Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Topfield 7700 HD PVR s Neotion Cl+ nahravani a

Dobry den,

Chci se zeptat na nasledujici kombinaci zdali to bude fungovat a co vsechno pujde.
Chtel bych pouzivat Topfield TF 7700 HD PVR s CAM modulem Neotion Cl+ ktery ma mit i funkci DUAL DECRYPT - link zde

http://avmania.e15.cz/modul-irdeto-neotion-dual---prvni-certifikovany-a-dualni

a se SkyLink kartou.

Z info o kare vyplyva ze by pak melo jit nahravat dva zakodovane programy z jedne frekvence.

Nicmene z udajne ceske podpory Topfield(antenex) mi napsali ze uvedena funkce neni ani na kare uvedena a ze nevi o tom ze by to na nejakem prijmaci fungovalo.
Ja ale vim ze nekteri lide s Topfieldy 7700 HD PVR nahravaji treba i dva zakodovane programy soucasne, pripadne jeden sleduji a druhej nahravaji.
Takze se ptam na tyhle veci:

01. - Budu moci s danym modulem v 7700 HD PVR nahravat dva zakodovane programy najednou, pripadne jeden nahravat a druhy sledovat ?

02 - Pokud ano, funguje to pouze u programu ktere jsou s jedne frekvence nebo muzu sledovat a nahravat ci nahravat dva zakodovane programy najednou i pokud nejsou z te same frekvence ?

03 - Pokud to vse funguje, je mozne to pouzivat i s Enigma 2 nebo pouze s originalnim FW Topfield ?

04 - Pokud je na trhu i jiny Irdeto CAM modul ktery by to umoznoval napiste mi prosim ktery a zdali je lepsi nez Neotion Cl+.

Predem dekuji za kazdou informaci.

skel
Registrace: 11/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Topfield 7700 HD PVR s Neotion Cl+ nahrava...

Je to už stará šunka - ten sat, nebudu hledat jaké má CA rozhraní pro modul. Kdo zblbnul ze Skylinku a kupuje si moduly jen CI+ a tak dělá chybu. Chce to modul CI/CI+, např. Smit HD Irdeto CI/CI+, ale to se musíte podívat u modulu na spodní etiketu, ta vrchní co jí prezentují je o ničem. R^

CES
Registrace: 4/2007

Pro CES

Je to sice starsi receiver ale jsem cenove omezen a lepsi s dvema tunery za cenu co mam k dispozici neporidim, navic uz jsem si ho vyskousej a ani bych jiny satelit nechtel.

Pokud jde o ten modul tak se na nej ptam proto ze jsem u jineho nenasel tu finkci DUAL DECRYPT, pokud znate jinej modul co tuhle funkci ma prosim napiste mi ho, ja jsem presel tech smitu hodne verzi a ani u jedneho jsem to nenasel.

Mimochodem pokud jde o Cl/Cl+ kombinovane moduly myslite ze by Neotion mohl delat problemy se starsim zarizenim ktere jeste nemusi Cl+ zvladat nebo jak to myslite ?

Dekuji

skel

Kolego, modul "Neotion CI+ Irdeto Skylink "je od Mascoma, nedoporučuji, i když někde OK funguje. Je nutno si najít na netu odbornou recenzi o T 7700 HD PVR, jaké má v SW CA rozhraní pro modul. Dříve ze používalo CI a dnes CI+ i pro TV se sat. tunerem a to se musí znát. A poslední věc : Smit Irdeto modul HD - CI/CI+ má na spodní etiketě dva EAN kody, ten co má jeden EAN kod je CI+. R^ R^

CES

Zdravim,

prosim podivejte se na tenhle link, dle foto je ten modul CI a CI+ kombinovany. Nasel jsem medzicasem i modyl od Smith dokonce prej obycejnej standart co se mi nezda ktery ma mit dle popisu DUAL DECRYPT a je CI a CI+, to je ten dryhy link.

http://www.tovarkuvam.sk/ca-modul-skylink-irdeto-modul-neotion-ci-skylink-ready_d95790.html?jxloadparts=discuscont

http://www.omko.cz/modul-smit-irdeto-standard/

skel

To je k ničemu, málo kde je modul na e-shopech s obrázkem z obou stran. Si ho objednejte na E-satelity Jablonec n.N., se specifikaci CI/CI+, tam je nejlevnější. A konec. R^ :)

CES

No prave ze ten neotion tam je s obrazkem z obou stran, proto jsem ten link uvedl... Mimoto uvedena firma z linku sidli ve meste kde bydlim a maji ho skladem takze lepsi volba promne neni. Mrknete prosim na to oboustanne foto v linku, diky.

skel

dual decryption má zrejme aj Technisat Technicrypt IR. túto funkciu ale musí podporovať prijímač, nielen modul. TF väčšinou nahrávali druhý program kodovane a snažia sa dekodovať po nahratí, čo fungovalo dobre s CRW ale s IR je to takmer nepoužiteľné.

Dagy2
Registrace: 11/2010

A Technisat Technicrypt IR uxistuje aj vo verzi CICI+ alebo iba CI+ ?

Respektive ma niekto Technikrypt odskusany s Topfieldom 7700 HD PVR ?

skel

skel

Kolego, si o tom modulu přečti, na e-shop odborných obchodech : EltaSat a E-satelity.

CES

Ty popisy jsou stejne jako na webshopech co jsem uz videl, na e-satelity je ale navic alespon dodatecne upozorneni ze "Dekódovací modul obsahuje již nové rozhraní CI+, proto mohou být u některých přijímačů problémy ve spolupráci s tímto modulem". Na EltaSat toto upozoreni neni. Kazdy webshop totiz zacina vetou "Dekódovací modul TechniCrypt Irdeto CI+ pro přijímače s CI/CI+ sloty" a ty popisy jsou stejne ci na odbornych obodech nebo nespecializovanych web shopech kde maji vsechno.

Oficialni stranky Technisat maji velmi slabou podporu, neni mozne k modulu stahnou manual a popis je prakticky zadny.
pro zajimavost ty ofiko stranky zde :

https://www.technisat.com/cs_CZ/TechniCrypt-IRDETO-CI+-Skylink/352-1674-9114/

Nicmene s te vety na e-satelity usuzuji ze je uz pouze CI+ tedy kolego, diky za tip na info.

skel

Tak som kupil spominany modul Neotion DUAL, pod original Firmware prijmaca isiel dobre no dlho som to neskusal.
Preinstaloval som na prijmac Enigma2 HDMU 13206 - posledna verzia zo 4.12.2014 co pre tento prijmac existuje.

Stabilita je celkom dobra, obcas sa zasekne na NOVA HD, avsak mam iny problem. Vobec mi nenajde ziadne stanice na niektorych TP, napriklad na 11 856V ci 12 109H mi nenajde ziadnu stanicu aj ked som skusil manualne nastavit vsetko ako ma byt FEC , bitrate atd.(skusal som i rozne varianty QPSK namiesto 8PSK atd.).

Neviete mi dakto poradit cim to moze byt ?
(prijmac je HD Mpeg 4 a niektore HD stanice ako aj SD Mpeg 4 mi idu, napr Prima HD, P.Cool HD, ci SD MPEG 4 Nickelodeon takze tym to nieje...)

skel

Este som zabudol napisat informaciu ze vo "vyhladavani satelitov" na tychto TP je signal 0, pricom to je nemozne aby tam nebol aspon daky... Co to moze sposobovat ?

skel

Tak si zase odpovedam sam ale, po nastaveni LNB z jednoduchej konfiguracie na advanced chodi frekvencia 11 856V ale niekolko dalsich TP stale nejde.

Mate niekto napad ?

skel

skel
Měl sis koupit TV se satelitem , neměl bys tolik problémů , ale profíci ti rádi zde poradí . :laughing:

standa111
Registrace: 11/2009

Jistě, Staníku, a pak jeden blbý transponder bude ladit 4 dny. Jako ty.

bretah
Registrace: 9/2012

skel

Jsem Ti jasně napsal, co si máš za modul koupit ( SMIT IRDETO HD CI/CI+), tak teda trp a vyplakej se u Skylinku.

CES

CES.........

má pravdu a nastav si taky parabolku R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

CES.

souhlasim s tebou. Bude lepsi, když to skel prenecha nekomu kdo tomu rozumi. CES jinak dik za vysvetleni s tim typem Cam modulu SMIT IRDETO. Zrovna ten co mam doma je ten universalni. Jede v TV. ;)

HYPER
Registrace: 11/2010

CES blbosti

CES tu bohuzel velmi razantne uvadi nepravdive informace. Zadny modul CI/CI+ neexistuje. Existuje jen modul CI, nebo modul CI+ (1.2, 1.3, 1.4). Kazdy CI+ modul je zpetne kompatibilni, kazdy CI+ slot je zpetne kompatibilni. Zarizeni, nebo operator muze u CI+ modulu nebo zarizeni omezit funkcnost a to i v pripade pouziti CI modulu (proste muze vyzadovat CI+ slot s CI+ modulem).
Jak Neotion moduly tak Smit moduly Skylink Ready, pokud nejsou starsi jak asi 1 rok, tak podporuji dekodovani dvou programu najednou. Kompatibilitu se zarizenim je potreba vyzkouset - jeden z nich (nebo oba) bude urcite fungovat.

008
Registrace: 1/2006

Autor 008

Borče, tak napiš Tvůj zde názor výrobci modulů Firmě SMIT a nezapomeň se jich zeptat, proč oni to tak rozlišují a vyrábí i jak To, že jim to teda OK funguje. Na rozdíl od Mascoma. Potom nás zde informuj, jak jsi dopadnul . :) R^

CES

RE: Autor 008

Mno, tak jako zástupci jediného dovozce modulů do ČR/SR bych více věřil 008, než spekulantovi na vědeckotechnické teorie všeho druhu CES. Ale každý si udělejte názor sám :)))

nendez
Registrace: 6/2009

nendez

Kolego, Autor 008 se tady do mě vesr-l, to že tady uvádí nějaké protokoly modulů a píše o rok starých modulech ? ! ? A potom si sám sobě odborně v závěru nakálil na vlastní hlavu ! ! ! No je snad jasný, že do Satu co má od výrobce v tech. podmínkách uvedeno CA rozhraní CI, tak do něj nebudu cpát modul s rozhraním CI+ !!! To udělá jen VŮL !! Proto doporučuji modul SMIT IRDETO HD CI/CI+ a kam jsem ho zasunul, tak OK na 100% fungoval a bez hlášek a jiných skopičin. Si zde přečti, jak i profíci zápasí s moduly do TV se sat. tunerem. Mňo a dál někde opsat nějaké tech. údaje o modulech a potom tady FINTIT - to dělat nebudu. Pro info : docela OK mají tech. údaje o modulech na E-satelity Jablonec n. N.. A tím zde o modulech končím . R^ :) R^ HOTOVO . :)))

CES

nendez

komu budeš věřit není podstatné,tazatel to řeší,tak ať si vybere R^ :laughing: R^

pierrepetr

bretah
Já to měl naladěný za 1 hod i seřazený v oblíbených . Jen moji blbostí že zapomínám jak ladit , ( TV Panasonik ta za to nemůže ) ,protože jsem BLBĚ zadal některý věci a jen EPG jsem nemohl dotáhnou do konce jinak programy včetně nový frekvence chodili hned a dobře a těším se na další laděný než to zapomenu . Je třeba často ladit mě to baví . :laughing:

standa111
Registrace: 11/2009

Je třeba často ladit mě to baví

už v úterý si to můžeš zopakovat R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra