, sekce: Zkušenosti |
|
rozlišení 4K - Ultra HDHezký Nová rok,máte někdo zkušenosti s vysíláním ve formátu 4K (ultraHD)??? Když budu mít TV s tímto vysokým rozlišením a budu ho ze satelitu krmit signálem z SD nebo HD rozlišením, budte TV schopna sama přeformátovat do ultra HD nebo datový tok bude stejný a bude stejná i velikost obrazu na TV 4K, nebo se zmenší obraz díky nižšímu rozlišení a na obrazovce zůstane nevyužité místo (černé pruhy-změní se obraz), tak jak to bylo u rozdílného vysílání v režimu 16:9 oproti 4:3?????? Poradí nějaký zkušený technik, abych zbytečně neplatil za TV, která by mi nakonec neudělala službu, kterou očekávám???? Moc děkuji, JK |
jadnek
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 531 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76 | |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDnevíte ještě, zda thomson neco panasonic UHD TV umí zpracovat H265/HEVC kodek |
jadnek
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDbez kodeku nieje obraz v uhd. zase jeden , čo moc chlastal. kúp si chliev a dve (nevhodné slovo), tomu budeš rozumieť viac.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDTo si fakt někteří sedí na vedení když nechápou, že pokud je zdrojovej obraz 1920x1080, tak z něho žádnej televizor nikdy nic lepšího neudělá? Furt to bude jenom 1920x1080, protože ty chybějící body do UHD se nikde nenajdou, ale televizor si je jednoduše vymyslí. Naprosto stejný jako když SD 720x576 pustím na HD televizoru, taky to bude furt SD a nic jinýho. A pro zobrazení je samozřejmě ideální stav, kdy je samotný vysílání v nativu s televizorem, takže HD vysílání 1920x1080 a televizor taky 1920x1080, pak se nikde nic nedopočítává. Už proto je nákup UHD televizoru nonplusultra píčovina.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
|
|
takovévylepšovátko,jako bývalo pseudostereo a pseudoquadro u zvuku,nahraj si VHSku na DVD a koukni jak si to vylepšil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDNo z analogu VHS není problém udělat divatelné Utra hd. Ale z SD 720x576 o kvalitě jak 10 kopie z VHS(Skylink) bude jedině totální mazanice.;PJak vidno reklama funguje dobře.R^ |
pedrodc
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 181 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDvy jste odborníci, proto se vás ptám, kdybych to věděl, tak tady nemarním čas s někým, kdo se sem přišel jen vyblít. Jinak těm seriozním děkuji a ostatní, ať si svou zlost vybijou jinde, díky. chtěl bych vědět do čeho doma čumíte vy, chytríci :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: |
jadnek
|
|
pedrodcjistě nepíšu o studiových možnostech dnešní doby a ručních pracech snímek po snímku,automat to "zatím" neumí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
jadnekzjisti si kolik se prodalo UHD TV u nás a bude ti jasno,do čeho 99.999% normálních lidí čumí,ale máš pravdu,někdo ten vývoj musí zaplatit,tak přispěj R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDnechci přispívat, chci si koupit TV aspoň tak na 5-7 let, chci něco, co by těch pár let přežilo |
jadnek
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDno jak čtu příspěvky, tak není FULL HD TV jako FULL HD TV, mám novou SONY 42" LED TV (cca střední řada) a když to srovnám s vyšší řadou Samsungu 40" kupovanou před 4 lety tak rozdíl je velikýSony zobrazuje mnohem, mnohem lépe jak HD tak SD signál (kontrast, černá, ostrostrost, vyvážení, podsvětlení) Takže nelze obecně generalizovat |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDJestli seš tady jenom proto, aby ti tvoje pevně daný rozhodnutí někdo posvětil, tak to budeš asi zklamanej...Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
|
|
ZávěrMužeme se shodnout třeba na tom,že pouštět do UHD cokoliv horšího než kvalitní DVD standard,nebude vypadat moc dobře? ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 466 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDto nejsem, čekám, že se ozve někdo, kdo takovou TV má a předá mi pár rad, né na toho, kdo takovou TV neviděl ani za výlohou a chytračí jako by měl doma aspoň 3 takové :laughing: :laughing: :laughing: určitě nečekám na toho, kdo se sem jen vyblil |
jadnek
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDnakonec o všem rozhodne stejně manželka :laughing: , jako u ostatních doma :laughing: |
jadnek
|
|
jadnekkup si cokoliv je dnes běžné a modli se 5-7 let,aby to nekleklo,možná budeš znovu psát už po záruce R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDjinak, já proto, že jsem o kvalitě NOVÝCH TV dlouho pochyboval, dívám se stále na CRT TV a jsem spokojen, nemám mazanice a žiju :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: |
jadnek
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDU ostatních asi ne, mně do TV nemluví a já ji zase nekafrám do vaření :D No k tomu televizoru už asi jenom tolik, že když koupíš full HD televizor, tak k němu seženeš nativní HD obsah nepoměrně snadněji, než když koupíš UHD televizor a budeš shánět UHD obsah. A koukat celý roky na nějaký upscalovaní a ještě nedejbože z SD do UHD, to je jenom pro silný nátury RvKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
|
|
jadnekno to bude nejlepší,nech to na manželce,alespoň ti nebude nadávat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDdíky všem, dobrou noc, v telce stejně nic není :laughing: :laughing: :laughing: |
jadnek
|
|
jadnekto chápu,CRT TV jsem ti nechtěl podsouvat,ale když jsi to přiznal,ta životnost byla jinde a SD,HD ,UHD signál na CRT TV je skutečně stále stejná kvalitka obrazu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
jadnekTo mas tezke. Podle me za tech 5-7 let bude v CR realne UHD vysilani mozna v zacatku pokud vubec. Na druhou stranu uz koncem letosniho roku by meli zacit UHD Bluraye, takze pokud ti nevadi kupovat filmy nebo jsi ochoten stahnout 30GB BD rip tak bych do toho urcite sel. Nativni UHD je oproti full HD krasa. Ja sam jsem si UHD telku koupil proste jen proto, ze si ze zasady kupuju vzdy ten nejvyssi model a potreboval jsem proste uz novou telku. Obraz to ma urcite lepsi i u obycejnych blurayu, je to znatelne, ale ty pixely to domysli, takze detaily nepribudou. Proste to jen vypada ostrejsi. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDTady bych se nikdy neptal na TV.Vždy to dopadne stejně.Na to jsou jiné fóra,například Tv freak a podobně.Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix
|
Antoš
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 2 318 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDTo je asi nejlepsi rada, jakou lze na tomto foru dat ohledne nakupu TV. :) |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
|
|
RE: rozlišení 4K - Ultra HDNazdárek loupil jsem si LG 49UB850V.Obraz je suprovej.Minusu má hodně, obraz nastavim do originálu a po chvilce se sam přeladí do režimu Live,poměr stran dělá to stejny a co mě teda nejvíce točí že se přeladují programy.ještě že se daj zálohovat na flash disk.Ale co mě trvalo nejdéle seřazení programu. :-/ |
spajka
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 90 |
|
|
spajkaloupil jsi dobře,jen špatnou TV R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 76 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|