Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

12 LNB na Topfield 3000 HD

Koupil jsem si nový satelitní přijímač Topfield 3000 HD se zabudovanou čtečkou Irdeto z důvodu narůstajících potíží s Univerzální čtečkou v Arivě 252 pro Skylink.

Mám však problém:

Přijímač funguje pouze na čtyři LNB. Jsem schopen nastavit Diseqc 1.1 na 12 LNB a naladit je přes přepínač EMP Centauri 16/1. Přijímač přepíná stanice rychle na všech 12 LNB. Seznam vybraných satelitů je označen červeně v úplném seznamu včetně nastavení LNB. Bohužel však pouze do prvního vypnutí. Po znovuzapnutí si pamatuje nastavení LNB pouze na 23E, 19E, 13E, 28E (Příkazy Diseqc 1/16 až 4/16) a ostatní LNB se změní na "Neumožněno". Seznam naladěných stanic je úplný a beze změny. Po opětném ručním zadání Příkazu Diseqc 1.1 se příslušný LNB probudí. Při tomto způsobu bych musel pro plné využití všech LNB nastavovat pokaždé ručně 8 z nich.

Neznáte, prosím, fintu, jak přijímač obelstít? Rychlý návod je velmi stručný. Žádné omezení v návodu není uvedeno. Je možné, že Korejci si řekli, Čechům "takový luxus", tedy 4 LNB dostačuje?

Podotýkám, že Fast Scan mám vypnutý, stejně jako Dynamickou kontrolu.

Děkuje a zdraví samorost

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

samorost

Kolego Bj., jen pro info - co s tou "T.HD S2" bylo ? Jen nastiň a dáme to e-mailem.

CES
Registrace: 4/2007

to CES

Přednosti a nedostatky Technisatů jsou na tomto fóru notoricky známy. Stačí dát do Vyhledávání vhodné slovo. Můj přijímač nijak z řady nevybočoval, je to stroj vhodný do 4 LNB. Ve své době jsem obsluhoval 19 LNB v kaskádě, nyní mám pouhých 12 LNB.

Vysmívaná Ariva umí mnohem rychleji přepínat mezi družicemi, má Blind Scan, Diseqc 1.1, nemusím znát o družici nic a plně si ji prohlídnu, 10x více favoritních skupin, záznam přečtu na počítači, obsluha přijímače je mnohem efektivnější, mám menší počet povelů DO k dosažení cíle.

Zásadní nedostatek Technisatů je podle mé zkušenosti větší náchylnost k výpadkům při krátkodobých poklesech kvality HD stanic. Třeba záznam dle EPG jede v pohodě a v polovině se sekne, až do konce záznamu bez pohybu. Podotýkám, že se to týká stanice, kde jsou všechny teploměry zelené s vysokými dB. Na Arivě prolétne v záznamu pár kostiček a jede dál. Banální důvody v kvalitě kabelu, F konektorech a pod. vyloučeny, tehdy jsem jel na T 90!

Obraz, EPG a editace záznamu jsou přednosti Technisatu. ISIO jde na internetové aplikace, satelitně stagnuje. Němci nejsou na počítače na š(nevhodné slovo), což je hodně překvapující...

samorost

samorost

nebuď tak skromný,saxon má pravdu jsi legenda už jen proto,že jsi tady osm let a stále aktivní,což se nedá říci o jiných reg 2006,kteří měli problém před osmi lety ,tak se regli a po osmi letech mají jiný problém,tito nikdy nic pro ostatní neudělali R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

samorost

Kolego, no jasan a tady moc lidí zapomíná, že je třeba se taky tomu satu řizpůsobit a než si ho koupím, tak si načíst nějakou recenzi. A potom vím co kupuji a nemohu od něj něco chtít, co neumí. Když nemá na Dis. 16/1 a to musím vědět, tak to budu řešit např. Dis. motorem, pozicionerem,.... . To ve vší slušnosti. R^ R^

CES
Registrace: 4/2007

Samozřejmě, že člověk má vědět, do čeho jde, ale

že rychle přepíná pouze v režimu Diseqc 1.0 a v režimu Diseqc 1.2 se pauza zvedne na 6 sekund mezi družicemi, to žádná recenze neuvedla (proč také, když ji dělají prodavači).

Recenze jsou vždy až na výjimky příznivé a neuvádějí stinné stránky. O kvalitě recenzí jsem se již rozepsal a všeobecný názor zde byl, že jsou k ničemu, znalec si své informace opatří jinak. Asi jsem byl naivní anebo líný. Dnes už to vím...

samorost

samorost

znalci většinou nepíšou recenze,ti si své informace chrání,aby si je mohly nechat zaplatit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra