![]() |
|
Co by měla obsahovat recenze přijímačeJak na tomto webu, tak i na dalších, tématicky spřízněných se objevují recenze na přijímače. Jsou vypovídající? Můj názor je, že pouze částečně.Chyby dosavadních (ne ale všech)recenzí: 1. Popisu vzhledu věnují podstatnou část a opakují to, co je zřejmé z fotografií. 2. Chybí úplný soupis připojovacích míst. 3. Pohledem na součástky definují budoucí spolehlivost přijímače. 4. Nezřídka nehodnotí obrazovou kvalitu SD zvlášť a HD zvlášť. 5. Chybí soupis typů videosouborů, které lze na přijímači promítnout. 6. Uvádějí možnost zobrazení internetu, ne však rozsah možností obvyklých webových stránek. 7. Nevyjadřují se k Hbb. 8. Uvádějí typ souborů záznamů a možnosti editace mimo přijímač, nikoliv však výčet editačních možností vlastního přijímače. 9. Neuvádějí počet favoritních skupin. 10. Neuvádějí všechny možnosti editace kanálů (dle TP, Blind Scan, Fast Scan). 11. Nehodnotí možnosti Wifi a domácí sítě. 12. Nehodnotí složitost ovládání. 13. Neuvádějí typ procesoru a jeho "stáří". 13. Nehodnotí vlastnosti DO. 14. Neuvádějí všechny možnosti ovládání antény. Prostě a dobře, reenze přijímačů by měla mít jednotnou osnovu. Vyzývám účastníky fóra k definici této osnovy! Snad to někteří recenzenti také přečtou! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
@samorostJe zbytečné slovíčkařit. Zkušení recenzi nepotřebují, zatímco vyloženým laikům zbatečně detailní recenze taky moc nepomůže-přebytek informací pro ně může znamenat stejnou záležitost jako jejich nedostatek. Co žádáte Vy je do jisté míry uvedeno v manuálech. Ani u mnohonásobně dražších televizorů nenajdete několikastránkové elaboráty. Dnešní doba vyžaduje po uživateli jistou míru technické erudice a schopnosti si některé zásady co a jak funguje nastudovat. Jinak to už fungovat nebude. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Co by měla obsahovat recenze přijímačePříklad:http://mobilenet.cz/clanky/minirecenze-gigabyte-gsmart-arty-a3-jsem-levny-a-je-to-znat-17415Proč by to nemohlo vypadat třeba takle at si recenzi dělá třeba výrobce,distributor nebo prodejce ale nech si dokáže přiznat co se mu nepovedlo nebo se pochválí a objektivně se porovná s konkurencí na základě jak je uvedeno v uvodu. Z takové recenze už si dokážu udělat obrázek co výrobek umí,jaký má použitý HW,SW.Jenže já osobně jsem uvažoval že si koupím Amiko 8250 když jsem navštívil stránky výrobce tak prezentace ubohá ale to je i jinde a spousta prodejcú jenom okopíruje údaje a to kolikrát ješte dodrbou. |
Marek14
Registrace: 10/2014 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
Děkuji všemza odmítnutí snahy o kultivaci recenzí. Je zbytečná, zbytečná a nanic. Ještě jednou všem děkuji!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
samorostto jsi špatně pochopil,jistě každý by si přál,vše o novém výrobku do detailu,(ale nezávisle),pokud se to bude chtít dozvědět,jenže tady to nezměníme,adresuj toto na recenzenty a výrobce,my můžeme jen o tom kafrat,mezi námi,na co je to dobré,ty věříš,co ti reklamní společnost doporučí,nebo se řídíš svým rozumem?,já recenzi beru jako hrubé seznámení a všemu stejně nevěřím,recenze je technicky k ničemu,odborník si to stejně sám ověřuje,laik tomu zase nerozumí,tak pro koho to vlastně je? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |