Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nova i Prima chystají rozšířit HD kanály

Počet neplacených programů nabízející obsah ve vysokém rozlišení (HDTV) by se měl v příštím roce na satelitu Astra 3B, kde působí mimo jiné služba Skylink, zvýšit. Serveru Živé.sk to potvrdili mediální zástupci Novy a Primy.Nova chystá na satelitu v HD kvalitě spuštění stanic Smíchov a Telka, konkurenční Prima pak programy Prima love a Prima Zoom.

jo jo, kdo má peníze, ten vysílá. Kolotoč v HD, to bude koukando.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nova i Prima chystají rozšířit HD kanály

V pseudo HD.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

HiFiOK

Je jedno jak se to nazývá, ale třeba zápas ChL včera na Prima Cool HD lepší než v SD.
I když bude v HD zatm jen pár pořadů na každém HD kanálu, pořád lepší než mít jen SD. Dokonce i to SD upscalované do HD na profi zařízeních a pak teprve "dopravené" zákazníkovi na placku je lepší, než když to SD upscaluje až sat.receiver nebo televizor.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

to joscer

Pěkně řečeno...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

To joscer

Včera jsem taky sledoval Ligu mistrů. Byl jsem překvapen. Myslel jsem, že studio v Primě mají HD, ale nebylo tomu tak. Zjevně v SD podmínkách. Přímo na place v Liverpoolu pak už HD bylo. Máte stejný dojem?

Rokle
Registrace: 4/2012

Ano, psal jsem o zápase, ne o studiu. To jsem takřka nesledoval, neb i když jsem fanoušek Sparty, tak jsem nějak alergický na komentátorský projev pana Straky.

joscer

UEFA má podmínku

... že všechny zápasy LM a EL musí být v HD rozlišení ...

Škoda, že Prima nevyrábí i Vinaře v SD rozlišení :)

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

No z těch programů, co tam uvádí může být v HD zajímavá maximálně Prima Zoom. Telka je odpad, Smíchov taky a Prima Love nic moc. Spíše pak čekám rozdílné ceny Digital a Digital HD :(

Vantage HD7100TS, HDD WD My Book 500GB, Strong SG2100, Diablo 2.3,Skylink, Digi TV, Freesat. Díky za každý nový HD program.

alda10
Registrace: 9/2006

alda10, podla vyjadrenia Jardy k ziadnemu oddeleniu Digat HD nedojde, ocakavaj skor zvysenie vyplaneho vo forme SP :laughing: :laughing: :laughing:

Traky
Registrace: 8/2013

alda10

načo by to delili ked sa sd verzie vypnú ;)

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

No právě, na pár let to rozdělí a pak vypnou SD a nechají dražší HD. Ale nechme se překvapit.

Vantage HD7100TS, HDD WD My Book 500GB, Strong SG2100, Diablo 2.3,Skylink, Digi TV, Freesat. Díky za každý nový HD program.

alda10

Já být Jardou, tak tam pěkně napálím vyšší serpo hned a zdůvodním to HD-čkami, pak bych oddělil jěště slováky, jako "premium" kanály "navíc" a zvednul bych serpo /asi tak po roce/znovu... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

tukan

a preto si neni jardou ;)

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

dobrá správa, som rád za každý pridaný HD kanál R^

TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta

Matrix44
Registrace: 11/2009

Kdy uvidíte 4K

Pro všechny zdejší "odborníky" doporučuji přečíst si článek v časopise Computer 12/2014 - Nastal již čas pro UHD televize?
Krátká citace: "Jemnější obraz s vyšším rozlišením přináší za předpokladu kvalitního zdroje více detailů. Zde ale člověk naráží na schopnosti lidského zraku. Abyste vyšší rozlišení vůbec viděli, musíte být dostatečně blízko. Pokud máte doma Full HD televizor, tak rozlišení obrazu 1080p z Blu-ray filmu u poměrně velké 50" uhlopříčky (127 cm) rozpoznáte přínos ze vzdálenosti už 1,8 m a budete jej vnímat až do tří metrů. Pokud se koukáte ze vzdálenosti větší, tak HD Ready televizor (720p) vám udělá službu naprosto stejnou. Při sledování ze 4,5 metru byste nepoznali, že sledujete jenom SD rozlišení (576p).
Chcete 4K televizor, pak při 50" (127 cm) uhlopříčce musíte sedět před obrazovkou maximálně ve vzdálenosti 1,8 m, abyste vůbec 4K rozpoznali a ocenili".....

Boss

joscer: Můžeš uvést, na jakém údajném profi zařízení je ten upscaling prováděn? Ptám se proto, že suverénně tvrdíš cosi o profi, tak to asi dobře znáš...

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

technikTKR

Dík za uznání.

joscer

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra