Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

výměna LNB

Ahoj, potřebuji vyměnit stávající single LNB za twin LNB, už jsem tam natáhl kabel od druhého (nového) přijímače, ale nechce se mě volat odborníka kvůli výměně LNB.
Zvládnu to sám ?
Mám pocit, možná falešný :-) , že by mělo stačit jen dát pozor abych s tím při výměně nepohnul. Popřípadě na co si dát ještě pozor ?

Díky.

bohemian
Registrace: 6/2009
Odpověď v diskusním vlákně

LNB vymena

Sroub povolit, vymenit lnb, sroub utahnout, myslim, ze to zvladne kazdy. :)))

Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.

mog1993
Registrace: 4/2005
Galerie: mog1993

RE: výměna LNB

Snad jen nezapomenout ten první přijímač před instalací vyrvat ze zásuvky

jm57
Registrace: 1/2008

Ak je moznost nastavenia ohniskovej vzdialenosti, tak je idealne najst spravnu vzdialenost lnb od paraboly. Dalsia vec je ta, ak je to fix parabola, tak nastavit skew!

PetoBB
Registrace: 3/2014

To by mohl zvládnout každý co má šroubovák a do pr..le dírku.A jěště odvahu pokud to má na střeše v této venkovní teplotě.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

pokud tam dáš

stejnou značku,tak bys mohl trefit ohnisko i skew bez měření,když to bude zlobit,pak si zavoláš technika R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nestrašte Bohemiana s ohniskem a skew.

Kamarádům jsem pomáhal nastavit snad 10 parabol. Pro Skylink 23,5 jsme vždy upevnili LNB do držáku někde uprostřed krku a LNB natočili do vodorovné polohy. Všem to funguje bez výpadků i při špatném počasí.
Je jasné, že nastavením nejlepšího ohniska a skew (zejména s měřákem a v nouzi i podle teploměrů) lze dosáhnout maximální kvality signálu na dané parabole. Základem však bude vždy poloha paraboly vodorovně a svisle. Ostatní je něco jako pocukrovat buchtu.

Standa3
Registrace: 1/2006

...to jsou teda věci :O

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

dík všem

jj, pošteluju to sám.
Pokusím se s tím při montáži nepohnout.
Skew mě vychází na + 1,5 st. , tak ho řešit nebudu. Maximálně s tím pak v držáku malinko pootočím proti směru hodinových ručiček, nebo posunu LNB dopředu/dozadu tak, aby přijímač ukazoval co nejlepší signál.

Dík.

bohemian
Registrace: 6/2009

Standa3

"""a LNB natočili do vodorovné polohy.""""
to jsi montoval z boku viď
Ostatní je něco jako pocukrovat buchtu."""
nedělal jsi montéra u cigi tv?,tam hodně nadávaj na ty instalatéry
no to jsou věci a právě takový umělci tady brečí při první bouřce R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Nechytej mne za slovíčko a nedělej že nechápeš, co jsem myslel vodorovnou polohou. U "cigi tv" jsem montéra nedělal a pomoc kamarádům při montáži jsem nedělal za peníze. Všem to šlape bez problémů a žádný z nich si mi ani na parabole nestěžoval, že jsem mu tu "buchtu nepocukroval", tj. že jsem si nepohrál ještě s nastavením ohniska a skew. No a když je pořádná bouřka, venku to mlátí o dušu a mraky jsou od zeme do 12 km, tak oželím v TV cokolim a vytáhnu zásuvky i anténu. Zichr je zichr. Pěkný den a vše v dobrém. R^

Standa3

bohemian

mohol si uviest aky konvertor na akej parabole a sat. orbit. poziciu. pretoze na silne druzice to v poho zvladnes. ine je to s prijmom slabsich druzic kde sa s tym treba pohrat...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

bohus31

Přesně jak píšeš. Logicky však předpokládám, že Bohemian nepřijímá z orbitu nějaké slabší družice. Tím se baví odborníci a ti se na takové detaily zde neptají. Tipuji, že se jedná o Astra3 na 23,5°.

Standa3

Ach jo, pierre, abys tak do někoho neštouch, co? Není to moc hezké...
to standa: nenech se znechutit, tady to je takový "náš domácí satelitní folklor", že se "amatéři" tak trochu znevažují. O nic jiného ale nejde, jenom aby to fungovalo. Jestli měřákem, nebo od oka, není to jedno? Profesionála to jenom žere, že i amatér, který to obyčejně dělá zadarmo pro kamarády a známé, to dokáže udělat. A někdy i lépe, než profesionál...
Pánové, tím ovšem nechci nikoho znevažovat, kdo umí, ten umí, o tom žádná...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

to standa

No ale s těmi mraky do 12 km si to trochu přehnal, ne? :)))

tukan

tukan

Já jsem tu výšku mraků jen tak střelil.Na tvůj popud jsem dal do vyhledávače "Výška bouřkových mraků". Výsledky mne překvapily,12 km je možné. Zde je jeden popis...
Bouřkový oblak neboli Cumulonimbus
V první kapitole bylo uvedeno, že bouřkový oblak vzniká pokračujícím vertikálním vývojem oblaků Cumulus congestus. Kumulonimbus zasahuje do všech výškových pater oblačnosti (od nízkého patra přes střední až do vysokého). Hranice jeho horní části se v letním období pohybuje kolem 10 kilometrů (7 - 12 km, velmi ojediněle i výše), v zimním období pak pod 5 kilometrů, nehledě na to, že zimní bouřky jsou u nás velkou vzácností. V tropických oblastech pak sahají vrcholy kumulonimbů až do výšek kolem 20 km.

Standa3

Vždyt o nic nejde, přesně jsi to vystihnul, v našich podmínkách je to opravdu výnimečné, v Bengálském zálivu nikoliv, takzvaný "cébák" /cumulonimbus-bouřkový mrak/ se u nás opravdu vyskytuje o hodně níž...

tukan

tukan

já tedy nerozlišuji amatéra a profesionála,ani nováčka a veterána zde,rozlišuji pouze odborníka a laika,kam se kdo cítí zařadit záleží jen na něm a jeho znalostech R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra