![]() |
|
LCD,Plazma--výdržDobry den vazeni,popisalo sa to tu hodne o telkach ,ci LCD,Plazma,clovek ma z toho hlavu ako bubon,ked si chce nejaku vybrat.Chcel by som ale vediet aku vydrz maju tieto,televizory,viem niekto pozera telku 2hodiny druhy 4hod.a viac Zaijimalo by ma kto tu z pritomnych na ,,Parabole ma telku,ktora este nebola v oprave drzi dodnes--staci napisat znacku TV,pocet rokov Som zvedavy ci sa najde nejaky ,,rekorder,, v pocte rokov. Nejde tu o nejaky prieskum od nejakej firmy,ani o reklamu ---kto chce napise,kto nechce aj tak dobre. Pre admina ak sa to tak javi ---zmazte to. U mna:LED 42" Philips 42PFL4007H--2rocny |
rudo64
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 125 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržPanasonic TX-P42S30-3 rokyLG 42 LM 670S-druhý rok Panasonic px80tka-6 let a u dcery běží nonstop. O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržPanasonic TX37-PX70EA v lednu 2015 jí bude 7 let, naběháno má přes 22 tisíc hodin |
dutyboy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE:LCD,Plazma--výdržplazma Panasonic 42PX80E podzim 2014 měla 6 let bezva provozu.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržAky zmysel ma tato otazka? Ak prevadzkujes TV napriklad v podniku, kde ide takmer non-stop aj tak vydrzi dlhsie ako moralne zostarne a o 2-4 roky ju vymenis, aby si isiel s dobou a neposobilo to ako u neandrtalcov :laughing: :laughing: :laughing:Elektronika je spotrebny tovar a tak to treba brat. ;) |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržSmejes sa len na sebe, s akou dobou ides, ked vymenis telku za 2-3 roky? Len vytvaras tie hory elektroodpadu s ktorym uz dnes nevie ludstvo co ma robit a takí ako ty si myslia, ze su cool a in, ale pritom si len krotia vlastne ego ......... RvTento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdrž2x plazma Panasonic vierra. Katastrofa, první 3,5 roku a konec, druhá 4,5 a zvonec. Používány denně cca. 5 hod. LCD Phillips běží 7 let a zatím stále výborný obraz, bez známky únavy.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržMas to pomylene liquere. Elektronika je spotrebny tovar a tym to konci. A keby nie rychly vyvoj tak stale pozeras do akvaria a mrte ludi nema pracu. Vrat sa na stromy :laughing: :laughing: :laughing: |
Traky
![]() |
|
Otázka je irelevantníTV mnohem dříve zestárne morálně, než fyzicky. Já s první plazmu koupil v 2005, o 2 roky později jsem pořídil další modernější a ta z obýváku šla do ložnice, o další 3 roky později další nová do obýváku, ta z něj do ložnice a tamta šla na Aukro... a pak dál a dál....Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 2 656 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržTraky tak nam povedz v com isiel vyvoj za 2 roky tak dopredu, ze ked ma niekto doma dnes telku, ktora ma 100Hz panel VA alebo IPS a pokial funguje na jednicku by ju mudel menit na nieco nove. LEbo marketing oblbuje? Alebo ze par znaciek hodilo na trh ohnuty panel?Alebo 4K? Pokial nie je zake vysielanie znamena to len, ze potrebuje viac vypocetneho vykonu aby dopocital obraz na vymyslenu hodnotu. Takze v som je ten poktok za 2-3 roky? Jednie v lesklejsich letakoch a tych co ich zeru..... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržApril, pokial si mal plazmu hd ready sa necudujem, ale dnes tu pokrok cakat nemas kde, plazma konci....asi sa neda ohnut, mozno to v samsungu skusali a vzdy sa to dolamalo..... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
OTF 424OTF 424 - 20 rokov bez poruchy. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
@Trakyja so ta predsa nenutil pisat semotazka pre mna ma zmysel,takto aspon vidim,ktora znacka prevlada nad druhou |
rudo64
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 125 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržLiquere, jedina technologia, ktora stoji na mieste je OLED, drahy vyvoj a produkcia a zatial sa nevie presadit do skutocne masovej produkcie. To ostatne "slape dopredu". A k 4K, to mas to iste ako pri FullHD, tiez boli v minulosti take nazory ako mas Ty, ze naco ked nie je obsah (zacarovany kruh) a vidis, ze sa to presadilo. Tak realne asi je potrebne najskor postupne obsadit trh 4K zobrazovadlami a postupne zacne pribudat aj 4K obsah. Nikto nebude robit 4K obsah pokial nebude po nom dopyt (spominany zacarovany kruh). Ale pozri sa na aj na ine segmenty, aj v IT sa uz deru dopredu 3K/4K dokonca aj 5K (Apple, Samsung..). FullHD ma aj v telefone, dokonca aj viac. 4K ma narozdiel od 3D vacsi zmysel, samozrejme nie donekonecna, ludske oko ma svoje hranice (nejakych 8K). Neber ma v zlom, ale vyvoj musi ist dopredu a dopredu pojde v pripade elektroniky len vtedy, ak sa bude tovar rychlo obmienat, inak by ten vyvoj a vyrobu nemal kto zaplatit ;) |
Traky
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržrudo64, ak Ti ide o "extremnu" trvanlivost tak musis mat stastie na kus, ale aj tak Ti odidu skor-neskor "ku.rvitka" najskor v podobe lacnych kondenzatorov. Dnes sa vsetky znacky montuju z toho, co sa vyrobi v Azii a velky rozdiel medzi znackami nehladaj, to uz tak neplati. Rozdiely su v cenovych hladinach. Drahsie modely byvaju osadene kvalitnejsimi suciastkami. |
Traky
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržNo ale to predsa nie je dovod, aby zakaznik financoval vyvoj firmy. Ked zistim, ze nejaka znacka vyraba shit, viac ju nekupim aj ked urobi gulaty panel a zatoci ho uplne. 4K ano suhlas, ale nie tak, ze su tam suciastky shitove pracujuce na hrane svojich parametrov a telka odide po zaruke, aby to pasovalo managerom. Vysledok bude vies co, ze ludia budu kupovat telky od vestelu a podobnych, ktori pouzivaju osvedcene celky, bez vychcanosti a budu spokojne pozerat viac rokov bez nervakov kedy buchne ich super telka s niekolko jadrovym procakom a na(nevhodné slovo) kondikmy a zdrojom. Tomuto si osobne trufnut hovorit vyvoj, no ja tomu hovorim o jeb zakaznika.Pred Ruda - philips 8-rada 4 roky bez problemov ..... R^ Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liquere"Vysledok bude vies co, ze ludia budu kupovat telky od vestelu a podobnych, ktori pouzivaju osvedcene celky, bez vychcanosti" A na takúto blbosť si ako došiel, predpokladám že máš doma niečo od Vestelu, preto to chváliš. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržBlbost ? O riadok vyssie som napisal co mam, tak asi nevies co citas?Blbost to nie je, lebo dost ludi ma tieto telky, ktore si turci pokupili znacky byvalych vyrobcov a ani nevedia kto to robi. Po dalsie aj vyrobcovia tych vachvalenych znaciek si zvyknu dat montovat svoje lacnejsie modely u vestelu a ked to roky funguje nikomu to nevadi, len nevie o tom. Ale nesmakuje to predajnosti high end, kurved 3D 4K, to chapem...... ;) Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
všeobecnepoviem asi len tolko že toto vlákno je dosť úsmevné, hodnotiť kvalitu televízorov podla počtu 2 až 3 čo mám doma je úsmevné. K tomuto by sa mohol vyjdriť ideálne servisák ktorému za rok rukami prejdú 10tky (100vky) televízorov rôznych značiek za rok (ale priznám sa ti nechce sa mi). Boli tu spomenuté kondenzátory a Turek, áno ono je pravda že ludia nevedia čo majú doma (taký Grundig - čo asi je v tom v súčasnosti ??). Takže k Vestelu, nepoužívajú nejaké špeci kondenzátory, skôr priemer alebo podpriemer, ale nejakých tých 5 rokov to v PRIEMERE vydrží. Výhoda Vestelu - lecné náhradné diely (myslím celé "dosky"). Čo sa týka iných značiek tak kondíky má najkvalitnejšie Sony a Panasonic vo svojich výrobkoch. Ale tým nemôžem povedať že je "vyhrané" kondíky vydržia ozaj dosť, ale sú tam úpne iné kurvítka ktoré sú tisíckrát horšie ako keby tam boli nekval. kondíky. A to nespomínam ceny delých "dosiek" Panasonic ich má najdrahšie. Tak si z toho liquere vyber a nepíš mi tu pocity o "dosť luďoch" (koľko ich je ?), lebo ja to vidím inak. |
Rasto1978
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržPlazma Panasonic TX 42X10Y v provozu 4 roky 8 měsíců má najeto 10328 hodin,4495 on/off.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržliquere, vyvoj je drahy, vztahuju sa na neho najvyssie polozky a len firma, ktora je ekonomicky silna ho moze financovat. Mnoho ludi ma skreslene predstavy o tom, ze cena vyrobku je len cena suciastok a ich poskladanie a nevidi vsetky naklady okolo vratane vyvoja. Keby mal kazdy kupovat vyrobky od "kopirovacov" a "skladacov" tak nikto nerobi vyvoj a veci stoja na mieste ;)Opieras sa do Samsungu (podla toho co pises), ale uvedom si, ze prave Samsung taha vyvoj panelov dopredu, dnes uz aj LG. Niekedy vyvoj tahal aj Sharp kym nebol na pokraji krachu, dnes je predany a snad jeho IGZO ma sancu. Ostatni (AUO, CMI..) to bud maju licencovane alebo pouzivaju starsie technologie. Vyrobcovia TV pouzivaju panely tychto firiem. Jasne, ze panel nie je vsetko, ale najma od neho zavisi kvalita obrazu. Samozrejme svoje spravi aj elektronika, ale opat vo vacsine pripadov dodavaju ine firmy plosne spoje, suciatky pre vsetkych vyrobcov. Dnes uz nikto nerobi vsetko vo vlastnej rezii a zavisi od vyrobcu TV a od konkretneho modelu TV, ze co pouzil a ako to poskladal, ako to preslo vystupnou kontrolou. Kludne si mozes kupit Panasonic z Plzne s panelom od LG a kondikmi z Cajni a presne takisto si mozes kupit Oravu tiez s panelom LG a kondikmi z Cajni :laughing: :laughing: :laughing: Na obidvoch sa takmer s urcitostou pri vyrobe za pasom budu podielat aj slovaci :laughing: :laughing: :laughing: Lenze ako som pisal rozhoduju aj ine veci: ako firma investuje do vyvoja, aka je vystupna kontrola, aka je popredajna podpora atd.. |
Traky
![]() |
|
re:Životnosť TV.Pripájam sa k nickovi "jarosa" , TV "Satelit" na chalupe , aj s možnosťou 12V napájania - 25 rokov bez poruchy....a fachá a fachá... R^ R^ R^ R^ |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
Trakyv podstate čo píšeš je pravda, ale v tomto absolútne nie "Kludne si mozes kupit Panasonic z Plzne s panelom od LG a kondikmi z Cajni a presne takisto si mozes kupit Oravu tiez s panelom LG a kondikmi z Cajni" To si nikdy nemal rozobratý Panasonic a Oravu, je to diametrálne odlišné, čiže miešaš hrušky s jablkami. |
Rasto1978
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržRasto1978, islo mi o to, ze takisto ako v Orave tak takisto aj v Panasonicu najdes pri niektorych modeloch takmer totozne suciastky.Takze v com je rozdiel? Tie iste suciastky, ti isti ludia za pasom za par drobnych. Len v tom co som napisal, organizacia prace a vystupna kontrola. Napriklad mam v pivnici jedno z prvych LCD Samsung vyrobene na Slovensku (nechal som si ho na "pamiatku") a funguje bez problemov, ale dnes uz len zavadzia (32" s ReadyHD) a pri najblizsich poriadkoch skonci pri smetiaku. A o tom to je, elektronika rychlo moralne starne. Oneeee namietal na elektronicky odpad, ale opat to je tym, ze tu neexistuje dokonaly system zberu elektronickeho odpadu a jeho recyklacie. Nema zmysel spominat na elektronkove radia z medzivojnoveho obdobia, ktore funguju doteraz, ked dnes je ina doba a zamyslat sa nadtym, ze ci mi TV vydrzi 2, 4, 8 rokov nema zmysel, za ten cas bude mat TV nulovu hodnotu a technicky bude davno za horizontom. |
Traky
![]() |
|
Traky"Rasto1978, islo mi o to, ze takisto ako v Orave tak takisto aj v Panasonicu najdes pri niektorych modeloch takmer totozne suciastky." Nie nemáš pravdu to ako keby porovnáš BMW s trabantom. |
Rasto1978
![]() |
|
RE: LCD,Plazma--výdržPlazmy - Panák-PTXP42S (7let) + LG50PQ3000 (5let) ... všechno jede minimálně 10 hodin denně (spíš víc)...energetici mají radost. Ale spokojenost. Panák má ještě i dobrý zvuk narozdíl od ultratenkých bezrámových a divně osvíčkovaných elcédéček. Majitelé jistě prominou -vždycky holt něco za něco :-) |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 405 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |