Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zemní smyčka u Digi TV?

Ahoj všem, potýkám se s jedním problémem. Zapojení klasik pro 2x TV: Digi TV přijímače Humax-LNB "no name" twin- kabely koax na půdě poze spojené F-spojkami jinak nic v cestě. Receivery spojené křížovým lan kabelem. Na jednom přijímači obraz vlní po připojení koax od LNB jakoby tam běhali duchové a druhý receiver uplně v pořádku. Zkusil jsem všechny F-ka dotáhnout a prohodit i vývody kabelů u LNB, ale stále stejný výsledek.. zapojeno takto bez problému cca 3 roky bez sebemenšího problému až do teď. F-ka v pořádku jako by se dali včera.. Receiver jsem zkoušel samostatně a chová se naprosto v pořádku - až do doby než zase našroubuju koax od paraboly.. už nevím co bych vyzkoušel, přívod z jiné zásuvky nepomůže stále jakoby pulsuje, chvílema je to úplně bez pruhů, chvílema zas znatelně vlní..Má někdo nějakou zkušenost s podobným problémem? Zkusil bych ještě vyhodit LNB a dát jiný twin, to jsem ještě teda nevyzkoušel.. zatím jsem se nesetkal že by byl jeden přijímač více citlivý v tomto případě na nakopnutý twin.. děkujiiiii a prosím nekamenovat Digi je taky platná TV platforma :-)

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zemní smyčka u Digi TV?

a skúšal si si zaplatiť iný balík od Digy? :laughing:
digi s tým samo nemá nič spoločné.

niečo si musel zmeniť. mal si vytiahnuté sieťové zástrčky aleo si vymenil telku alebo nejaké káble?
skús otočiť 230V zástrčku jednoho SAT prijímača, ak je to vidlica. Dtto u jednoho z TV.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Nerozumím

propojení lan kabelem. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

No propojení síťovým kabelem jsou proto, že jeden receiver je master a druhý slave.. to funguje.. jinak nic se nezměnilo.. nějaké otáčení zásuvek rozboček apod..

Pájík

Zemní smyčka u Digi TV?

Počuvaj Pájík,chytá ti to smyčku, dat tam,medzi f-konektor a prímač, galvanický oddelovač a máš po probléme :8)

elektro65
Registrace: 5/2008

Humaxy

už ale byly každej zvlášt kabel od LNB nebo ne.Takhle fungovaly nějaký jejich Hyundai nebo co to bylo.

hobo

Jinak

pokud je tam opravdu zemní smyčka jako (nevhodné slovo) tak upřímnou soustrast. :-/

hobo

vtip měsíce

vyhrává elekto65 :laughing:

ale v závěsu je guru z HK !!!

Rv :laughing: Rv

tonek
Registrace: 1/2009

pájík

zkus dát jeden z receiverů přez trafo 220 /220
( pro pp 240/240)

a to propojení přijímačů jednak není LAN a druhak není křížené ale PŘÍMÉ ale to v našem problému není podstatné
přesto zkus na čt24 tohle rozpojit ?

R^

tonek

Pro zemni smycku mohou byt pravdepodobne minimalne 2 cesty- pres LNB a pres "ovladaci propoj".V pripade LNB vyzkousej galvanicky oddelovac (samozrejme SAT).Dale postupuj vylucovaci metodou,az v extremu revizi vnitrnich silnoproudych rozvodu,pospojovani.

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe ?

ty chceš mermomocí vyhrát ?

tonek

Zdar myslel jsem tohle,ale nemam to odzkousene.http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=29&id=145

hdpe

tak potom

SORRY :crying:

už je tam i kladná recenze

člověk se pořád učí , určitě to vyzkouším

R^

tonek

zajímavé

krabička je plechová tak potom ten vstupní konector od rec musí být izolovaný se dvěma póly uvnitř ?

viděl to někdo ??? myslím celé zařízení ?

:lookaround:

tonek

Ne,musim to tez objednat.

hdpe

tohle

,jak trefně odsoudil tonek,nemůže oddělit kostru,to zařízení na oddělení komplet existuje zatím jen v amatérských podmínkách,funguje 100%tně,jen ho zatím nikdo nevyrábí a je patentově chráněno,proto nemohu dát podrobný návod,snad přes SZ na vedlejším webu,napovím,má svůj napájecí zdroj R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

I ten LAN patch kabel muze byt stineny a delat problemy.

tecka
Registrace: 7/2009

Dobrý večer. Ak to robí zemná šmyčka, skusil by som prepojiť kostru jedného príjmača s kostrou druhého príjmača medeným vodičom aspon prierez 2,5mm2 - vlnenie by malo zmiznúť. Ak nie chyba je inde.

................................................................

Jozef191
Registrace: 10/2007

Výstup do TV je scart alebo HDMI? Často tento problém spôsobuje nedostatočne zasunutý scart kabel.

................................................................

Jozef191
Registrace: 10/2007

asi bych se

vrátil v čase do bodu,kdy to 3 roky chodilo OK,co jsi od té doby změnil,jak to začalo zlobit,za provozu,nebo ze dne na den?,než to celé rozďoubeš zkus ten "tonkův nápad" odpojit ten lan kabel R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ja bych to typnul na zacinajici problém ve zdroji toho prijimace. Změna kvality kondenzatoru. Chtelo by to vyzkoušet s jinym prijimacem zda se zavada projevi nebo ne. Setkal jsem se s podobnym problemem u LCD TV, která byla propojena koaxiálem do anteni krabice se signálem od kabelovky UPC, kdy po několika letech zacal pronikat do zvuku brum. Zkusil jsem vymenit i kvalitnejsi scart kabely s propojenyma pristrojema s TV a stále nic. Tak jsem to vyresil galvanickym oddelovacem. V duchu jsem si ale rikal, ze by mohlo také byt uz něco se zdrojem v TV. Mel ji uz v te době asi 5 let. Asi po roce mi kamos volal, ze mu nejde TV. Po otervreni jsem zjistil, ze jsou filtrace ve zdroji v prd.., TV LCD je znacky Samsung rady B a ma navíc ještě trizilny kabel na 220V. Po oprave je opet ok. Slape uz 7 let.

HYPER

Pajik, ty jejich prijimace Humax nebo Hyundai nestoji moc za nic. Hodne taky zalezi po kolikatem uzivateli si je dostal. Lepsi volba by byla pro tebe dva prijimace, kde bude mit každý svou kartu nez tu verzi s propojenym LAN kabelem.

HYPER

HYPER

s tím bych souhlasil,chtělo by to více spolupráce pajíka,takhle jen tápeme a problém se táhne R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ahoj Všem, děkuji za diskuzi a Vaše zkušenosti. Ještě jednou rekapitulace: Každý přijímač má svojí kartu a svůj přívodk LNB(Twin)- ale navíc jsou spojeny tím lan kabelem (master/slave). Nic se nezměnilo, pouze začalo vlnit v obraze. Spojení Humaxů s TV je kabel scart/scart. Prohození připojení Tv 230V i Humaxe nepomůže..propojení kostry TV s kostrou Humaxe naopak ještě vlnění zvýší.(proč?) Odpojení LAN nepomůže..pouze pomůže odpojení Koax od LNB - takže spíš hledat závadu LNB nebo opravdu začínající problém se zdrojem v přijímači - samostatně ale funguje a tím ztěžuje identifikaci případné závady zdroje. Zkusil bych ten galvanický oddělovač.. v případě konvenčního DVB-t signálu je účinný ale má někdo zkušenost s tímhle? aby přes to prolezlo to napájení pro LNB? Ještě mně napadlo oddělovací trafo, ale to doma zatím nemám..děkuji moc za pomoc všem.. ;)

Pájík

Pájík:
No a má ten tvůj Humax modulátor? Jestli ano, tak dej pryč scart a připoj Digi přes oddělovač-po anténě (ten máš jak píšeš) a máš klid. Jen nebude zvuk stereo, ale obraz bude OK!

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

...jsem laik...a co jednoduše zdroj...u humaxů poměrně běžné že odcházejí kondenzátory...

hajas
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra