![]() |
|
vhodný HD LNBZdravím všechny, mám dotaz ohledně LNB mám na balkóně 6 let starý LNB Monoblok Twin 2 dB jelo to na SD receivery celkem obstojně, před 2 roky jsem si koupil HD receiver GoSat ale na druhým výstupu jsem nic neměl, ale stejně mi občas obraz začal vypadávat obraz(kostičkovat) někdy nešel dlouhé minuty po přepnutí na SD vysílání bylo vše v pořádku. Teď mám LG TV se Sat receiverem a ten Gosat vedle v pokoji když oba spustím současně a k tomu na HD začne mi LG vypadávat úplně. Ptal jsem se člověka,který do toho občas dělá,a ten mi řekl že ten starý LNB ten datový tok nezvládá. Jsem o tom taky přesvědčen, protože když spustím německé programy v HD tak ten druhý v pokoji nesmí běžet protože mi okamžitě zmizí obraz.Dočetl jsem se že německé programy mají o dost vyšší datový tok v HD rozlišení než naše. Má otázka je: potřebuji doporučit vhodný LNB a podle čeho ho poznám, u prodejcú detailní popis produktu není, takže podle čeho se mám řídit?Hraje roli ten odstup šumu např. 0,1 dB ? Musím mít lepší kabel a konektory? Díky předem |
mysacek1
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 26 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
![]() |
|
To:SAXONano ale je to rovněž v závislosti na síle signálu na čemž se může v souhrném součtu podepsat příjem HD ,pokud ho máš silnější s dostatečnou rezervou tak není co řešit.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBFurt tam pleteš slovo označení HD. To s tim opravdu nema nic společného. Program s vysokým rozlišení obrazu je napriklad náročnější na datový tok, ale ne na velikost antény. To je uplně jiná disciplína. Budes si to muset od základů nastudovat, pokud chceš v tom mít jasno jako technik a ne jako laik od stolu v hospodě atd.Napriklad programy ve standartní rozlišení balíčku CS(Kino,Doku,Muzika) jsou uplně stejně citlivé na kvalitu signalu jako ostatní HD programy na společném transponderu. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBDobrá když je tomu tak jak říkáš stále nemám zodpovězenou otázku nad tím proč tedy při slabším signálu některé HD programy na menší anténu nechytnu a na větší ano ,tak zní otázka kterou jsem tu již jednou položil ale nikdo ničím nedoložil ?DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
ForDVBNezlob se, ale odpověď si dostal v tomto treadu minimalně třikrát. Jestli si děláš srandu, nebo nemáš předpoklady to pochopit není můj problém. ZdarOn Air!
|
Saxon
![]() |
|
To:SaxonNezlob se ale to nejsou odpovědi a vůbec už ne vysvětlení pro jev /chování/ při příjmu HD kanálů pokud to má vliv na nějaký datový tok tak by to nemělo mít vliv na sílu signálu ale o vyšší náročnosti datového toku o kterém se tu zminuješ. Podle mě má/mimo jiné i na signálu/ což jsem doložil osobní zkušeností kterou jsi mi zatím nedokázal vysvětlit.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
To DVBČo chceš vysvetlovať,há?Ak máš aj parabolu o priemere 60cm a dobre ju nastavíš,nemáš problém,ani za špatného počasia na HD kanáloch.Len to trebe vedieť že?Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
To:vladoholuHm to se mě líbí poučovat mě jak se nastavuje anténa když jsem se výrobou antén,LNB a anal. přijímači zabýval od r. 87.Ty jsi nejspíš nečetl mé příspěvky jinak to není možné abys mě tu takto moralizoval.Takže znovu:Připojím receiver na 65 anténu k rotoru kterou nastavím např. na 23,5 E a naladím skylink programy jedoucí v SD / příjem je ok/ ,přejdu na ty samé v HD a nejdou tak co to tu blábolíš o dobrém nastavení antény ?Kdybych ji měl podle tebe špatně naladěnou tak mi nepojedou ani v SD už jsi to pochopil ? DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: vhodný HD LNB"Hm to se mě líbí poučovat mě jak se nastavuje anténa když jsem se výrobou antén,LNB a anal. přijímači zabýval od r. 87."všechna čest a obdiv, ale to vůbec neznamená, že musíš chápat všechny systémy a principy spjaté s normou DVB. Na druhou stranu přiznávám, že neumím, nebo nemám trpělitvost vysvětlit tento problém tak, abys to Ty pochopil. Pokud budeš přeci jen chtít přijít problematice na kloub, vynechej zkratky HD a SD a zaměř se na jiné (QPSK, 8PSK, FEC, C/N, NoiseMargin) a zde si můžeš taky poštudovat: http://www.saschateichmann.de/dvb-s.html On Air!
|
Saxon
![]() |
|
HD-SD signálje pro parabolu šumák,je buď dostatečný,nebo nedostatečný,pokud jde o normální počasí,tak je to jedno,při špatném počasí první chcípou HD,protože mají náročnější parametry pro šíření,když je normální počasí,jdou mě HD i na camping 33cm,jinak u nás 90% lidí kouká na 60tku skylink i freesat hádé-nehádé R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
HD-SD signálNo takže konečně se tu někdo ozval co mou zkušenost potvrdil,čili suma sumárum pokud je signál slabší jedou SD kanály a HD chcípnou/citace výnatku příspěvku to:pierrepeter přesně tak jsem to tu popisoval i já že je to v závislosti i na kvalitě signálu ne že ne,Saxone nic proti tvým znalostem které nepopírám že můžeš mít lepší než já co se týče digitálního příjmu potažmo přiznám se že v tomto zaostávám ale za svým si jinak stále stojím i když se mě to budeš snažit vysvětlovat a vyvracet různými technickými daty a parametry,jedno je jisté že pro /bezproblémový/ HD příjem musíš mít větší rezervu signálu než pro SD at se ti to líbí nebo ne.Pokud bys uvedl že HD příjem vyžaduje i lepší /kvalitnější/signál díky náročnějším datovým tokům atd. pak je to jiná ale stále současně v závislosti na kvalitě signálu což má na svědomí jak LNB tak velikost paraboly především při špatném počasí.Ano na 80 cm a správném seřízení to nezaregistruješ poněvadž tam máš dostatečnou rezervu i při špatném počasí to se rozumí,bavíme se o 65cm a méně.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBJenomže to není kvůli datovým tokům, chlapče.... |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBDVB, já vím o čem píšeš, co máš na mysli. Já se ti jen celou dobu snažím říci, že používáš špatnou formulaci. Už jen to, jak zní tvůj nick bys měl používat opravdu technické výrazy a ne terminologii prodavačů z Makra a Lidlu...A kvůli datovým tokům to opravdu není, je to kvůli spektrálně účinnějším a tim pádem méně robustními formám digitalni modulace. To, že se HD programy vysílají na transponderech s těmito modulacemi je jen logický směr, ale není to podmínka!!!!! Mam pocit, že vubec nad těmi příspěvky nepremýšlíš. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to DVBasi bude nejlepsi, kdyz si to overis v reale, nalad si na 19E ARD v SD (10744H, DVB-S QPSK 5/6) a ARD v HD (10891H, DVB-S2 8PSK 2/3) a pak porovnavej a porovnavej..... a nezapomen nam tu sdelit k cemu jsi dospel- zde mas cisla z budiku: f/ uroven/ MER/ Link Margin 10891H (HD)/ 74dBuV/ 14dB/ 7,2dB 10744H (SD)/ 74dBuV/ 14dB/ 7,0dB |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBPřipadá mi, že tu máte i takový chytráky, kteří se mě tu snaží urážet :(( já si tu na nikoho nic neymýšlím, akorát jsem s tou mojí latinou v koncích a čekal jsem nějakou dobrou radu, tedy něco, co mě hned nenapadlo....zjistil jsem ale zajímavou věc kabel k tv je dlouhý cca. 23 metrů běží mi po zemi okolo kuchyně a zjistil jsem pokud se zapne mikrovlná trouba je signál pryč,jakmile trouba vypne tv hraje. Přemýšlím zda-li uzemním stínění koaxialu ? Nejlépe k topení ? A ještě jsem zjistil že při výpadku HD signálu u Skylinku jsem rychle přepnul na ARD HD a tam to běželo normálně.....mám tedy pocit, že mi soused hnul s parabolou - máme oba parabolu na jedné tyči :( jinak díky za infa, postupně budu všechno zkoušet. DÍKY VŠEMP.S. ti co si myslí, že si tady na fóru dělám srandu a zkouším vaše znalosti -- prosím nepište -- děkuji |
mysacek1
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBAk si našiel chybu pri zapnutí MW, kúp kvalitný koaxiál a vymeň ten ktorý používaš.Nič neuzemňuj. A nakoniec so susedom dolaďte parabolu. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
zkusitkoax vést provizorně jinudy ,pokud by to bylo rušení mv,tak se ji rychle zbav,spíš to vidím na jiný problém R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBMW máme necelý 2 roky,pravda není to žádná revoluční značka,ale v kuchyni je taky sat receiver a ten to neruší, takže je mi to celé záhadou ? |
mysacek1
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBo lepším koaxu jsem už taky popřemýšlel a na tu dálku dám asi i lisovaný konektory ? |
mysacek1
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBslusny koax je vzdy zaklad ( nejlip s dvojitym stinenim), pokud pouzijes a dobre aplikujes na koax vhodny konektor, tak je uplne jedno, budes-li ho ve finale sroubovat, krimpovat, nebo kompresne stlacovat, rozvod satelitni mf je celkem blbuvzdorny .... |
kaos
![]() |
|
RE: vhodný HD LNB1."""pokud se zapne mikrovlná trouba je signál pryč,jakmile trouba vypne tv hraje.A ještě jsem zjistil že při výpadku HD signálu u Skylinku jsem rychle přepnul na ARD HD a tam to běželo normálně....."""2."ale v kuchyni je taky sat receiver a ten to neruší, takže je mi to celé záhadou ?"" tak funguje,nebo nefunguje? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Dagy2ti jasně poradil,kašli na koax,oboje zapoj do jedné zásuvky třeba přes prodlužku a napiš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pak místomikrovlnky dej rychlovarnou konvici,už je jasno? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBProc si nekdo da nick DVB, kdyz o DVB nic nevi? |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
008...no protože si ho dává sám sobě,pokud by mu ho dával někdo jiný,jistě by se zamyslel R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBnedej na pp.( tech jeho stupidnich rad je tu kvanta), v zadnem pripade nekasli na koax a konektory, pokud to koaxiani propojeni budes mit o.k. a ted bude ev. jiny problem (zemni smycka a j.), tak kdykoliv priste se muzes od neceho spolehliveho ˇodpichnout" |
kaos
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
![]() |
|
![]() |