Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Nastavení motoru na satelitním tuneru

Ahoj, pořídil jsem si televizi LG 47LB650V DVB T2, DVB C, DVB S2, a potřeboval bych poradit jak nastavit Usals motor. V nastavení je: Moje zeměpisná délka, můj směr zeměpisné délky, moje zeměpisná šířka a můj směr zeměpisné šířky. Zeměpisnou délku a šířku to bych pohopil ale nevím si rady jaký směr zeměpisné délky jestli Západ nebo východ ? a směr zeměpisné šířky Jih a nebo Sever ?. Vždy když to nějak nastavím tak mi to otočí parabolu někam do pr.... a musim parabolu přes sat. příjímač vracet na zpět.

GI 8300 CI Premium,motor Interstár HH 100,parabola Emme Esse 100 cm,družice od 53°E po 30°W,FW ze dne 25.3 2009, modul Cryptoworks a karta SkyLink.

Pitrs
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení motoru na satelitním tuneru

To záleží v jakém formátu GPS tyto hodnoty nastavuješ. Standardně je sever a východ, což je patrné u GPS získané např. na mapách.cz:

49.8102147N, 15.8245911E

N = sever
E = východ

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

Ale no,je to tu už stokrát popísané,len stačí čítať.Na usmnernenie.Podľa svojej pozície bydliska/to si zistíš aj podľa GPS,alebo strýčka googla.Zadávajú sa súradnice napr.18.4 E/východne/ a 49.0 N/severne/to si upresníš po zistení.Ostatne záleží na tom,kto ti nastavoval ten motor a či je je správne nastavený na tvoju východziu pozíciu.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

A co se týče toho, že ti to parabolu otáčí jinam, než kam chceš, to už tak bohužel bývá (nejspíš to souvisí s úhlem od pozice družice). Minulý týden jsem nastavoval GPS souřadnice já a musel jsem východní hodnoty změnit o 3,5 stupně. Musíš to zkoušet do doby, než to naladíš správně.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

děkuji všem za rady, už je to nastavené problém byl v tom směru zeměpisné délky a šířky :)) mněl jsem to nastavené přesně obráceně :)) , teď už motor točí tam kam chci já ;)

GI 8300 CI Premium,motor Interstár HH 100,parabola Emme Esse 100 cm,družice od 53°E po 30°W,FW ze dne 25.3 2009, modul Cryptoworks a karta SkyLink.

Pitrs
Registrace: 9/2006

základní škola zeměpis 6-tá nebo 7-má třída, a na Novém Zélandu je taky hezky ...

mesab
Registrace: 5/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra