Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

VU+duo problém

Zdravím, mám problém s poklesem signálu na všech stanicích cca o 25-30%,kabeláž otestovaná a v pořádku, nastavení antény také, nový soft nepomohl, připojení na jinou parabolu také ukázalo na mém přístroji ten samý pokles, připojení jiného VU+duo na mojí parabolu ukázalo sílu signálu cca 95%, připojím svůj a jsem sotva na 70%. Měl jste někdy někdo takový problém. Poraďte. Dík všem za odpověď.

namtas
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+duo problém

mají oba boxy stejné Image?

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Zčejmě závada v okolí vstupního tuneru nebo v samotném tuneru .

koax
Registrace: 2/2008

tento prijimac nema HW tunery,signal z anteny je v podstate vedeny primo do procesoru....

gsmobil
Registrace: 1/2006

koax

Tak takhle to diagnostikoval příbuzný, problém s tunerem. Dík za odpověď.

namtas

gunter

Oba boxy stejné image.

namtas

Tak vám nevim ,ale s tim ,aby šel z konvertoru na parabole signál přímo na procesor jsem se nesetkal. V každém přijímači je na vstupu tuner postaru volič jako u televize a ten je bud natvrdo zaletovaný v desce nebo výměnný.A nedělejte zde ze sebe blbce.

koax

Ano má výměnitelné tunery . Tak vyzkoušej tuner z toho dobrýho .A nekecejte tady blbosti.Nebo pokud jsi zdatný tak můžeš změřit napětí na špiččce kde je AVC . Se signálem a bez. Za prvé bych vytáhl ten tuner.A zkusil ho z druhýho.

koax

@koax

No jo, tak hledej tunery, můžeš začít třeba zde http://www.fotos-hochladen.net/p10006274ekp107z.jpg

matchboxx
Registrace: 9/2012

kremikove tunery

Tak do procesoru to asi rovnou nepujde. Ale existuji "kremikove tunery", jejich vstupem je primo LNB, takze pak klasicky "plechovy volic" chybi. Plati to obecne, jak je to u VU+duo nevim.

ivovi0
Registrace: 11/2008

Proč to mám hledat ?Já to nepotřebuju hledat . Na stole ten přijímač nemám . ;)

koax

Tak potom nepiš něco o čem víš prd

matchboxx

Do VU+DUO je v Německu Ksehnání výměnný tuner DVBT2 za 59euro. Tak ,že bude výměnný i DVBS tuner.Jsem s pozdrvem pánové. ;) R^ Když to jeden nevidí tak pomůžou brýle.

koax

Pokud se jedná o VU+Duo první generace, tak ten určitě výměnné tunery nemá. Je to tak jak píše ivovi a matchboxx.
Výměnné tunery má v první generaci pouze Ultimo. Duo je s výměnnými tunery až ve druhé generaci.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ultimo,UNO,DUO2,SOLO SE nieco mi este uslo ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jo, přestali jsme nalévat :-))

matchboxx

@koax

To že něco nevíš a mektáš krávo**viny a vyjadřuješ se jako mistr světa je jedna věc.
To že se v Německu prodává tuner DVB T2 je svatá pravda ale těžko ho dáš a bude ti hrát ve VU+Duo.Jinač je to zázrak

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

RE:namsat

Napis email. Tvoj problem nema nic spolocne s tunerovou castou.Ten isty problem som riesil cca pred dvoma mesiacmi a teraz moje vu+ ide ako nove.Je to problem,ktory bude mat kazdy receiver. Na email ti napisam,kam to prinesies a opravim ti to.

nikitka

koax

je to tak,jak píší ostatní,výměna tuneru je výměna zákl.desky,žádná plechová krabička už není potřeba,nová doba,rozkrytuj si a pak piš moudra R^ :laughing: R^

pierrepetr

RE:nikitka

můj e-mail: xxx
Text zeditoval moderátor Mego. Datum editace: 06.11.2014, 10:13.02

namtas

to nikitka

A to je takový problém napsat, co to byl za problém? Třeba "odchází Ti ten a ten kondenzátor, je třeba ho vyměnit"? Myslíš, že si to všeumělové budou dělat doma nad sporákem a s lepidlem sami? Bude to sloužit k tomu, že ostatní budou vědět, co tomu je a kolik přibližně ta oprava bude stát. Od toho to forum tady je, odráží to "úroven" fora. Chápu, že "know-how" se nedává zadarmo, ale stejně...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

RE:tukan

Ano je to problem, skus si to sam vyriesit a uvidis. KnowHow sa nezverejnuje a takých mudrlantov ako ty, co maju nieco vyriesit mam najradsej, lebo teba asi servis netrapi a potom neopravujes rozvrtane veci od takých kutilov ako si ty!!! Ak chces pouzi uja googleho a som zvedavi, ci tam to riesenie najdes!!!

RE:namtas

nestihol som si ho opisat skor ako to zeditoval moderator. takze tvoj email nemam.Ale napis cez skype maniacikovi zo seychelov a dozvies sa. Oprava ta nebude stat viac ako 15 euro ale neviem ako sa zkontaktovat ked serioznu pomoc tu moderator zmaze ale mudrlantov z firmy A JE TO tu nechava nech kecaju a kecaju. Tymto to tu urcite nenabera serioznost odborneho fora ale skor forum mudrlantov co vedia na klavesnici pouzivat CTRL+C a CTRL+V

Proč nemáš/te/ aktivované PM?
Tam si můžete dopisovat,když je to tak tajné.
Majitel webu určil pravidla a ty je nutno dodržovat.
Takže žádné maily.
OK?
Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 06.11.2014, 10:58.00

nikitka

VU+duo problém

měl jsem to u tuneru A,dal jsem jako hlavní tuner B a A tuner jsem dal na nahravání,vše je ok,taky jsem vše prolezl i kondíky nikde nic takže nevím.

tonda1
Registrace: 12/2007

A to jestli se jedná o přijímač první generace nebo druhé má vědět kdo??? Jeden má tunery na základní desce a druhý klasika.

koax

Přece z popisu. VU+Duo versus VU+Duo2.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Vu+Duo má tuner priamo na základnej doske a nie je na konektor, aby sa dal vymeniť.Pokiaľ Ti kolíše signál, alebo je slabý hlavne na HD kanáloch a trúfaš si, vymeň kondenzátor C848 1000uF/10V, nájdeš ho nad konektorom od zdroja, približne medzi SMD obvodmi U805 a U802. Vyvaruj sa pri kúpe značke ako napr.Capxon, Canicon, Jpcon a orientuj sa na: Nippon, Rubycon, Nichicon prípadne Panasonic a na 105°C.
Daj tam rovno 1000uF/16V 105°C.

doky
Registrace: 1/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra