Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Unicable LNB a motor

Mate niekto skusenost s unicable LNB a zapojenie 2x prijmac za sebou na jeden kabel? Mam v miestnosti DM 7020HD a prijmac od Magio box a len jeden kabel.
Chcel by som si ho kupit, len neviem, ci by to fungovalo aj s motorom. Chcel som pouzivat spliter na rozdelenie koax. kablu, ale aj ked mam jeden prijmac vypnuty, aj tak mi opacna polarita nefunguje. Dakujem

hard333
Registrace: 4/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Unicable LNB a motor

Hm, jenom jednou jsem ho měl v ruce /inverto/, jednoduchá instalace do vu+solo2, kde pomocí dodávaného splitteru se rozdělil signál na dva nezávislé tunery-hlavně u twin tunerů, kde není výstup lnb-out. Podmínka je, aby to oba boxy podporovali, pokud se nejedná o twin-tuner v jednom boxu. Pochybuji, že by to magio podporoval, i když DM určitě. Vučka mají v menu typ lnb "unicable" a dokonce na výběr asi 4 druhy lnb-inverto, humax atd. Mimochodem, jak by si chtěl ovládat motor? Obouma receivrami to asi nepůjde...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Priorita je Dreambox a Skylink. Parabolu ovladam samozrejme s DM. Ked je napr. Angl. liga, zaparkujem na Thore, vypnem DM. Chcem zapnut Magio a pozerat. Dopozeram, vypnem Magio, zapnem DM a natocim spat na Skylink. Ide mi hlavne o to, aby som nemusel stale prehadzovat kabel medzi prijmacmi. Mam tam stiesneny priestor. Existuje daka moznost? Dik

hard333

hard to say

much harder to understand !

no volně přeloženo magio neznám ale dovolím si tvrdit že UNICABLE neuměla !

ale když píšeš že nebudeš kukať aby dva razom tak není problém rozbočit to co máš , točit krabičkou snů a koukat !

tonek
Registrace: 1/2009

RE:tonek

Problem je v tom, ze to nefunguje. Kabel vedeny z LNB man rozdeleny splitrom na dva. Jeden v DM a v Magiu. Ked necham vypnute Magio na programe napr. s H polaritou, na zapnutom Dreame mi idu len progr. s opacnou polaritou. Ked Magio odpojim zo siete, tak to funguje.

hard333

Co máš v DM-ku za tuner? Pokud má lnb out, tak skus to zapojit přes lnb out bez splitteru, uvidíš, co to udělá. V DM si pohrej s nastavením lnb, za skoušku nic nedáš, pak napiš, co to dělá, docela by mě to zajímalo...

tukan

hard

musí to fungovat !!!

pokud máš správnou rozbočku ! např SVE 20-01

to jak popisuješ asi není zcela přesné (spíše zcestné)
cit:Magio na programe napr. s H polaritou, na zapnutom Dreame mi idu len progr. s opacnou polaritou

no ale udělej pokus nalaď na mágiu něco ve VERTIKÁLU a v dolním pásmu může to být i v códu , volně vidím TELENOR promo 11247 V 24500 pak na této stanici vypni magiobox a zkus dreama , MUSÍ opravdu MUSÍ to být OK !

no nech sa darí , a pokud náhodou bude problém napiš jsou i jiná řešení , např. tukan nebo u neznalých komiků oblíbené RELÉ.

:8)

tonek

hard potřetí

a prečo moj pánko němajů hen ten oný privátný zpravodaj ???

:8)

tonek

to tonek

Můžu vědět, copak se Ti nelíbí na mých přízpěvcích? Mluvil jsem o unicable lnb inverto, jenom pro upřesnění...

tukan

RE: tonek

Reagujem az teraz bol som v praci. Mas pravdu, zle som to napisal. Ked necham na Magiu kanal napr. s H polaritou a vypnem ho, zapnem Dream a idu samozrejme progr. v tej istej polarie. Ked prepnem na kanal s opacnou, napise ze kanal nenajdeny (nema signal). Ked odpojim Magio od siete, na Dreame bezi vsetko. Splitter mam Triax 349802 SCS-2, 2-2400MHz
tukan: LNB out na Dreame nemam.
Zatial dakujem, este nieco poskusam

hard333

Kolega tonek - má vždy pravdu. R^

CES
Registrace: 4/2007

CES.........

konečně se možná dozvíme něco o relátkách,na to je expert R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ak Ti staci mat zapnuty vzdy len jeden prijimac tak sa to pokus vyriesit. Osobne predpokladam, ze Magio Box dodava napatie na prepinanie polarizacie aj v rezime Stand-yy, preto problem zmizne pri jeho vypnuti zo siete. H polarizacia je napajana 18V (vert. 14V) a teda Magio tlaci do LNB 18V aj v rezime Stand-by, teda podla toho co pises usudzujem.

Toto jednoduchym spliterom nevyriesis. Skus pohladat manualnu "vyhybku" s prepinacom, ktora Ti ulahci prehadzovanie kabla. Spominane rele by mohlo byt tiez riesenim, snad Ti miestni borci v moznosti rele poradia ;)

Traky
Registrace: 8/2013

Este doplnim, ze skus sa pohrabat v menu Magia a najst tam moznost pre napajanie LNB v Stand-by, ak tam taku moznost mas tak ju vypni a tym by si mohol problem eliminovat.

Traky
Registrace: 8/2013

hard Traky

ano ano ano a tohle právě eliminuje tím co jsem napsal

jenom jsem nenapsal že vlastně ani to magio potom nemusí vypínat !

:)))

tonek

tukan

a kde jsi vzal že se mi něco nelíbí ??? :8)

šak sem tě jmenoval jako vzor !

:lookaround:

tonek

to tonek

A vždyt jsem si taky neuvědomil, že to unicable lnb ještě nemá, to je potom těžké...

tukan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra