, sekce: Technika |
|
Sat anténa je 80m od přijímače,jakej kabel použít?Zdravim ve spolek,páč bydlím u lesa nebo v lese, tak mám problém s příjmem TV z družice. Stavět vysoký stožár abych se dostal nad koruny stromů nebudu. Druhá, schůdnější varianta je dát anténu do míst kde je "rozhled" a to je těch 80m. Dostal jsem doporučení na tyhle káble a zajímalo by mne, kterej je ten (nej)lepší??? Draka Coax9 AD 11S CATV-Drop-Cable nebo Belden H125 nebo Nordix CM407 Cu PE nebo Cavel TS 703J Nebo je i nějakej ještě lepší? Díky za pomoc |
AliBubu
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 12 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
|
|
jinakinvestice do koaxu 35kč/rok,kdyby to náhodou kleklo,ty 5x dražší koaxy musí vydržet 50let,aby to bylo nastejno,což nevěřím a nepřežiju R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 495 |
|
|
no prave ze jinakpri cene 25kc/m jsem do toho nedal takovou sumu aby me to zrujnovalo...clovek dojde parkrat na pivko s kamosema a necha tam vic....a prave pri opravdu dlouhych delkach a hodne spatnem pocasi to muze delat neplechu u me to bylo pri DVB-T bez zesilovače....a jestli sis nevsimnul ptal jsem se jen a jen ze zvedavosti a ne ze bych tím naznacoval nebo vnucoval jiny kabel ;) |
universe
Registrace: 5/2013 Příspěvků: 285 |
|
|
universeale všiml,já píšu o sat. přenosu,u dVB-t je to ještě jednodušší dáš tam zes.,který ztráty nahradí,já taky nic nevnucuji,ať si každý koupí co chce,píšu jen zkušenost a kdo chce si to přebere R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
universenemohu sloužit,útlum po deseti letech jsem neměřil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
pierrepetr, tonekdnes asi opravdu nemate ( i kdyz nevim, neni-li za temi nicky jedna a ta sama osoba) svuj den |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
|
|
RE: Sat anténa je 80m od přijímače,jakej kabel...já právě žádný zesík jak u DVB-T ani DVB-S nechtěl tak jsem to řešil takto..myslel jsem spíš že tu napíšeš nějaké hodnoty na 100m by mě to opravdu docela zajímalo...ale i tak díky za propočet investice a návratnosti kabelu..je to škoda že si to tenkrat nezmeril...na par metrech to clovek nepozna ale tech 100 by bylo zajimavy..proto jsem tu po delsi dobe i zavital byl jsem zvedavej jak malej kluk :))) |
universe
|
|
universeono to je jiné u DVB-T i DVB-S,útlum s frequncí roste vždy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: Sat anténa je 80m od přijímače,jakej kabel...jj..ale je hlavni ze nas to tu vsechny baví R^ |
universe
|
|
kaoskdyž se tady hádáme v různých i stejných časech,asi nebudeme jeden,tak alespoň mě napiš,s čím nesouhlasíš,jinak je to plácnutí do vody,což bych i pochopil,když dojdou argumenty R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
universemě jo,najdeš mě tady cca 320 dnů v roce R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
kaosno odhalil jsi nás,když se pohádáme,jdeme spolu na blacklist R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
to pierrepetrsorry, nemam na to, s tebou polemizovat, a tak si dovolim vypujcit posledni prispevek od universe: "ale je hlavni ze nas to tu vsechny baví" |
kaos
|
|
kaosR^ aoooo ttooom to je :))) |
universe
|
|
kaosto klidně polemizuj,spíš bych čekal od tebe kritika nějaké argumenty pro,nebo proti ,jinak pouze kritizuješ všechno a nikdo se nedozví co,potom je kritika k ničemu ,nech to tak,nebo se vymáčkni,je to na tobě ,co si ostatní čitatelé o tobě budou myslet ,na mě ohled neber,mě je to šumák R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: Sat anténa je 80m od přijímače,jakej kabel...Petře mohu potvrdit , 100m kabelu za tři pade v trávě u potoka chodí mnoho let bez problémů . Řešíte pseudoproblém.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
|
|
kubadíky kamaráde,jindy se zase poštěkáme,až bude důvod,jinak nás budou brát za jednoho ze tří nicků,měj se R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
vidímže jsem přišel právě včas !:))) zase mám o kamoša jménem kaos vic :O hned se ho ale zeptám zda nechyběl když se braly kupecké počty ??? součet a rozdíl rád každému pomohu poradím vysvětlím , mohu doložit tisíce děkovných dopisů ! Jak jsem ale několikrát deklaroval nabubřelé neználky se sebevědomím akademika pošlu okamžitě k šípku ! Tam jim kdejaký re-tarda vysvětlí že pokud na výstupu LNB s anténou cca 80cm (zisk cca 40dB) dostanu cca 70dBuV a pustím to do systému (kabelu) s útlumem 30dB tak na konci dostanu 40dBuV. Použili li anténu cca 180cm (zisk cca 46dB) dostanu z LNB cca 76dBuV a konci 100m kabelu cca 46dBuV samozřejmě to platí v oblasti nad prahovou úrovní !!! tedy mezi šumovou a limitační ! stačí ! :zombie: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
|
|
RE: Sat anténa je 80m od přijímače,jakej kabel...jo perlit nechám ostatní !jenom dodatek když to nepropustné trubky či hadice tak vyustění v domě a u antény zakrytované ale umožňijící volnou cirkulaci vzduchu v chráničče !!! :8) |
tonek
|
|
musel jsempřepnout registraci,abych s tonkem mohl skoro souhlasit ,pro toto použití celkem dobře kaosovi vysvětleno R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
hlavněže jsi to STIHL !!!někteří to nestihli :razz: http://email.tiscali.cz/showAttachment/obrazek.JPG?attachHash=aXbde4Yf2BUA8nxhOAUhm7FK/OKm9eWKfq0%2BVYkRPd7%2BchKuFsy/R6DXrq4Me9itrK2Wyv2G/IqueB7UpYsZYPik3X/GG2MH6YoKXpmJMxWIrsz%2Bb30aoKKPzWNkQ7m0TK%2BNmffZ9Ia58%2BEeguIMuXmpu0rUiyf9rrjWeiLtCp50BPESAXtw8SpzActXn8Zmh5SheicLo5i94cgmsNJKbHf0waC0YeKStrSJioC6Rlw30zW0%3D |
tonek
|
|
no hezkýnefunkční odkaz(nikamnevedoucí) R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
zkus znovahttps://www.google.cz/search?q=d%C4%9Btsk%C3%A1+motorov%C3%A1+pila+stihl&tbm=isch&tbs=simg:CAQSYxphCxCo1NgEGgAMCxCwjKcIGjwKOggCEhTFGOQQoyH_1FvYT5BK9F6QezRjUFxogyF3y49jewbmx42_1h1VANqnba1XOdCaLKspIuEzIVEjYMCxCOrv4IGgoKCAgBEgSsTLbmDA&sa=X&ei=ajl-VPz8LMWCPLG8gbgP&ved=0CB4Q2A4oAQ&biw=1024&bih=610Rv :laughing: Rv |
tonek
|
|
to tonekchces kupecke pocty ?, mas je mit :6dB (dle tebe) navic ziskanych tvou genialni radou ( pouziti par. o 180 vc. monstr. uchyceni namisto bezneho rozmeru o 80) by dotycneho vyslo navic odhadem nekakych 15-25 tis. 15-20dB (dle mne a ostatnich diskutujicich) se da ziskat pouzitim vhodnejsiho koax. kabelu (napr. PRG11 namisto H125), t.j. cca 10dB na 100m, a pouzitim LNB s vetsim zesilenim dalsich 5-10dB, naklady navic cca 1500 + 500 = 2000Kč opravdu nechapu, jak neco tak stupidniho (pokud v tom ovsem neni nejaky jiny vedlejsi umysl) muzes nekomu doporucovat |
kaos
|
|
kamoš kaosjá nikomu ŽÁDNOU 180 ku NEDOPORUČOVAL !!!to ty jsi POLOŽIL DOTAZ ! tak zklidni hormon a napiš vo co go ! nebo maskuješ svoji genialitu ? |
tonek
|
|
add tonek"""jo a útlum kabelu nejlépe eliminuješ větší anténouale s pevnou konstrukcí !!!"" |
kaos
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|