Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

sunray problém

Objednal jsem tento přístroj z e-shopu, přišel a když jsem ho zapojil, tak se z něho "line" strašný zvuk podobný svářečce. Nevíte někdo, co to může být? Nechci do toho lézt, je to úplně nové, asi to půjde zpátky. Nesetkal jste se někdo s tím? Dík za odpovědi

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: sunray problém

Zdrojová část. Buď chyba z výroby nebo s tím dopravce švihnul a prdnul ferit ve zdroji. Rozhodně vrátit.

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

to Delta1

Díky za názor, dovolím si ale "kacířskou otázku": I když je zdroj mimo receiver? Protože zvuk jde z receivru a ne ze zdroje, který je mimo samotný receiver. Dik za odpověd..

tukan

Moj názor,či sa ti náhodou nedotyka chladiaci ventilátor- prepojovacieho kablu na zadne USB,ten totiž ide popod ventilátor...U mňa bol ten problem.

AB CRB 800 UHD,VU+SOLO 4K,VU+UNO 4K SE.

Milano 88
Registrace: 12/2007

Nechci machrovat, ale jak máš doma zapojené el. zásuvky, /el. prodlužovačku, ... atd../ na 240V. Proveď kontrolu, kde máš fázi, dál na el. okruhu můžeš mít připojen nějaký spotřebič, který je příčinnou. 2) Nebo zkusit jiný zdroj. 3) Jakým AV kabelem je propojeno - zkusit jiný. Když to nepomůže, tak reklamovat. R^

CES
Registrace: 4/2007

Správne,najskôr chyba na ventilátore,buď je tam nejaký dotyk káblov na vrtuľu,alebo je vadný ventilátor,inú závadu nepredpokladám.To nie je závada STB,ale toho,kto to skladal.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Doplnění - zvuk jak ze svářečky, to je široký pojem. Dotaz : vrčí nebo bzučí, ... , ten SAT ? R^

CES

CES...

tie tvoje nápady. :crying:

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee

Nech tam huci co chce obuchaj o hlavu tomu kto taky crep predava.Vyhodna kupa co ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

urcite bych konkaktoval prodejce predpokladam ze se vyuziva digitalniho vystupu,takze tam bych nejake ruseni moc nepredpokladal toto je vetsinou problem analogoveho vystupu....

gsmobil
Registrace: 1/2006

to CES

Nemachruješ, ale trefils asi hřebík po hlavičce. Otočil jsem sítový kabel o 180 a zvuk se neobjevil. Je pravda, že se mi nechtěla rozbalovat orig. šnúra, tak jsem to zkusil na starou. Poučení z toho je, že stará stará je na h...a je třeba ji vyměnit... :)))

tukan

tukan

Kolego, tak ať Ti to OK a kvalitně hraje. R^

CES

A jedna technická: Síťový kabel je, či není součástí zdrojové části, i když je mimo samotný přístroj :-/
Dík za odpověď :8)

Delta1

Sítový kabel je odpojitelný, velice podobná situace, jako u notebooků. Myslím, že to vyplynulo z diskuse...

tukan

Jasně a patří k čemu....ke zdroji :)

Delta1

Ano, ke zdroji, a zdroj je mimo receivru, promin nevím o co Ti jde, asi oba mluvíme o tom samém, ale jinou řečí...Jinak mě to mile překvapilo, receiver má tři tunery, kromě dvb-s ještě dvb-t a dvb-c, takže vynikající vybavení...Pokud bude vše v pořádku, je to jednoznačně nejlepší nabídka mezi linuxema. A to nemám zapotřebí dělat reklamu, z mého pohledu, je to skvělý stroj /image velice podobný vu-čkam/, ted ještě aby to všechno fungovalo...Musím konstatovat, že 2 roky záruka je v tomto případě jistota.

tukan

nechci do

toho ďoubat,když to chodí,ten zdroj je externí,z čeho se linul zvuk? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

OK, to byla jen odpověď na tvou reakci 12:56.18 :
"kacířskou otázku": I když je zdroj mimo receiver?... který je mimo samotný receiver. Dik za odpověd..
..................................................
Ano mluvíme o tom samém
R^

Delta1

Tak jo, rekapitulace, zvuk šel z receivru, z míst, kde jsou nainstalované tunery, po otočení šnúry o 180 st. /klasická holící vidlička, kterou všichni znáte ve zdroji-krabičce mimo rec/ zvuk zmizel. Je to už všem jasné, nebo jsem hoten-tonen jenom já? Ano, ani já to moc nechápu, ale šnůra nebyla originál, nikdy by mě nenapadlo, že s tímto může být problém. Mělo by být úplně jedno, jak je "holící šnůra" zapojená. Důležité je, že problém zmizel a tím bych to rád ukončil...

tukan

Ta stará šňůra co si strčil do nového zdroje mela vypálené kontakty tak ti přeskakoval oblouk na kontaktech zásuvky zdroje. Samotné otočení koncovky šňůry odstranilo pouze špatný kontakt. Tu starou šňůru vyhoď do popelnice.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

tukan

a tebe samotného to nezajímá,proč se to takto chová?,já bych nespal,než bych zjistil,co se vlastně děje,já bych zkusil odpojit všechny kabely od přístroje a nechat jen samotný zdroj s přístrojem ,jestli to bude vrčet,pokud ne,což předpokládám,začal bych postupně připojovat další kabely a anténu ,to by byla ta pravá legrace,zjištění R^ :laughing: R^

pierrepetr

Saxon

vrčení šlo z přijímače,ne z ext. zdroje R^ :laughing: R^

pierrepetr

Že by zvuk podobný svařování byl tak směrový? Každopádně bych ty kontakty staré šnůry rád viděl.
Snad nepřeskakoval oblouk z kostry přístroje na kostru přívodních kabelů...:-))
Od prvního dne bych k tomu zařízení neměl důvěru.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

no ext.zdroj může mít třeba pod stolem,snad slyší odkud to jde,já mám stejný názor,proto bych to nenechal jen tak,že to teď chodí R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ten přístroj jsem měl doma na chvíli na instalaci nového image a zprovoznění pro kamaráda. Nevěděl, co tam bude mít. Normálně fungoval, akurát to hučelo jako "(nevhodné slovo)" z vrchní části, kde jsou nainstalované tunery. Při přidržení horního krytu ten zvuk zmizel. Pokud jsem kryt pustil, znovu to začalo "svářet". Nikdy jsem se s tím ještě nesetkal. Pak mně napadlo prohodit tu šnúru a od té doby se ten zvuk už neobjevil. Používal jsem starou šnúru, kterou jsem doma našel, nechtěl jsem mu všechno rozbalovat. Nechci se tady rozepisovat jako spisovatel, ale pierre to ze mně musí dostat :))) Saxon má asi pravdu, že ta šnúra stojí za ...Dám vědět, jestli to ještě dělá s novou šnůrou.

tukan

tukan

já bych nic neřešil,ale ty jsi jasně napsal,že to jde z přístroje a ne z ext.zdroje,kde by ta osmička mohla mít špatný kontakt,takto to zůstane záhadou R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra