![]() |
|
formát obrazuProsím o radu.Dá se nějakým způsobem upravit formát obrazu na nových HD programech od Skylink?Např.u COOL nejsem schopný obraz roztáhnout na celou ploch TV.Ani úpravou na sat.př.ani na TV.Dík za radu |
Kakamyl
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 39 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
KakamylPokud máš TV 16:9, tak máš "zlatou střední cestu". Pořady 16:9 se ti zobrazují celé, pořady 4:3 spruhy po stranách a pořady-filmy 21:9 s pruhy nahoře a dole. Pamatuju ještě ten miniobraz, když jsem si kdysi pustli film 21:9 na CRT 4:3, hrůza. Na TV 21:9 by zase byly hrozné pruhy po stranách u pořadů 4:3, kterých je a bude stále hodně ...DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
George1nevěřím, že by TV stanice pouštěla stejný pořad v DVB-T 16:9 a v DVB-S2 ve 4:3. A pokud se jedná o pořad 4:3, tak z něj uděláš 16:9 jen ořezáním, nebo roztažením=deformováním ....DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
chce tokoupit 3 televize a skoro vždy si vybereš plný obraz R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: formát obrazuČerné pruhy po stranách jsou v případě pořadu ve 4:3 JEDINÝM korektním způsobem zobrazování... Stačí si přečíst příspěvky výše a dá se snadno zjistit, že lidi požadující "natažené ksichty" a používající vulgarismy jsou prostě a jednoduše (nevhodné slovo)i :laughing: |
petarda
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
pierrepetrono to HD na SKYLINKU stoji za (nevhodné slovo) o proti co ma Premiere |
George1
Registrace: 7/2004 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
George1jo,ale s rozměrem to nemá nic R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrto sice ale platis za hnus servis poplatek to se ti zamlouva?ty bys platil za opravu brzd na aute a nebrzdilo by ti to?ja tedy kdys chctej platit tak at je kvalita taky |
George1
Registrace: 7/2004 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
George1že nadáváš na šítlink,v pořádku,já taky,ale v tomto je šítling nevinně,nemůžeš po něm chtít,aby ti roztahoval obraz,někomu se ty tlustý ksichty nelíběj,vysílají tak ,jak to jde ze studia R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: formát obrazuAspoň petarda se nebojí říci pravdu R^Těžko ale vysvětlíš někomu, kdo se bojí, aby mu na plazmě ty boční pruhy nezůstaly navždy ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Tomik535no jo,to mě nenapadlo,že se ty černý pruhy nejvíc vypalujou,díky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: formát obrazuTomik535, ale tie pruhy su cierne a cierna farba plazmu nevypaluje ;) Ale chapem, ze niekomu sa to asi vysvetluje tazko :laughing: |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
Trakyto mu nevysvětlíš,on je monitorák filipes R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: formát obrazuSamozřejmě jsem měl napsat, že jim vadí, že se jim více vypaluje střed než kraje. byl jsem ale různými fajnymi synky ubezpečován, že plazmy se už nevypalují dávno. Ale te´d jste se přiznali :laughing:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: formát obrazuNavíc peťulko jsem nenapsal navždy vypálené, ale pouze nezůstaly. třeba tak, že budou mít po čase vyšší jas. Ale tobě to samozřejmě nemá význam vysvětlovat.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Tomiku535já mám plazmu a nic se nevypaluje a ty monitorák máš starosti o omalovánky,Ale tobě to samozřejmě nemá význam vysvětlovat. R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Tomik535Máš pravdu už se dá říci léta jsme tu masírováni o tom jak se plazma nevypaluje zejména poslední roky výroby a najednou je tady obyčejné přiznání o opaku. ;) Ale asi to zřejmě možná dělá jenom někomu a jenom nějaká. :laughing: |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
hobojá ti musím říci,že jsem jednu plazmu za asi šest let viděl vypálenou,dokonce ani ne u zákazníka,nýbrž u známého,co se mě stará o auto,u nich se televize vůbec nevypínala,běžela nonstop ve dne i v noci,z 95% pouze čt24,mají totiž papouška,co potřebuje společnost,dokonce ji nechali puštěnou i když jeli na dovolenou asi 3 týdny na jednom programu,pak po návratu zjistili,že je dole ,jak běží info pruh čt24 trošku světlejší odstín,stihli to v záruce,dostali nový panel a jedou dál,ale to je myslím extrém 24 hod denně na jednom programu,to se jen tak nevidí,tak ano přátelé,plazma se vypaluje,pozor na takovýto provoz,jinak nestrašte monitoráci-omalovankáři R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
doplňuji infopři takovémto provozu LCD by byla po dovolené tma,ty trubky co musí svítit za panelem také moc nepřežijí,už jsem jich pár měnil,není to sranda,lepší zahodit celou TV R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: formát obrazufčíra sem se pytal jednoho satelitáka nic s tým nejde tak at si hd nechaj sylíci :))) :))) :))) |
popo123
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 234 |
![]() |
|
popo123Ano, zpátky na stromy, co na tom, že za 4 týdny přivítáme rok 2015, že? :laughing:Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 2 656 |
![]() |
|
RE: formát obrazuRaději budu koukat na obraz 4:3 než na nějakou ořezanou nebo roztaženou příšernost.99% televizí si dokáže případný obraz roztáhnout sama. |
zdrk15
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: formát obrazuNechápu co tady kdo řeší, když v HD se vysílá už několik let?! To se někdo teď probudil a zjistil, že HD zná jenom 16/9? :zombie:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
pierreTrubky vzadu jsou v propadlišti dějin stejně jako plazma. ;) No co proč se nepoštuchovat ne?Lepší než bejt sprostej a rozčilovat se.Já třeba poslední léta kupoval dost drahé většinou první řady LCD a spokojenost. Protože se řídím citátem z jakého duvodu být bohatým na hřbitově? :laughing: |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
někdo se probudila kecá jak CES!To se někdo teď probudil a zjistil, že HD zná jenom 16/9? :zombie: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekStará flinto, když píšeš vol-viny "jako formát 19:9", tak si vem prášek a dej si mokrý hadr na palici. A bacha, ať Tě neseberou čerti - zejtra choděj ! ! :))) :ogre: :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
![]() |