![]() |
|
referencni SAT kanal pro nastaveni 23,5EZdravim vsechny profiky i neprofiky pres sat techniku. Mel bych na vas dotaz. Minuly tyden mi pri oprave kominu delnici pohnuli parabolou (starsi ocelova 95cm) namirenou na Astru 23,5. Nevim jak se jim to podarilo, kdyz ji ani na kominu nemam uchycenou, ale to je asi vedlejsi. Mel jsem pred tim dost dobry signal u vsech kanalu, ktery dustojne zvladal i bourkove mraky, ale ted mam signal na kterych vyrazne horsi. Poradite mi prosim, na ktery kanal/transpoder se mam pri uprave smerovani paraboly zamerit, abych mel zase rovnomerne dobry signal vsude? Snad jsem to nenapsal moc vidlacky a rozumite co chci vedet.Diky r. |
riccardo
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: referencni SAT kanal pro nastaveni 23,5E11,934/V a 11,797/H |
golfLC
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 233 |
![]() |
|
RE: referencni SAT kanal pro nastaveni 23,5Ehttps://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
RE: referencni SAT kanal pro nastaveni 23,5Ediky moc! o te strance jsem trouba vubec nevedel |
riccardo
![]() |
|
to riccardono, nevim, zda-li ti markus poradil zrovna nejlip, nebot ta tabulka je vhodna pro prvotni naladeni (identifikovani) jednotlivych satelitu, dle "jedinecnych frekvenci", ale jelikoz ty uz mas 23E naladeno, tak spise bych volil napr. 12525V pro nastaveni polarizacni roviny a treba 12207V pro pripadne ovlivneni z pozice 26E. |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
už se to tadymockrát probíralo,nenastavovat na nejslabší TP,ale na nejchoulostivější TP,které při zhoršených podmínek počasí první začíná zlobit,opakuji po jiných 11,797/H+12207V,jistě bude záležet i na místě příjmu,taky se v závěru vlákna jeden pochlubil,že je v irsku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
Ja neviemja by som s tým nešaškoval, kopa strateného času a výsledok môže byť horší ako súčasný stav. Ja by som si na to povolal odborníka (ja si svoje auto neopravujem sám , ale nechávam to na niekoho kto do toho vidí). |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
Rasto1978těžká doba,souhlasím,je to nejlepší poslední možnost,každý chce ušetřit a tady nic zkazit nemůže a když ,tak si pak zavolá,nějaký čas ztratí to jo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: referencni SAT kanal pro nastaveni 23,5ERasto, Tvoja odpoved by sa dala aplikovat na vacsinu polozenych dotazov vo fore :laughing: :laughing: :laughing:Nie je odbornik ako odbornik, dnes sa za profika povazuje kazdy s merakom :laughing: :laughing: :laughing: |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
Trakyi s pípákem R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
prijmove podminkyparabolu mi monotoval profesional, aspon to podle bezproblemoveho chodu a za horsich podminek do minuleho tydne vypadalo, ale on je ted dlohodobe v zahranici a na jine montery satelitu v okoli nemam moc dobre reference. myslim, ze jemne doladit bych to snad zvladl. merak samozrejme nemam, ale malou TV na strechu dotahnout zvladnu. bydlim na jizni morave, jihovychodni roh, viditelnost mam slusnou, zadne stromy ani budovy ani zvyseny letecky provoz. parabola mi deformovana nepripada a konvertorem pohnute neni. i kdyz, vzpominam si, ze mi nekdo rikal, ze na 0.8W je pro zlepseni signalu dobre pootocit konvertor o cca 20-30 stupnu doleva, tak premyslim, jestli nejaky takovy dodatecny trik neni treba i u Astry 23,5. kazdopadne se soustredim jak radite na 11797H a 12207V. jdu se mrknout, co na tom TP vysila za kanaly.jeste jedenkrat diky vsem |
riccardo
![]() |
|
riccardotento trik platí pro všechny družice,jen u motoru ho využiješ jen jednou pro všechny a těch triků je víc R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |