![]() |
|
HD přes kompozitDobrý den,po ulomení samice HDMI u AB IPboxu9000HD jsem se chtěl zeptat jestli je naděje dostat nějak HD signál do televizoru.Snažím se o to zatím neúspěšně pomocí šňůry s třemi cinchi.Díky za vysvětlení a případné odpovědi. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: HD přes kompozitkomponent nebo hdmi rovná se stejná kvalita,u koho ne,tak jedno ze zařízení má shit1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: HD přes kompozitKomponentní obrazový výstup je nejkvalitnější analogový čistě obrazový výstup. Jeho značnou výhodou je, že dokáže vést jednak progresivní nebo chcete-li neprokládaný obraz a také obraz ve vysokém rozlišení.1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
keffa co komponent ze scartu?,pokud ho zařízení umožňuje,není to horší?,jak kritizují předřečníci odborníci R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: HD přes kompozitStačí se podívat na blokovém schéma zdrojového a cílového zařízení a hned je jasné, že komponentní video a video přes HDMI nemohou být technicky stejně kvalitní. Podobně se můžeme dohadovat ohledně propojení audia přes analog a digital...Jiná otázka je, jak oba signaly vypadají na obrazovce. Pro tazatele je důležité, že komponentní video je v analogu nejlepší technicky mozné propojení.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
keffKomponent ze scartu bude mit jen 576i, neznam zadne zarizeni, ktere by umelo poslat do scart vystupu full HD. To ze by to ten konektor teoreticky zvadl, jak tu kdosi neustale matla, je vec jina, ale zcela nepodstatna. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: HD přes kompozit"A ty si ako na to došiel,že sa komponentný výstup nevyrovná HDMI?To je somarina,dovolím si tvrdiť,že cez komponent je obraz dokonca kvalitnejší."To by chtelo vysvetlit, jak zbytecny prevod D/A a A/D plus sireni analogu po kabelu muze vylepsit obraz. :)) |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: HD přes kompozitJe důležité zjistit co pustí přístroj z jednotlivých výstupů,protože opravdu hodně dnešních přístrojů na HDMI pustí 1080 ale na komponentním třeba jen 576,nevím proč ale je to opravdu tak. |
universe
Registrace: 5/2013 Příspěvků: 285 |
![]() |
|
YPbPr pro HD v pohoděOdpálilo se mi taky HDMI, a komponent ( YPbPr) mi sloužilo jako skoro adekvátní náhrada pro High Def. Musel jsem si sice pohrát s jasem atd., bacha na rušení kabalama, a docela to šlo. Nakonec jsem koupil nový DVB receiver, přece HDMI bylo opravdu o trošičku ostřejší. |
jwalker
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
Mikek"Komponent ze scartu bude mit jen 576i" a na to jsi přišel kde?,komponent zjakéhokoliv konektoru bude mít to ,co zařízení umožňuje a výrobce zařídí,je jedno,jestli to bude z konektoru cinch,nebo z konektoru scart,těch výrobců,co to cpou do scartu moc není,většinou to mají i se zvukem po pěti cinchíš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrMuzes jmenovat jedine zarizeni, co do vystupu ve tvaru SCARTU posila vice nez 576i. Opravdu jsem zvedavy |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
MikekNedaj sa nachytať. Sú prijímače, ktoré robia tzv. downscaling. Ale výstup na konci scartu je 576i. Viac cez scart sa nedá.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
mikekilluminati-i3 už před pěti lety R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrHoď už sem nejaký link, že čo to je?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
link ..čeho?,scartu?,komponentu?,rozlišení?,co bys rád? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
nejsem si jist,už je to dost let,možná i sat.golden interstar 770 měl na konektoru scart výstup komponentu a volba byla v menu,nemohu ověřit,ale někdo ho má určitě ještě doma,o rozlišení se hádat nemůžu,jde pouze o scart konektor na kterém byl i přenos komponentu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: HD přes kompozitIvovi0, saxon a pierr maju cistu pravdu a kto to nevie, nech si dostuduje. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: HD přes kompozitUz vam spominal pierr, ze scart je iba konektor. Ale ten najlacnejsi kabel z tesca samozrejme nemusi mat zapojene vsetky zily. |
Kasr
![]() |
|
Kasrano,spíš jde o zařízení,které to umožňuje přes scartku,je jich málo,proto to nemusí každý tušit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: HD přes kompozitTo samozrejme, ale stretol som sa s tym, ze to bolo zapojene, ale na ktorom stb neviem a inac mam dom niejaky dvd player od filipa(sd) a ten to ma funkcne. |
Kasr
![]() |
|
já užnevím,jaký tam bylo rozlišení R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |