![]() |
|
Stab HH-120Mám tento motor a má velikou vůli,asi v soukolí! Z toho důvodu nejde nastavit. Prosím odborníky, jestli s tím jde něco udělat! Předem děkuji za rady! |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: Stab HH-120Mirko, psali jsme o tom zhruba před 3 měsíci, skus pohledat. Ve zkratce : povolíš imbusový šroub, který drží rameno, vůle, která je mezi hřídelí a ramenem, musíš eliminovat /jak pěkné a moderní slovo/ :8) . Můžeš třeba omotat nějakou pevnější páskou atd. Znovu nasadit a pořádně dotáhnout. Možná vymyslíš i něco lepšího...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Stab HH-120Aj, ted mi došlo, že se to řešilo s SG-čkem, ale Stab by to měl mít velice podobně...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
elektrobrzdu,nebo protiváhu,přes kladku a závaží,vůle 0% R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
kladku a závaží,to si děláš legraci. Tuto hrůzu namontovat u zàkazníka, tak jsem brzo nezaměstnanej.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Stab HH-120Prosím , tu elektrobrzdu upřesni.Nějak netuším o co jde.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Stab HH-120Jako mají tramvaje. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Stab HH-120Rozdělat dá se nastavit, aspoň ty co mám tak se u nich dá vymezovat vůle. |
fero55
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 80 |
![]() |
|
kubaupřesni si u strýčka google,vše funguje,jen o tom nevíš ,nápověda,nejde o tramvajR^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
elektrobrzdupro parabolu ani googl nezachránil. Když pominu nesmysl se závažím, tak opravdu prosím o vysvětlení této problematiky.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubato neřeš,to byla nabídka pro kutily,kterým nevadí,že na tom nechají spoustu hodin,pro profíka to není,ten si koupí nový motor R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Stab HH-120jo, chápu , ale ten odkaz na googl který jsi zmínil , bych rád viděl. Já ani netuším co jsi měl na mysli. Ignoruji protizávaží, to byl jistě úlet.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
jen pro inspiracikutilům,není to přesně ono,tak nějak to vypadá a fungujehttp://www.technikbrno.cz/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=213&virtuemart_category_id=8 řešení s kladkou a závažím funguje hůř,ale spolehlivě v ceně cca 50 kč a co dům dal,pro kutily R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Stab HH-120nefunguje. nesmysl to je. Odkaz na mobilu nejde ale podle f. chápu co to asi za ptá.kovinu je. Nejprve myšlenka potom slovo. To je tvůj problém .Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubamě to funguje,problém u tebe,nikomu nic necpu,tobě už vůbec ne,jsi od přírody nevěřící,nechci sem tahat starší nevěřící problémy,jen připomenu,řízení otáček gramofonu nefunguje,identifikace družic nefunguje atd.. měj se a nehledej problém,kde není R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Stab HH-120tak dej fotky tvojí elektrobrzdy pro parabolu a pak se můžeme bavit. Staré škváry, kde jsi se ty ztrapnil sem netahej. Bavíme se o tvé elektrobrzdě. Tady je problém , ne jinde.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubanikde jsem nepsal o mé elektrobrzdě,já ji nemám,vím,kdo ji používá,u tebe je problém,na google nic nenajdeš,můj odkaz ti nefunguje,ničemu nevěříš,všechno je špatně,pokud to nevypadne z tebe samotného,ta inspirace byla určena lidem myslícím,tedy všem mimo tebe,moc se nudíš?,já nemám čas na tvoje hloupé otázky a připomínky,kritizuj,nemysli,nebo nech ležet,není to pro tebe,tak prosím dost dotazů od tebe,díky za pochopení(snad to pro jednou dokážeš) R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
petřejenom plky . Píšeš " mě to funguje" , z toho vychàzím že ji máš ty nebo jsi ji někde dělal. Omlouvám se , že mě zajímá technická stránka věci. Ale spíš to bude tak,že plácáš nesmysly. Jinak si tvůj postoj neumím vysvětlit . Tak příště míň mluv a víc přemýšlej. Tak ahoj někdy příště, až tě zase napadne nějaký technický zázrak.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubanajprv musíš odsrániť mechanikú vôľu prevodovky motora. Tento motor nemám, takže konkrétne nemôžem poradiť. Až to budeš mať spravené, tak až potom uvažuj o elektrickej brzde. Ona len zabráni dobehu motora zotrvačnosťou a umožní takmer okamžité zastavenie, preto nedochádza k posunom pozícií ;)Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
PeonJe to jak říkáš , ale tady pierrpetr opravuje vůli v soukolí elektrobrzdou a to je opravdu převratný nápad, proto mě to tak zajímá, ale od petra se asi nic nedozvíme.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
Stab HH-120kup si normalny motor...napr.opticum dm 2200 :8) |
emsi222
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 200 |
![]() |
|
kubaode mě se dozvíš vždy,já neutíkám od problému,že mě to chodí,bylo myšleno ke tvé odpovědi,že ti nechodí můj odkaz,už jsi googlil?,je tam k elektrobrzdě asi 50 odkazů,tak nepiš,že ti google nic nenajde,vůle při pohybu nevadí,po zastavení motoru brzda zablokuje pohyb,proto je vůle 0%,nejprve si dostuduj a pak diskutuj plkama R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
PetřeKaždý kdo o problému něco vi, ti potvrdí, že to co tvrdíš je nesmysl. Žádná brzda problém vůle soukolí nevyřeší, byť by sis to sebevíce přál. Tak přiznej, že jsi plácnul blud a neztrapňuj se.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kuba"Žádná brzda problém vůle soukolí nevyřeší"nepodsouvej laskavě,co jsem nikdy netvrdil,celou dobu řeším vůli motoru,tedy té nohy,na kterou je montována parabola,už se v tom hezky koupeš a nevíš jak to otočit,dostuduj si laskavě mimo jiné nedostatky i jak funguje elektrobrzda,pak nebudeš za trapáka,který se jako jediný musí dotazovat na základní věci dokolečka,naposledy tedy pouze pro tebe,funguje to takto,elektrobrzda blokuje bez napájení pohyb nohy motoru,něco jako elektrospojka,po připojení napětí na elektromagnet,který je součástí elektrobrzdy,zůstává noha absolutně volná,tedy i s vůlí,což může jistě někomu vadit,ale na funkci otáčení nemá vliv,motor otočí na požadovanou pozici,ať s vůlí,nebo bez vůle,ve chvíli,kdy dosáhne místa určení,elektrobrzda zablokuje nohu proti pohybu,není to tedy tak,jak tady někdo popisoval,že by dobržďovala před dosažením úhlu natočení,brzda funguje pouze v klidu a nohu znehybní,funguje to bez problémů i v jiných technických aplikacích,tak není třeba toto zpochybňovat,vůle motoru je nepříjemná věc hlavně při klidu motoru,třeba ve větru,při pohybu až tak moc o nic nejde,nejvíce je vůle motoru nepříjemná v nulovém bodě,při pohybu více na východ a na západ už váha paraboly působí jako samotíž,tím,že mění těžiště,proto o vůli ani nemusíš tušit,možná jsem to špatně vysvětlil,pověsit parabolu na okenní věšák na prádlo je jednodušší,to chápu, opakuji je to řešení pro kutily i když se podobného principu používá i u velkých parabol je to pouze návod, technický výkres nikomu nenabízím,kdo bude mít o toto řešení zájem a je technicky zdatný,jistě si to dořeší po svém pokud budeš potřebovat něco dovysvětlit,zkus to přes SZ na vedlejším webu podle abecedy,tam mě píše dost lidí odsud,tak to snad pochopíš a najdeš si mě tam,nechci tady řešit otázky,které zajímají jen tebe z neznalosti některých základních věcí doufám,že takto to bylo z mé strany dostačující,rád pomohu,i když je to někdy nadlidský výkon,jsme lidi,tak se snažím R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrto čo popisuješ je mechanická brzda ovládaná elektronicky, ako u výťahov. To čo som písal ja je čisto na princípe elektriny, nič mechanické nepotrebuješ pridávať do motora ;)Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
Peonjá jsem to pochopil,jen kubíček nemůže googlit,můj odkaz mu taky zázračně jako na potvoru nechodí,nic nechápe,podsouvá nesmysly a já už nemám náladu s ním řešit kraviny základních znalostí,to co nabízíš k řešení je jiná věc,ovšem základní vůli v klidu motoru stejně nemůže eliminovat,přitom bez vůle už z principu převodů nelze,což je na závadu u větších parabol,kde je vyzařovací úhel tak malý,že při větru na slabších družicích dochází k výpadkům signálu,což řeší právě přídavná elektrobrzdajakým způsobem funguje to tvoje řešení?,díky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |