![]() |
|
Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprava SW?Ahoj všem, mám opět zajímavý špek: Klasika SAT komplet /1x TV/ Skylink/monoblock Inverto. Již u druhého receiveru stejné provenience mám naprosto stejný problém. V menu se dá nastavit několik LNB včetně přímé volby LNB Mascom. Dosud nebyl sebemenší problém s jinými LNB při obráceném Diseqc pořadí TJ. Mascom má 19,1A / 23,5B. Dalo se navolit a uložit prostě opačně. U posledních montáží při použití např. MB Inverto, kde je Diseqc opačně se prostě ať dělám co dělám opačné pořadí při vypnutí receiveru opět zas vrátí do opačného nastavení výrobce = žádný signál. Má někdo nějakou zkušenost z poslední doby zda nedošlo ze strany výrobce k nějaké SW úpravě, aby se podpořil prodej Orig. MB nebo mám štěstí že 3 přijímače za sebou jsou vadné a neuloží nastavení? Děkuji za pragmatické rady.. ;) |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Ty to sice v menu změníš, ale jsi si jistý, že tu změnu i ukládáš? Bacha na to. Někdy to musí potvrdit OK tlačítkem, někdy návratem přes Exit, někdy přes Menu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...TO: Saxon, zkusím ještě potupně číst manuál, jestli nedělám něco špatně nebo se něco nezměnilo..v tuhle chvíli si nejsem jis, ale dělám to přád stejně..přesto raději ověřím - děkuji.. připadá mi že se fakt neuloží.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Jak praví Saxon pozor na uložení nastavení to bude celý problém. |
ZDK1
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 459 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Pájík:Ty problémy tam máš dva! 1. Mascom má z továrny aktivovaný Fast scan v poloze 23=B 19=A.Takže i když si to změníš pouze v menu-nastavení antény, tak po vypnutí ti to fast scan přepíše a jsi bez signálu. Musíš to změnit a "uložit" v něm na 23=A 19=B. Nebo ho vypnout a je také klid. viz. co jsem už psal zde:https://www.parabola.cz/forum/topic-83178/ 2.Někdy si nesedne s monoblokem-zejména Invertem-a při přepínání tam a zpět mezi družicema dochází taktéž ke ztrátě signálu. Pak tě nemine výměna monobloku za jiný typ! ;) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...TO:Delta1, ano vím že se musí Fast Scan shodovat s nastavením antény..používám inverta... nefunguje základní uložení diseqc..zkusím ještě prověřit jestli ukládám dobře, když ano -vyměním za jiný typ. děkuji.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Chybka..promiň..bylo to Delta1 :-) |
Pájík
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Já Fast scan vypínám a monobloky dávám Titanium-Smart. Pak funguje bez problému. :)Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Tak davej monobloky Mascom a mas po problemu. Zatim s mascom hlavicemi zadny problem, az na ty sat recivery, ty fakt nedavam nikomu :)))) Inverto to ma opacne no..... |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Ano, ale lidi chtějí automat,abych nemusel jezdit na přelazování.. :(( |
Pájík
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Ano, ale lidi chtějí automat,abych nemusel jezdit na přelazování.. :(( tak nechávám Fast scan ON |
Pájík
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Má někdo nějaký typ receiveru co má má podobné vlastnosti jako Mascom MC2600 kromě GOSATu? A má fast scan? Bral jsem pode zdroje, že bývaly u Homecast = Mascom s dobrou trvanlivostí, bral jsem inverta LNB protože bývaly taky držáky..co teda dneska vzít aby to vydrželo ? nechci se ulítat na reklamacích..chjo :-/ |
Pájík
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...Přístroje je jedna věc a vztahy s dodavatelem druhá! Podle toho zvolíš to, či ono a každý to bude mít jinak. Přístroje se ti do tří let rozbijou stejně skoro všechny. Některé jdou opravit jiné ne. Takže každý podle svého gusta.Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
Mascom MC2600 a Inverto blackŘešil jsem stejný problém a spolu se servisem Mascom jsme vydedukovali, že pokud mám na Mascom 2600 Astra 23 na diseq A a Astra 19 na diseq B, může se stát, že po aktualizaci programů přes fast scan dojde k přepnutí diseqů a příjmač je bez signálu. Řekli mi, že takových kombinací příjmače LNB je tak málo, že to ještě neřešili. Je tedy nutné buď vyměnit LNB (což je při monoblok quad super rada) nebo vypnout fast scan. Stejná situace se mi stala i při použití dvou LNB single a sólo diseq se stejným zapojením. Tam to stačí přehodit na vstupech disequ. Jinak věřím tomu, že ta MC2600 vydrží víc jak 3 roky, s vadnou jsem se zatím nesetkal. |
uzuutzu
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Mascom MC 2600-nefunkční Diseqc nebo úprav...TO: Všem, včera jsem opět znovu nastavil a dával speciálně pozor na potvrzení nastavení každé položky v menu tlačítkem OK. Výsledek je takový že prozatím nastavení drží i s MB Inverto. Zkoušel jsem s tím receiverem dělat psí kusy a zatím stále drží - ponechám jako exemplární případ a pokud zazlobí automaticky vyměním, nicméně montáží takového typu s MB Inverto jsem dělal XX a pořád je to v pořádku, až v poslední době jak jsem uvedl, začínají tyhle problémy. Při další nové montáži budu používat MB s diseqc opačně.. nicméně si myslím že by neměl být u stolního přijímašče at je Fast scan zapnutý nebo ne problém s prohozením Diseqc. Zkoumat asi dál nemá cenu, zkušenosti jsou ale někdy nepříjemné.. děkuji všem za konstruktivní případy a rady.. |
Pájík
![]() |
|
![]() |