![]() |
|
Anténa na VKVNezkoušel jste někdo použít autoanténu - ploutvičku pro umístění na střeše domu? Vzhledem k tomu, že hodně vysílačů vysílá vertikálně a hodně horizontálně, tak vidím, že je problém, jakou anténu na domě použít! |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Anténa na VKVosvedčené antény sú yagi a takzvané H - zapojenie do kríža. autoantény sú pre autá.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Anténa na VKVPloutvička není nic jiného, než ohnutý drát kolem dokola, strčený v plastu a nehorázně předražený. Tutéž službu udělá cokoliv kovového ze smetiště.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
Antena na VKVNo kdysi/hodně dlouho jsem měl antenu HB9CV/ laděnou dle frekvence. Je dost směrová a i zisková. Chodil mi na ní slušně Bayern3-bydliště okres Ustí n/L. Tu bych si dal i dnes na střechu . Nejlépe/ 2/ vertikálně i horizontálně nastavenou. Rozměry jsou na netu,dej do" goglíka" a můžeš vyrábět dle návodů. |
Jendaj
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 201 |
![]() |
|
RE:Antena na VKVAnténa VKV Iskra FM-10V. Za pár stovek máš V/H. Pro běžný příjem dostačuje.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
![]() |
|
Iskra FM50Mal som na streche Iskru FM-50 5prvkovu. Parametre v pohode, ale mechanicke prevedenie prutikov ubohe. Pri vetre sa tak chvela ze vydavala neprijemny kovovy zvuk ktory sa cez stoziar prenasal hadam az do konstrukcie domu. Sused ktory byva pod strechou sa neustale stazoval na hluk a ked som to pocul, musel som uznat ze ma pravdu. Dotiahnutie nepomahalo, rezonancia akoby vznikala uz kmitanim samotnych prvkov anteny vo vetre. Musela ist dole, teraz bezim na kruhovej emme esse ale holt mensi zisk je citit 😔 Rad by som sa vratil k viacprvkovej, ale nesmie robit hluk. |
jurassic
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: Anténa na VKVDěkuji za odpovědi! |
Mirko.
![]() |
|
Mirko.jistě jsi spokojen,ale rád bych ti také něco doporučil,jenže narozdíl od ostatních nevím ,co chceš chytat,tak snad jindy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@pierrepetrJednoduché : místo Teplice , vše vysílané ze směrů Ústí, Chomutov a Drážďany, nikoliv z Prahy! |
Mirko.
![]() |
|
Mirko.mě spíš šlo o to jestli chceš místní svářečky,nebo něco směrového na dálkový příjem R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
MirkoDoporučuji se podívat na stránky www.dx.cz a zkusit si tam o příjmu a antenách pro příjem VKV a i o vybavení pro místní i dálkový příjem něco počíst. Bez Tunerů pro VKV s přepínatelnými filtry WIDE-NARROW se posluchač rozhlasu myslím dnes již neobejde.Dnes je již pásmo VKV stanicema zoufale přeplněno. |
Jendaj
![]() |
|
Jendajto je pravda,dálkový příjem je dnes téměř nemožný,ale už zase není tolik potřeba,za komančů ses k nové muzice jinak nedostal R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrTo máš pravdu,já pamatuji jak jsem každý pátek spěchal rychle z práce domů,abych stihl začátek Hitparády na Bayern 3. Jo to byla doba,to dnešní mladí nikdy už nepochopí. A dobu kolem 1965 když začínala RFE od 15 hod po zprávách vyhrávat na přání posluchačů na střední vlně,kdy komančové již jen rušili zprávy a hudební program nerušili. To jsme s kamarádem nahrávali na magnetofon Sonet duo. To byly časy." Hipi hipi shake" a jelo to . |
Jendaj
![]() |
|
Jendajno to jsem ještě mlaďas,já jsem začínal nahrávat z laxíku přes mikrofon na urana a od 1972 cca édraj,T-rex,Slade Sweet,i ABBA už začínala R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anténa na VKVÉdraj celoročne so Swan na rotátore a Bédraj tri krát v roku.. R^ :))) R^T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log
|
P 222
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 749 |
![]() |
|
RE: Anténa na VKVPánové a co takhle Radio Luxenbourg v 60, létech? Střední vlny , každý den od 19. hod??? Asi jsem starší! |
Mirko.
![]() |
|
co to jestřední vlny ?dneska frčí NEW WAWES ! jinak to bylo fajn :)) holt jsme byli trochu mladší :razz: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
u měaž ke konci,tehdy se hrálo sacramento -midle of the road a giorgio-lucky lucky ,usínal jsem se sluchátky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anténa na VKVLaxik fuu to boli casy ;) O3 velmi dobree a u nas na zapdnom slovensku isli dobre aj Madari, Petofi, Kossuth atd, hrali v podstate tie veci co na Ostereichu plus nieco navyse. Dobra kvalita vysielania a vele relacii, s ktorych sa dalo nahravat, akurat ta madarcina - prd som rozumel :)) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
HornetF18no na laxíku jsem taky prd rozuměl,to byl hukot,šlo o muziku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierno to je fakt :))) laxik sumel ako besny :)) nastastie rychlo prisli VKV a uz to bolo o niecom inom R^ aj na nasich staniciach sa naslo zopar relacii, co sa dalo pocuvat ;) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
pozorzákruta R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anténa na VKVTak tady je ten dnešní Laxík: http://www.bce.lu/BCE_radio.htmVU+ UNO4K - Dual FBC-S/S2 + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C, Fe85 - 13E, 19E, 23.5E, 28.2E
|
lext
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 229 |
![]() |
|
RE: Anténa na VKVZnám, ale schází mi ta krásná, americká angličtina a v podstatě také atmosféra zakázaného ovoce! Do noci jsme nic jiného neposlouchali! |
Mirko.
![]() |
|
lextto jsem neměl ten odkaz ani otevírat,měl jsem v hlavě obraz o laxíku před 40 lety,teď se to přemazalo tímto hnusem ,zlatá evropa 2 R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Anténa na VKVPamatuješ začátek Evropy 2 _ Najednou v pásmu CCIR začala Evropa 1 francouzsky , později krátké vstupy v češtině, že začnou vysílat Evropu 2 a začala éra Michala Miksteina, ani nevím, kde je mu konec! |
Mirko.
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |