![]() |
|
vhodný HD LNBZdravím všechny, mám dotaz ohledně LNB mám na balkóně 6 let starý LNB Monoblok Twin 2 dB jelo to na SD receivery celkem obstojně, před 2 roky jsem si koupil HD receiver GoSat ale na druhým výstupu jsem nic neměl, ale stejně mi občas obraz začal vypadávat obraz(kostičkovat) někdy nešel dlouhé minuty po přepnutí na SD vysílání bylo vše v pořádku. Teď mám LG TV se Sat receiverem a ten Gosat vedle v pokoji když oba spustím současně a k tomu na HD začne mi LG vypadávat úplně. Ptal jsem se člověka,který do toho občas dělá,a ten mi řekl že ten starý LNB ten datový tok nezvládá. Jsem o tom taky přesvědčen, protože když spustím německé programy v HD tak ten druhý v pokoji nesmí běžet protože mi okamžitě zmizí obraz.Dočetl jsem se že německé programy mají o dost vyšší datový tok v HD rozlišení než naše. Má otázka je: potřebuji doporučit vhodný LNB a podle čeho ho poznám, u prodejcú detailní popis produktu není, takže podle čeho se mám řídit?Hraje roli ten odstup šumu např. 0,1 dB ? Musím mít lepší kabel a konektory? Díky předem |
mysacek1
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 26 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
![]() |
|
kaosmůžeš mít jistě pravdu a tak všem vysvětli,jak koax funguje OK bez mikrovlnky a KO s mikrovlnkou,to mě osobně zajímá nejvíce R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
navíc sise..r..e...š. do huby,předtím jsi psal" rozvod satelitni mf je celkem blbuvzdorny ...." R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBpokud se pouzije slusny koax a zakonci dobre zhotovenymi konektory ( pominu-li extremy, jako prebuzeni stb nebo "nedokrmeni" stb, popr. zemni smycku) , tak si s tim poradi opravdu kdejaky blb |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
kaos"tak si s tim poradi opravdu kdejaky blb"ale to ty nejsi ,kdejaký zapomněl jsi vysvětlit moji otázku,díky R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
myšáček1Kdysi jsem měl podobný problém, 4xMultifokus přes TWINY, jeden do PC karty, druhej do satelitu. Najednou při zapnutí jednoho druhej nešel. Když mi došlo, že se to někde nakoplo, tak jsem jeden diseq odpojil a hned to naskočilo. Koupil jsem nový diseqy přepínače a tyhle vyhodil. Dyť to stojí to pár šupů. Monoblok je integrovanej, tak doporučuju vyhodit a dát novej nebo Twiny LNBéčka a přepínače.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Morousmožný je všechno,vyměnit může všechno i zlatej koax i zlatý efka,já typuji,pokud doplnil ten problém s mikrovlnkou ,nehledat momentálně ve vodách signálových,nejprve bych zkusil tu konvici,jestli nejde jen o proudový náraz na stejné větvi rozvodu,to by mohlo TV se sat taky rozhodit a tento pokus by nestál ani korunu,myšák to musí doplnit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
PierreJJ, proudový náraz, svatá pravda a pak jdou všechny teorie o zemních smyčkách do kelu. ;) Ale když se to jednou někde prorazí, tak už to není ono. Rv Podobně když Ti LNB navlhne. Stane se to, že se Ti někde válí na zemi nebo na balkoně, nebo prostě něco zkoušíš na dvoře a v noci Ti to sfoukne vítr a naprší do toho. Když se vysuší, normálně funguje třeba rok, ale...po čase třeba vypadne. Mám s tím svoje zkušenosti.Takže ten monoblok bych vyměnil R^ ;) R^ I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Morousjak píšu,začal bych u nejlevnějšího,tedy zadarmo zkusit ,jestli ten výpadek není proudovým rázem,pak už jen vylučovací metodou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetNo bude ještě potřebovat: HD F konektory, HD koaxiál kabel, HD parabolu, HD montážníka a HD izolační pásku, ... atd. . Jinak to o HD nebude ??!!?? :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CES.........začal bych tím nejdražším "HD montážníka" R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrNo jasně a souhlas. R^ :))) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: vhodný HD LNBMOROUSsouhlasím s výměnou....já tenkrát kupoval LNBéčko za pár korun (i když tady tvrdí,že to nehraje roli) na aukru neznámé značky .......koupím dva bloky a jeden diseq stojí asi páďo....žádná nákladná investice... ;) díky za tipy |
mysacek1
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 26 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
![]() |
|
![]() |