepšil by to na každé Twinem a dva Diseqy.Potom to pojede na 200%. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kamil_k4

ne na 100%,takto mu to půjde jen na 25% R^ :laughing: R^

pierrepetr

Nepůjde to, nejsou to 2 nezávislé tunery, ale druhý tuner je jen kopie prvního. Takže uvidíš buď 2x 28 a nebo 13. Řešení je tedy 2x twin lnb a 2 x diseq přepínač.

zzz
Registrace: 1/2006

zzz...

to je tedy pěknej hybrib R^ :laughing: R^

pierrepetr

MzDablic

v návode na prvých ca 20 stránkach máš asi 5 obrázkov ako je možné zapojiť antény do prijímača s plným využítím oboch tunerov, s obmedzeným využitím, s jedným káblom pre oba tunery atd atd.
Nikde tam nemáš zapojenie dva koaxy od dvoch rôznych LNB do dvoch vstupov. Twin tuner u ISIO tak ako ti píšu vyššie neznamená dva samostatné tunery. síce sa ISIO dá oklamať a bude funkčné ak týmto spôsobom ale je to holý nezmysel.

plne funkčné riešenie je:
2xtwinLNB + 2x diseqC + 2 koaxy, nastavenie antény=2, diseqC=ON, v prvom riadku 13E, v druhom riadku 28.5E

polovičné riešenie:
2xsingleLNB + 1x diseqC + 1 koax do tuner1, nastavenie antény=1, diseqC=ON, v prvom riadku 13E, v druhom riadku 28.5E

Dagy2
Registrace: 11/2010

pánové díky

Tak jsem zpět doma. A všem chci poděkovat za rady.
Jak jste trefili chtěl jsem na jednom nahrávat zcela nezávisle a na druhém aby se rodinka bavila bez přepínání a jiných složitotostí pro rodinu. No vyresim to zcela jinak zkratka pripojim jiny prijimac na druhy koax. Opravdu jsem zpatne pochopil dvoutunerovost .....

MzDablic
Registrace: 10/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra