![]() |
|
Koaxialni kabelmá někdo zkušenosti s ruznymi typy koaxu.pri otaceni paraboly doslo k poskozeni kabelu asi na vine nizka teplota diky a preji vsem hezky novy rok! |
zdenička
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 352 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Koaxialni kabelTak určitě. Nápodobně. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 290 |
![]() |
|
Ta kráva bude opruzovat i po NR???O jakém otáčení paraboly meleš, motor nemáš!!! Táhni do postele nebo ke sporáku.... aha pardon, ty nejsi kravka ale cyp...Za ban předem děkuji, bude mi stát za to Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 2 656 |
![]() |
|
opruzovat po NRDěkuju za lichotku ale ta sem nepatříraději poraď jaký koax. |
zdenička
![]() |
|
RE: Koaxialni kabel@apriliarsv: R^ |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
@zdeničkamilá "Zdeničko"! Jak vidím,co tady pouštíš pořád za "spam-y",tak si myslím,že pro tebe by byl nejlepší koax,co má aspoň 15cm-nejlépe 25cm - na délu..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
RE: Koaxialni kabelA zavit samorezak...... :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@jamess96Svatá pravda :)))AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
koaxial kabeldejte mi tip jaky koupit Nordix,Triset...drat nebo pramen,nebo lze pouzit i silnejsi kabl od hifi veze k repro. |
zdenička
![]() |
|
zdeničkaTy potřebuješ především doživotní ban a ne koax. Admin na tebe nejspíš při zamykání tvého dalšího dnešního úchvatného vlákna zapomněl. RvCryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Koaxialni kabelJá bych ho dal i tem, kteří tomu uživateli odpovídají a jakkoliv na nej reagují. To jsou podle mého praví viníci toho problému a přítomnosti podobných provokatérů.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@zdeničkaOspravedlňujem sa saxonovi, že reagujem, ale jednoducho mi to nedá. Vždy poradím keď viem. Takže zdenička, zapamätaj si, že pri koaxiálnych kábloch platí zásada, že čím viac žíl, tým lepšie. Keďže LNB transformuje vysoké GHz kmitočty na, pre prijímač spracovateľné spektrum od 950 do 2150 MHz, treba pre rozličné pásma a satelitné prijímače rôzne káble. Z toho je zrejmé, že pre rozsah cca 1200 MHz je potrebný 12 žilový koaxiálny kábel s čo najhrubším priemerom všetkých káblov (rádovo v cm). Každý kábel potom prenesie oných potrebných 100 MHz. Za dielektrikum je vhodné použiť teflón od Tefalu. Ja osobne používam 13 žilový koax, nakoľko mám rád rezervu a som aj dosť poverčivý. Hrubší mi už nevošiel cez dieru okna. Aj tak som musel vybrať sklenenú výplň okna a teraz v zimných mesiacoch to človek pri pozeraní obľúbených tv programov z južnej Ameriky sakramentsky cíti. Všetci sme doma v kuse prechladnutí a máme problémy s pohybovým aparátom. Ale však som si povedal, že pre kvalitný sat. príjem niečo vydržíme. Treba však počítať s tým, že tieto káble sú okrem hrúbky aj drahé. Predsa len 12 vodičov (obyčajne sú z vysokovodivých materiálov na báze chrómniklu a grafitu) a 12 dielektrík z teflónu niečo urobí. |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
@zdeničkaAko druhé som spomenul, že záleží aj od prijímača. Napr. Dreambox potrebuje aspoň 12 žilový, pretože to je pán prijímač a takýto kábel si zaslúži. Vu+ potrebuje 11 žilový, tam jednoducho človek musí niektorých 100 MHz medzifrekvencie obetovať. Buď, že neprijíma niečo okolo 10.7GHz alebo niečo okolo 12.75GHz. Hold s tým sa nedá nič robiť. Čo je najhoršie, ktorých to bude 100 MHz, záleží od spracovania a kvality kábla. Hrubšie zvládnu HIGH a tenšie LOW frekvencie. Výrobca však tieto údaje neuvádza a človek sa ich obyčajne dozvie až pri samotnej inštalácii. A takto by som vo výpočte mohol pokračovať. Čo sa farby týka, najlepšie káble majú farbu červenú (24 žilové), 13 žilové sú zlaté, no a najhoršie (jednožilové klasiky) bývajú čierne, biele, zelené atď. Tie používajú fakt iba zúfalci a satelitní diletanti. K značkám: Mercedesom medzi káblami je Womancook 4K (UHD) 69 a Wifefool 69+. |
medecal64
![]() |
|
@zdeničkaPredávajú sa aj Manbroken, ale tie už zo zásady nekupujem, lebo nejdú dokopy s mojim naturelom. Takže moja rada: kúp 24 žilový červený koax Womancook, tým nič nepokazíš. A predávajú ho aj s výborným latexovým tienením. Zvyšné žily môžeš použiť do domáceho kina a ku reprákom, ako sama navrhuješ, celá zostava sa ti zaručene odvďačí vysokým výkonom a kvalitným obrazom, dokonca aj ten syklink bude všetok v UHD rozlíšení s bitovým tokom najmenej 200 Gbit/s. Akurát tú zimu, čo budeš mať v byte, musíš nejako vyriešiť. Ale s tým ti nepomôžem, ani aj som zatiaľ na žiadne racionálne riešenie neprišiel. A to mám koax iba 13 žilový. |
medecal64
![]() |
|
@medecal64Konečně zcela vyčerpávající odpověď a k věci, ne jen nějaké plky ! R^Osobně taky používám sestavu vodičů jako kolega medecal64, vzhledem k tomu, že mám momentálně chčipku jako svi.ňa, tak jsem si dovolil dovést tento systém k dokonalosti: díru v okně jsem zaplácnul nevyužitou Prodelinkou 1184 od vanspeeda !!! a teď už mi sem ani moc netáhne R^ |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Koaxialni kabela zabudli ste na horskú zmes , na konektor.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
zdenko,aky koax pouzivas? https://www.parabola.cz/galerie/ctenari-zdeno-medek/Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@bohus31Tie fotografie sú samozrejme z pradávnych dôb, keď som ešte aj ja patril k diletantom a používal som Nordixy, ale špeciálneho prevedenia. A to tak, že som 14 žilový kábel rozmotal a použil som len to jedno vlákno. Obraz stál za figu, lebo HD bolo len HD a SD len SD. A aj zvuk max AC3. A pritom som chcel aspoň AC5 alebo AC6+ HiFi HD s DTSII a THX certifikátom. A to tento koax nedokáže. Ale tým by sme zdeničku nemali pliesť. |
medecal64
![]() |
|
@decmenTu Prodelinku v okne ti závidím, ja však budem mať za chvíľu prebytočnú tú sieťovú 10 stopú anténu SAMI a obávam sa, že to sito mi tú zimu nezachytí. Má otvory s dosť veľkým diametrom (asi 0,3cm2). Hodila by sa mi tam anténa plná. Skúsim Gibertini. Tá je offset, takže po nej stečie sneh. |
medecal64
![]() |
|
medecal64tápala jsem v paměti a našla jsem v albumu fotky a tenwomancook je grill a na něm....hruza. to kdyby videla redakce tak všechny tyto slušné co mi psali zavře |
zdenička
![]() |
|
skoro tovypadá,že soutěžíte,kdo nám otevře první letošní blacklist R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
jo koukámvítěze už máme R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxialni kabelZdar,fajni,jakostni,precizni,kvalitni az hvezdnepaporova soudruzko Zdenicko:).Abych tedy poradil,zustanu prave u hvezdnepraporoveho BELDENU,trebas H125 Al/Black PE,ktery Tvuj problem jiste v te rovine satelitni vyresi...Jine zarizeni ,nouzove BLACK PE/PVC (bateriove) mozna vyresi i pripadne problemy v rovine jine:).MASHER.cz |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
hdpemám na motoru asi deset let noname 3kč/m,to je průs.e.r? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxialni kabelZdar Pierre,cestne,sportovne a stavovsky tame nemuzu napsat NO NAME kabel,ponevadz by to nebylo hvezdnepraporove:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
koax kabelNo a po tomto novoročnom zdeničkynom entrée je na mieste otázka, či nevytvoriť vlákno, kde by sme sa nejako ujednotili, čo vlastne od tohto fóra očakávame (pravidlá očividne nestačia). Či odbornosť, alebo poradňu alebo, ako je tomu doteraz, nespútanú zábavu. Ako vidím, niektorí naozaj skvelí a znalí prispievatelia (marval450, peon, kamter1, warkiller a iní) sem už buď prestali prispievať, alebo sa vyjadrujú len minimálne, lebo naozaj nie je k čomu. Priznám sa, že aj mňa tu od októbra 2014 zaujalo maximálne tak 10 tém. To, čo sa odborného poňatia problematiky týka. Zabavil som sa asi na 30-40. Je však naozaj otázkou, či je to to, čo všetci účastníci od tejto platformy zdieľania a poskytovania názorov sat. nadšencov očakávame. |
medecal64
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |