![]() |
|
nové TP porovnánístability příjmu šítlingu,momentálně venku slušná čína,trošku prší a hlavně nárazový vítr,parabola se třepe a oba nové TP šítlingu bez problémů ,zkoušeno na Nova HD a čt sport HD,žádný rozpad obrazu se nekoná,naopak obě staré TP ,časté výpadky,vypadá to ,že nové TP budou stabilnější v horším počasí,lokalita VČ R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníkvalita príjmu je len dočasná.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
určitě,já porovnávám staré a nové TP,dočasně tady byli rusáci R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nové TP porovnánína nových transporderoch sa navýšil aj dátový tok , priemerne o 2400 bitrate. dokedy ? mesiac dva , a čo potom. za tie roky , už tomu neverím.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníJá řeším obdobný problém na thoru.. MTV Networks při větru kostečkuje a prakticky všechny programy Freesatu taky.Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
oneeeeeže ty nevíš,co je datový tok?,to s tímto nemá nic ,já jsem neporovnával kvalitu obrazu ,ale stabilitu příjmu při horších příjmových podmínkách R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníveď ti píšem ,že príjmové podmienky sú len dočasné. karty treba miešať stále. a shithlink má v tom prax. do jari príde prelaďovanie. si spadol z jahody ,keď to nevieš.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
oneeeeeano spadol som z jahody,toto téma není určeno pro tebe,já o voze,ty o koze,oba máme pravdu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
aha tak tosom prehliadol. tak už máte aj vy tam čínu. no to je tam už 20 rokov asi. kde si bol doteraz.na starých transporderoch je starý signál, narrow, zoslabol a pri fúkaní silného vetra sa nedostane na tanier. . nový signál má pravdepodobne upscaling,(i) čiže wide a lepí sa .stará nova je pravdepodobne už v rozklade , najvyžší čas pochovať. na slovensku máme čínu , vietor hd aj sd a pri poriadnom ukotvení paraboly ,nič nekostičkuje. ale... v reštauráciach som si všimol časté kockovanie. nakoniec mi to došlo , že to je kockový cukor. vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
jasněpadám z jahody,ty taky padej,když nechápeš,co je datovej tok a stabilita příjmu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Re pierrepetrAutor příspěvku měl asi na mysli porovnání (volně uvedeno):AGC - síla signálu, SNR - kvalita (poměr šum/signal), BER - počet korigovaných chyb (výpadků) za časový úsek |
Teryk
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
Terykautor příspěvku vůbec neřešil síly ,ani quality signálů,autor pouze při nárazovém větru porovnával výpadky na starých TP se stabilním příjmem na nových TP,bez výpadků,žádná měření se nekonala,ona ani na ty mikrosek.u.ndy,nejdou provést v domácím prostředí podle přijímačů,navíc by to bylo k ničemu,stejně jako řešit datový tok ,které vůbec s tímto nemá nic společného R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Re pierrepetrTakže ještě jednou, řešíš jak je choulostivý příjem při nárazovém větru při různých frekvencích a dalších parametrech danýho transpodérů. To znamená jak je kvalitně napevno uchycená a seřízená parabola. Na intezitu a kvalitu signálu má vliv na př. bouřkový mrak, mrak plný vody, sněžení, námraza... Vítr jako takový, je-li za jasného počasí, nemá vliv na šíření elmg vlnění, tedy signálu. Ale to určitě znáš jako praktik. Pozoruji tady z diskuze, že máš rád poslední slovo, ale už toto tema navrhuji ukončit. |
Teryk
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
Terykneřeším vůbec nic,jen jsem přinesl informaci o tom,že nové parametry přinesli své ovoce a výpadků je méně,než na starých TP,kvalitně uchycená parabola je pouze ta zabetonovaná,ostatní v nárazech větru jsou vždy více,nebo méně deformovány,pokud nejsou ve skleníku ,vítr jako takový vliv na šíření nemá,o tom jsem nic nepsal,píšu o výpadcích při deformaci paraboly,což je jasné každému proč R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníCo to je "obě staré TP"? 11798 a ?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
tomíkutobě odpovím,vím,že to nemáš lehké,11797+11934,samozřejmě největší test byl mezi starým komplikovaným 11797 a novými 12363+11876,stačí takto? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníV sobotu naposledy jsem videl na meraku oba nové TP (12323 a 11876), oba měli shodnou šumovou rezervu, starší TP 11797 mel proti nim šumovou rezervu o 2,5dB nižší. Je to dáno nižší hladinou ochranného kódování FEC (5/6) u 11797. Da se říci tedy, ze 11797 a treba i 12207 jsou nejchoulostivejsi TP na kvalitu nastavení antény. Měřeno Roverem HDTAB7 na Fubě 85cm.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníHaleluja. Proto jsem se toho brouka Pytlíka ptal, protože oba porovnávané programy které uvedl, jsou na pův. TP s 8PSK 5/6. Proto ani nebylo jasné, který druhý TP měl na mysli a čekal jsem právě na ten 12207. Samozřejmě, že se vůbec nedivím, že o tom ani netuší. Ale co bys čekal od někoho, kdo tu něco plácá o qualitě v domácích podmínkách..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: nové TP porovnání12363 samozřejmě.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
tomíčku123přečti si to celé znovu,abys neplácal kraviny,zajímala mě stabilita nových TP,proto jsem porovnával dva nové a jeden starý,protože bude končit i čt1HD,tak mě zajímalo i toto,jenže ty musíš jen plácat,proto tato informace není určena tobě,kuba měl pravdu,taky jsem se k tomu hvězdnému výroku o tobě přihlásil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníPorovnávat stabilitu TP z různým FEC a ještě se divit proč je rozdílná může jen tupoun tvého formátu. Že si nakonec s kubíčkem zanotujete je pro mě samozřejmost. Tak ti přeji hezké vánoce a můžeš být rád, že Skylink tento krok udělal (proč asi - neboj to se tě ptát už nebudu), protože ti zatím nekleknou všechny ty tvoje prašivé vychvalované šedesátky dle teploměru.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
tomíčku123pokud se chceš bavit,nejsem proti,ale používej laskavě pouze citace mých příspěvků,nikde se ničemu nedivím,jen tobě,jaký jsi lhář a " jen tupoun tvého formátu",příspěvek byl určen pouze pro zájemce o toto,ty jsi to věděl už dávno před tím ,než to šítling spustil,my víme,ještě nám něco napiš z tvých prognóz,po boji R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nové TP porovnáníVitr hybe parabolou, uhnuta parabola snizuje C/N podobne jako treba snezeni. Takze test odolnosti mi prijde korektni. Jediny problem je, jestli jsou oba srovnavane TP sledovany zaroven nebo aspon skoro zaroven, protoze sila vetru se meni. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
Info z ČTDle informací kolegů z techniky - pro nově spuštěné družicové vysílání v HD máme smluvně zajištěnu celkovou datovou kapacitu 27 Mbit/s. Současné přidělení datové rychlosti cca 7 Mbit/s jednomu obrazovému signálu odpovídá výchozí konfiguraci multiplexu po spuštění služby. Celková kvalita nově vysílaných programů bude lepší, protože používáme nejnovější kompresní technologii, která zajití i dynamické přerozdělování datové kapacity mezi jednotlivými programy podle nároků obrazového signálu (statistický multiplex). Ve výjimečném případě může být jednomu programu teoreticky přiděleno až 15 Mbit/s. To u předchozího způsobu vysílání nebylo možné.Ladislav Richtrmoc ČESKÁ TELEVIZE |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 691 |
![]() |
|
ivovi0zmíněný test byl na dvou televizích vedle sebe bez zvuku,protože neseděl R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: nové TP porovnánípro tyhle testy stability, přesnosti nastavení apod je aktuálně nejlépe požívat signál transponderu M7 na kmitočtu 12207 ve vertikalu. jedná se o modulaci 8PSK a na sousední pozici 26E(Badr4) je aktivní transponder JMC se stejným kmitočtem a polarizací.On Air!
|
Saxon
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |