![]() |
|
Zemní smyčka u Digi TV?Ahoj všem, potýkám se s jedním problémem. Zapojení klasik pro 2x TV: Digi TV přijímače Humax-LNB "no name" twin- kabely koax na půdě poze spojené F-spojkami jinak nic v cestě. Receivery spojené křížovým lan kabelem. Na jednom přijímači obraz vlní po připojení koax od LNB jakoby tam běhali duchové a druhý receiver uplně v pořádku. Zkusil jsem všechny F-ka dotáhnout a prohodit i vývody kabelů u LNB, ale stále stejný výsledek.. zapojeno takto bez problému cca 3 roky bez sebemenšího problému až do teď. F-ka v pořádku jako by se dali včera.. Receiver jsem zkoušel samostatně a chová se naprosto v pořádku - až do doby než zase našroubuju koax od paraboly.. už nevím co bych vyzkoušel, přívod z jiné zásuvky nepomůže stále jakoby pulsuje, chvílema je to úplně bez pruhů, chvílema zas znatelně vlní..Má někdo nějakou zkušenost s podobným problémem? Zkusil bych ještě vyhodit LNB a dát jiný twin, to jsem ještě teda nevyzkoušel.. zatím jsem se nesetkal že by byl jeden přijímač více citlivý v tomto případě na nakopnutý twin.. děkujiiiii a prosím nekamenovat Digi je taky platná TV platforma :-) |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134 | |
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?TO: hajas, zkusím teda prověřit zdroj, problém je že to budu muset měřit nějak s tím kabelem.. Samostatně se toho moc nenaměří a ještě je to vlastně vše funkční - v okamžiku připojení koaxu zase vlní.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Tak uz jsem si objednal galvanicke oddelovace k testovani,ale nikde to nerikejte,aby to nahodou nevyresilo problem:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
HdpeJe tam ale proud max 100mA, takže s Twinem to už bude na krev, tedy spíš přes krev....:-)Je to určené spíš pro instalaci se singlem a predevsim s MSW. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Pájík:A zapojení přes modulátor+gal.oddělovač je v tvém případě reálné nebo ne! Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Zdar,na to jsem prozatim nepomyslel a cekam k otestovani.100 mA je MAO (Tse-Tung) ,Tvuj velmi dobry postreh,protoze problemy jsou predevsim u twinu,quadu a nedej boze octu.Synci z EMP to musi proudove narovnat. |
hdpe
![]() |
|
HdpeDá se předpokládat/odhadnout, na jakem principu to funguje. Rozhodne to není konec zemních smyček v Čechách a na Moravě...Obavám se, ze to bude dost často fungovat jako nevratná´pojistka v obvodu DC. ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Konec zemnich smycek je hlasen v NSR ,kde je dusledna soustava TN-S a kvalitni pospojovani s hromosvodni soustavou.V Cechach tato situace v dohlednych 50 letech nehrozi.Kriteriem pravdy je samozrejme praxe,tudiz synci zkusajte az vyzkusate a najdete optimalni reseni. |
hdpe
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Izolátor zemních smyček EMP-Centauri galvanicky odděluje jak střední vodiče, tak i stínění kabelů. |
fikus
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
FikusTaky si jeden objednam, ale je to zařízení pasivní, takže to galvanické oddělení nebude tak úplne doslova.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?TO: Delta, jsem mimo řešený objekt, musím kouknout jestli ten krám vůbec modulátor má..ale možná že ano, měl jsem dojem že je tam IEC vstup/výstup.. je to Humax Digi +II |
Pájík
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Myslím že EMP bude mít kšeft..asi to objednám na zkoušku také - pokud ale nezjistím něco jiného..vždy jsem zemní smyčky někdy s i odřenýma ušima vyřešil, ale tohle fakt už nevím..sázím ještě teda na zdroj..ale jsem už nalomenej že vlastně nevím co s tím.. Děkuji všem za postřehy a případné rady.. musím říci že takhle to forum opravdu funguje dobře.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?TO: Delta1, ikdyž problém třeba vyřeším modulací .. stejně mně děsně žere že nevím čím to je.. :(( |
Pájík
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?TO: všem, tak vlní i druhý receiver při prohození a i jiný receiver zkusmo.. modulátory mají, zkusím přes něj, ale je evidentní, že problém bude od koaxu po LNB.. takovou pitomost jsem ještě neřešil.. vše je v pořádku a stejně vlní.. o víkendu zkusím vyhodit LNB a dát třeba IBu nebo něco podobného místo toho "No name".. a zalaborovat více.. |
Pájík
![]() |
|
PájíkPokud možno napiš jak to dopadlo. ;) Já měl kdysi dva ty Humaxy každý zvlášt na svuj kabel od LNB twin a pouze Scarty do 2 TV.Nikdy nebyl sebemenší problém takže jsem docela zvědav na závěr.Jenom na okraj to řešení přes modulátor musí přinést z toho hnus SD obrazu DIGI nekoukatelný humus. :-/Přeci obraz z modulátoru je na uplném konci kvality všech možných přenosu do TV. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
fikusjo to jsi četl,nebo viděl,těch 14/17v z přijímače se přenese přes kondíky?,nebo kudy? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
pájotaky mám rád špeky , musíš to vyřešit , takhle na dálku je to asi jako soulož na dálku ale zkusil jsi ten co zlobí samostatně při odpojeném koaxu u toho druhého ? možná ti taky uhnivá koax stínění, a co ten propojovací link , zkusil jsi to rozpojit ? tož hodně zábavy , nechce se mi to vše číst co ti kdo radil tak se omlouvám jestli se opakuji :lookaround: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekKolego - co to je za elektro-erotiku ? ? R^ :))) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Saxon"Taky si jeden objednam, ale je to zařízení pasivní, takže to galvanické oddělení nebude tak úplne doslova."Z tohoto údaju by som usudzoval, že nebude pasívne, ale je napájané z prijímača: Spotřeba z přijímače 70 mA (18V) proudová propustnost 100 mA max |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
Emana to napětí z přijímače se galvanicky převede k LNB,to bude žůžo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Myslel jsem to jinak, mel jsem na mysli externí napájení oddělovače.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonto už jsem popisoval,to už je vymyšleno,to udělátko o kterém se bavíme by muselo mít v té krabičce z plechu svoje baterky a oddizolovaný f-ka,jinak to je k ničemu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pokudje tam pulzní zdroj na jaké asi frekvenci ?aby to nebylo rušeno 22Khz ? |
tonek
![]() |
|
PierreVidíme to stejně. Galvanické oddělení si představuji jinak, ale treba to v tomto provedení v některých pripadech pomáhá.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
vonoto jedno F-ko má jakýsi sokel, možná je to na slídové podložce??? jinak kuci v Klatovech jsou šikovní tak snad si s tímhle netrhnou šráky ! :8) |
tonek
![]() |
|
tonkusouhlas,není to z obrázku vidět,každopádně by tam musel být ext.zdroj,což z popisu nevidím R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134 | |
![]() |
|
![]() |