Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

led panasonic

zdarec,jakou led tv od panasonicu abych nelitoval nehci-3D,internet,ani 4K jen výboný obraz a dobrý zvuk

dupos
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: led panasonic

Ano velice záleží na kvalitě nebo spíš nekvalitě zakoupené kopie.......Fuj.Ať žije VHS.Omalovánky hadra a ten pruh dole je úplně nejlepší.... ;P

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

medecal64

ani tak nejde o dynamiku,ta je u CD větší,což je i na závadu,jde o věrnost,barvu,čistotu zvuku,těžko se to popisuje,jen kdo to slyšel už k CD nechtěl R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Vyhol si sa odpovedi. Tak, aký máš gramafón? A aký zosilňovač a akú reprosústavu?

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

O:T medecal64

to nebylo vyhnutí,spíš reakce na tvoji dynamiku,je to těžké popsat ,aparatura není originální,gramo pochází z originálu NC 440,jenže už před lety prošlo značnými úpravami,tak to už je jen torzo z původního Litovle,každopádně jiný talíř,vložka ortofon,ramínko původní,veškerá elektronika mimo,střídavina nesmí do šasi,"nejlepší" korekční předzesilovač Actidamp Mk.IV,konc.zes.equin cca 2x 60w poctivých,preconsonant,bedny už nevím, repro regent a tesla asi vyhýbka pasivní 18dB/oct.,spíš by to bylo k jinému tématu,ale obrázek si asi neuděláš,spíš jde o výsledný zvuk R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Nemusíš sa báť, obrázok už mám. Oné gramošasi z Litovele som mal aj ja. V každom prípade, ak nepoužívaš aspoň GyroDec, elektrónkový preamplifer a samozrejme zosilňovač triedy "A" a k tomu patričnú reprosústavu v hodnote peamplifera+amplifera, a ak nemáš v súčasnosti špeciálne vyrábané LP v hodnote 1000 - 2000Kč za kus, asi ma o tom, že pri tvojej súčasnej sústave hodnotíš vinyl ako lepšie hrajúci/znejúci ako CD, ťažko presvedčíš. Už len tvoje konštatovanie, že CD má lepšiu dynamiku ako LP, svedčí o tom, že máš vo svojej domácej HiFi zostave značné rezervy. Dobré LP sú práve tým pred CD. Ale žiaľ nepočuť to na Zagorovej a Gottovi z 1985. A ešte niečo, čím budeš starší, tým sa kmitočtový rozsah tvojho sluchu bude zužovať, takže fakt budeš cítiť hlavne tú dynamiku, no basy a výšky ti nenávratne zmiznú. Chcem v krátkosti povedať len to, že zvykať si na CD v tvojom prípade určite nebude problém a gramofón, aj keď s vložkou Ortofon, priemernou/dobrou CD zostavou hravo nahradíš.

medecal64

O.T medecal64

no tady máš rezervy,pleteš si věrnost zvuku s dynamikou,rozdíl pozná každý už na základním slušném gramofonu a běžných reprosoustavách,na to není potřeba špičkových gramo,ani elektronkových zesilovačů ve třídě A ,nejdůležitější článek řetězce tady je právě kor.předzesilovač,něco si o tom přečtiR^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

:) Nevztekej se! Nemusím študovať, mám to už dávno za sebou. A vernosť zvuku som inak vôbec nespomínal. Ale ak vravíš, že tvojou zostavou dokážeš vykúzliť akýkoľvek rozdiel (v hocakom parametri) v prospech klasickej LP oproti CD, tak klobúk dole. Možno ti len a len závidieť. A digitálny formát vôbec nemal vzniknúť. Mali sme si všetci kúpiť len ten zázračný korekčný predzosilovač a púšťať si v mojom prípade tých asi 400 platní, čo mi tu doma teraz zavadzia. Ozaj, keď ti to tak super hrá, tak ti ja hluchý môžem niektoré kusy ponúknuť za celkom dobrú cenu... :) Ešte z tohto fóra nakoniec zbohatnem :)

medecal64

O.T medecal64

já se nevztekám,ale ty mě podsouváš "LP oproti CD"
,ale i u kvalitních LP to pozná i necvičené ucho,chápu,že žereš céda,když to porovnáváš s tou zagorkou,zkus si pustit ,pokud jsi už nezlikvidoval gramo, nějaký maxisingl,i když nevím,jakou máš ty gramo sestavu,jestli to vůbec uslyšíš ,ty gramodesky mě zajímají,o jaký jde žánr,pak se domluvímeR^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Aby ešte nedošlo k nedorozumeniu, upresňujem, že na dobrej aparatúre hrajú nové LP určite vernejšie ako remastrované a podobné CD formáty. To mi je jasné. Len pochybujem, že na tvojej :-) Mám albumy väčšinou s rockovým a jazzrockovým žánrom. Gramo a korekčný predzosilovač už nemám, takže sú mi k ničomu. A ani Oracle gramo, či Audio Research PH7 zosák, či bedne Bowers&Wilkins Nautilus si už kúpiť nehodlám :)

medecal64

a že jsi šel o krok z5,céda jsou dobrá pro toho,kdo neokusil zvuk vinylu,že by jsi zapomněl?,tak mě to připadá,že nevíš co je Actidamp Mk IV,preconsonant a equin,ale to neřeš,lidi zapoměli i jak vypadá správně obraz TV a kupují omalovánky,pár titulů z rocku můžeš napsat,ať mám obrázek o deskách,díky R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Ja som ti jednoducho taký komerčný spiatočník. Zvuk vinylu som okusoval od druhej polovice 60. tych rokov, ale myslím si, že spor medzi CD a LP je umelý a nadsadený a na cenovo zrovnateľnej aparatúre CD vedie vždy o jednu triedu. Minimálne odstupom šumu a že tam nič nepraská. To, že niekto porovnáva farbu, priestor, zašumelosť, okázalosť, priamočiarosť, ideovú vernosť a podobné sprostosti, ktoré akože v LP cíti a počuje, ma necháva chladným. Hovorím, že viem, že na dobrej technike je LP super, ale tá technika stojí nejaké prachy. Tituly: klasika Uriah Heep, Pink Floyd, Yes, Emerson Lake& Palmer, Led Zeppelin, Colosseum, Cream a pod.

medecal64

on ten vývoj zvuku gramodesky taky neskončil v 60tých,to úplně chápu,ta tvoje aparatura taky v 60tých neexistovala,a praskot u starých ,sedřených krystalkou, gramodesek jistě nelze brát vážně,to úplně chápu,že jsi chladný,nic ti necpu,poslouchej si céda dál a buď spokojen,díky za tituly ,bohužel tento žánr mě stačí na CD,i když pink floyd z desky o poznání lepší,chce to nezdrbanou,je tam hodně tichých pasáží,samozřejmě nepřehrávat supraphonské desky,tam už je slyšet šum nekvalitního vynilu,pokud víš, jak to chodívalo v Loděnicích,tak desky K.Gotta měly nejkvalitnější materiál,proč,je asi jasno R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra