Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

vhodný HD LNB

Zdravím všechny, mám dotaz ohledně LNB mám na balkóně 6 let starý LNB Monoblok Twin 2 dB jelo to na SD receivery celkem obstojně, před 2 roky jsem si koupil HD receiver GoSat ale na druhým výstupu jsem nic neměl, ale stejně mi občas obraz začal vypadávat obraz(kostičkovat) někdy nešel dlouhé minuty po přepnutí na SD vysílání bylo vše v pořádku. Teď mám LG TV se Sat receiverem a ten Gosat vedle v pokoji když oba spustím současně a k tomu na HD začne mi LG vypadávat úplně. Ptal jsem se člověka,který do toho občas dělá,a ten mi řekl že ten starý LNB ten datový tok nezvládá. Jsem o tom taky přesvědčen, protože když spustím německé programy v HD tak ten druhý v pokoji nesmí běžet protože mi okamžitě zmizí obraz.Dočetl jsem se že německé programy mají o dost vyšší datový tok v HD rozlišení než naše. Má otázka je: potřebuji doporučit vhodný LNB a podle čeho ho poznám, u prodejcú detailní popis produktu není, takže podle čeho se mám řídit?
Hraje roli ten odstup šumu např. 0,1 dB ? Musím mít lepší kabel a konektory? Díky předem

mysacek1
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vhodný HD LNB

Ten dotycny co ti to rekl je pako. Je to nebetycnej nesmysl. Konvertoru je uplne sumak, jakej datovej tok jim jde, on jen konvertuje 10-12GHz na 1-2GHz aby to slo vest koaxialem s mensimi ztratami. Stejne tak 0,1dB je jen reklamni blabol a naprosto nepodstatny udaj.
Jednoduse mas nekde budto problem v kabelazi a nebo jednoduseji - asi ti ten monoblok proste umira, coz u monobloku neni zas az takovy div.

J a
Registrace: 7/2005

S tím konvertorem je to kravina, na jedný parabole mám strong starej 12let a samo to fičí. Tvůj problémek je možná úplně jinde, zkus propojit voba přijímače na jednu el. zásuvku třeba prodlužovákem. A koukni co se bude dít.
Předpokládám taky, že talíř máš seštelovanej dobře.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

HD LNB je len marketingove oblbovanie. Skontroluj parabolu, kable. LNB moze odist, ale nie preto lebo nie je HD. Niekedy sa stane ze nespolupracuje s danym prijimacom, treba jednoducho pouzit iny typ.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

To mysacek1

Ty potrebuješ LNB zo šumovým číslom 0,1.Musí mať pozlátené konektory"F",musí mať označenie Full HD.Potrebuješ kábel z pozkláteným stredovým vodičom,medeným opletením/tienením/,všetky konektory"F" musia biť pozlátené a čo najkvalitnejšie nakrimpované na kábel.Pripájanie musíš robiť v rukaviciach aby si to nezavíril.Nech sa darí. :))) :))) :))

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

To mysacek1

Neber to čo som písal predtým vážne,len som žartova.Ako píšu kolegovia,je to všetko len marketingový ťah výrobcov,predajcov na laikov,aby ich nachytali na šuntové LNB a pod.komponenty.Ten LNB ak je plne funkčný,tak môže ostať.Ak je kábel starší ako 5 rokov,doporučujem vymeniť,skontrolovať kvalitu pripojeniua "F" konektorov.Kábel by nemal biť najacnejší,ale z pravým medeným stredom.Ja niekedy používam na testy aj LNB z Lídla zo šumovým číslom-0,6 a ide všetko v pohode aj Full HD programy.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

predpokladam

mysacek ze pises o monobloku na orbit. pozicie 19E a 23E. na tieto silne druzice ti staci akykolvek priemerny monoblok alebo dva samostatne konvertory nastavit ako multifeed. pre hd kanaly je potrebne parabolu, konvertory dobre nastavit a pouzit dobru kabelaz. pojem "HD Konvertor" je marketingovy OBLB...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

myšáku

" Ptal jsem se člověka,který do toho občas dělá,a ten mi řekl že ten starý LNB ten datový tok nezvládá."
že jsi se ptal u popelnic,když jsi vynášel smetí? ,to by odpovídalo R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

nezapomeň

na HD parabolu,ta stará špatně odráží ty HDtoky do ohniska R^ :laughing: R^

pierrepetr

mysacek

a posledné prekvapenie pre toho pána akp píšu kolegovia vyššie - co jsi se ptal u popelnic a co do toho občas "nadělá" - tak ten monoblok je normálne analógový! totiž tie sv.ine elektromagnetické vlny sa normálne vlnia kontinuálne a nechcú sa vlniť jedničkami a nulami ako by si človek digitálneho veku predstavoval. Predstav si, že mám 20 rokov starého sharpa twinLNB 2dB a on normálne funguje aj na FullHD.

1/ zle nastavená anténa - SD idú na hrane, HD nie
2/ zemná smyčka medzi gosatom, LG a monoblokom keď zapneš oba, rušia sa navzájom

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dneska už bych koupil jen UHD 8K LNB Gold :))) ps:diskusi jsem nečetl ten co do toho očas dělá je debyl Rv

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

Já mám spíš pocit, že myšáček "nahodil udičku" a rybky už pěkně "zabírají"... :-/

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Když se dva přijímače vzájmně ovlivňují,

hledej chybu v napájení přijímačů a jejich zdrojích. Po kostře se Ti prohánějí nežádoucí elektrony, protože mají důvod. Jaký, to musíš najít.Pravděpodobně máš nesprávnou elektroinstalaci a velké přechodové odpory na ochranném vodiči.Případně z jednoho sat. nebo TV přijímače volačo prosakuje přes kapacity.Hledej, měř a opravuj.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

To isté som riesil

Jeden prijímač starý Openbox 800, nový lnb twin.Ked sa pripojil tv so zabudovaným satelitom, tak sa na tv rozsypával obraz.Po odpojení Openboxu to išlo normálne. Tiež sme si mysleli, že je problém v inštalácii, aj sme pripájali na rovnakú zásuvku , ale robilo to to isté.Dali sme iný konvertor a všetko v poriadku.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

Treba si stiahnut a nainstalovat novy ovladac pre lnb. Malo bybto potom ist.

JanoHels

To JanoHels

Tak to mi je novinka,nainštalovať ovládač na LNB?To si človeče odkiaľ vycucal,há?Ja si mením LNB bez nejakých extra ovládačov a všetko funguje,že by som zaspal dobu?Nech sa darí. :laughing: :)

vladoholu

vlado

celé vlákno je legrace i příspěvek JanoH taky R^ :laughing: R^

pierrepetr

vlado

Ako vravi pierepetr - bol to joke :-) Ale necakal som,ze zrovna ty to zoberies vazne :-)

JanoHels

No pánové co Vám to tak dobře jede ale neuvedli to dost podstatné a sice kromě lnb jak velkou anténu používáte což dohromady je u HD příjmu rozhodující s celkovým ziskem signálu.Docela mě diví když se tu ještě nikdo nenašel co by uvedl /nebo dal na pravou míru/že u HD vysílání je třeba mít lepší,silnější/signál než u SD o tom jsem se setkal v praxi už nejednou.Pokud je použitá menší anténa např. ofsetka 65 cm která jinak úplně za běžných podmínek na příjem 19 E příp. 23,5 E pro SD kanály vystačí ,nemusí stačit na bezproblémový příjem u HD hlavně pak za deště či sněžení.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

to DVB

SD, HD, UHD .... je to uplne jedno, zalezi hlavne na modulacnich parametrech transponderu (samozrejme predpokladam stejnou uroven signalu)

kaos
Registrace: 2/2009

add DVB

muzes si to overit na tom novem UHD testu (11778V) a uvidis jak ti to bude v 4PSK "vykracovat" i na te 65-ce.

kaos
Registrace: 2/2009

Díky za info lidi, je toho sice na mě moc,ale zvládám to ;)
Tou elektroinstalací to nebude,za to dám ruku do ohně,už to fakt nějakej pátek dělám. Rozvody jsou nové byť v paneláku, nechci se držet hesla"kovářovic kobyla chodí bosa".
LNB jsem koupil tenkrát za pár korun, to může být taky na kvalitě, a nebo mám jeden výstup načatej, protože na receiveru se to stavá zřídka, možná je tv citlivější?
zkusím nový LNB zas tak drahý nejsou,ale koupím nějakou osvědčenou značku....a možná to bude taky těma F konektorama, mám obyč šroubovací, ne krympovací, vím že jsou lepší.
A asi zkontroluju pozici paraboly, nedal bych ruku do ohně, že by mohla být hnutá, tenkrát jsem ji seřizoval přesně digitálním měřáke, půjčenej u býv. zaměstnavatele.Zkusím postupně všechno, snad to pomůže, a všem moc děkuji :))

mysacek1
Registrace: 3/2010

Uvedu příklad s osobní zkušeností,dám ofsetku 65 cm natočím na 19 E naladím německé HD kanály FTA a ejhle jde jen sem tam něco v SD jedou všechny v pohodě,obdobně se to chová i na 23,5 E,takže když tu tvrdíte že je to jedno proč nechytnu všechny HD co jedou paralelně i SD a ty jedou ok ?Když přehodím na větší 80 jedou všechny.
Ted čekám na fundované reakce to budu zvědav.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

ForDVB

Vždyť ti to kaos popsal naprosto jasně. Tady nejde o vztah velikosti paraboly resp kvality signalu vůči rozlišení obrazu. To přece musí byt jasné každému inteligentními člověku. Tady jde o druh použité modulace a ochrannému kódování satelitního transponderu. Je úplne jedno, jaký užitečný obsah je prenasen, jde o robustnost, odolnost signalu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

kaos a saxon

přesně tak R^ :laughing: R^

pierrepetr

Stopro je to tím krympovacím konektorem