![]() |
|
RS7 - 562MHz České Budějovice - bordel v HDNevšiml jste si někdo výpadku dat/rozpadu obrazu u ČT HD programů co jsou v RS7 - Kleť? Signálu v centru Budějic bohatě dost, SNR OK, nevidím tam žádný problém s BER, chybami atd. - ale dnes konkrétně u ČT Sport HD se obraz jednou za čas rozsypal. Jede to třeba 5-10 minut bez problému, a pak chyba v obrazu jako při chybě dat. Ověřeno současně na dvou různých zařízeních - v stejnou chvíli stejná chyba. Ze stejného muxu bych řekl že ČT :D a Retro Music jsou v pořádku, ale blíž jsem to nesledoval. |
Lucifer
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
Pozornésledování CT4 HD odhaluje prakticky vždy nějaké postřehnutelné sice drobné ale přesto vady obrazu.Drobounké záseky ve střihu a podobně.Tedy aspon v Praze to vidím. ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: RS7 - 562MHz České Budějovice - bordel v H...Tahle chyba ještě nedávno byla na ČT HD na satelitu, teď po intervencích na odbavovací středisko jako by zmizela, nebo jsem ji nepostřehl, protože teď není co nahrávat. Ten průběh rozpadu obrazu je ale stejný, možná Saxon ti k tomu něco řekne, on je z té oblasti.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: RS7 - 562MHz České Budějovice - bordel v H...Nyní nejsem u TV ani měřicí techniky, takze nemužu nic dodat, ale pozoruju uz nejaký čas opět vyšší chybovost MER u multiplexu 4 na K25 ze stejného AS. Řešilo se to cca pred rokem a je to tu opět.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: RS7 - 562MHz České Budějovice - bordel v H...ja bych taky pridal pododny pripad a to u Eurosportu2 HD na Skylinku, kde se obraz po nejake nepravidelne době jakoby zasekne a pak zase ok. Predtim to bylo hlavne videt u přímého prenosu z Bundesligy, ale ted je to i ze zaznamu nebo je to videt u basketu a občas i u kulecniku. Trva to uz asi mesic. Dela to na obou prijimacich Technisat SIR a HUMAX 5100S. Stejny problém i na Mascom 2000 a THOMSON 812. Zajimave bylo, ze před 14 dny, kdy vysilali zapasy z Bundesligy před reprezentacni přestávkou, tak to bylo ok. Ze stejného TP 12109/H DVB-S2 vysila i Eurosport HD a tam tyto problémy nepozoruju ani na Markize HD. Tento tyden jsem nahlasil na Skylink, tak jsem na to zvedav. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 667 |
![]() |
|
HYPERTak já pro změnu ohledně těch drobných záseku na Eurosportu2 HD napsal do jejich redakce a bylo odpovězeno že tento program je distribuován z Paříže a tam udajně postoupili moji stížnost.Mimochodem tato vada v obraze daného programu je u všech provideru které mohu sledovat.Tedy Skylink,freeSat,DIGI.Takže kde si mužeme stěžovat?U provideru to asi moc cenu nemá.Tam se na 99% dočkáš stejné odpovědi. :-/ |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
hobonejvic se to projevuje při live prenosech. Asi se v tom někdo zacal ve Francii stourat a je to nahov... Není to tak davno kdy byl pododny problém v DVB-T MUX4, kde u nekterych poradu na určitých programech docházelo na nekterych prijimacich k sekani obrazu. Trvalo to přes rok nez se to vyresilo. Vsichni vime kde byla chyba. Doufam, ze to franckum tak dlouho trvat nebude. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 667 |
![]() |
|
![]() |