![]() |
|
Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku 12 363Dobrý den, už několik let bez problémů používám dva přijímače Humax IRHD-5100s s kartami Skylink (jeden doma, druhý s next kartou na chalupě). V obou je verze softu 1.01.27. Před několika dny jsem aktualizoval seznam programů Šítlinku a u obou přístrojů se objevila zvláštní závada. Pokud nechám přístroje zapnuté na nové frekvenci ČT1HD nebo ČT2HD nebo ČTsportHD (12 363 Ghz) samovolně se vždy zhruba každou hodinu restartují. Pokud je nechám naladěné na jakémkoliv jiném programu (včetně původní frekvence ČTHD), k restartu nedojde. Oba přístroje se chovají úplně stejně. Už jsem vyzkoušel reautorizaci karet i tovární nastavení. Teď už mě napadá jen dobře volený úder kladivem... Má někdo podobnou zkušenost? |
guruguru
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 31 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119 | |
![]() |
|
HYPERPopisujete to naprosto přesně, cca po hodině zamrzne na pár vteřin obraz a pak se přístroj restartuje. Zatím používám staré frekvence, které jsou ok. ČT2 radši sleduji v SD, protože jinak by mě trefil šlak... :)) Tak doufám, že s tím ČT něco provede... |
guruguru
![]() |
|
ASTRA 3B/ČESKÁ TELEVIZE HDTo PIERREPETRProblém je na straně ČT a na ten se bude muset prostě přijít, proč k tomu dochází! |
ORBITAL
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 484 |
![]() |
|
ORBITALjá to chápu,jen nerozumím,že je to jen u Humaxů,což bys mohl vědět ty a mě to zajímá R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
PIERREPETRUpřímně řečeno nevím! Ale vím, žeproblémy nemá jen HUMAX, ale třeba také TECHNISAT v podobě zamrzání obrazu v různých časových intervalech nebo VANTAGE! Myslím, že se o jiných značkách dočteme, ale byl bych radši, kdyby žádné problémy nebyly a všechny přijímače šlapaly v pohodě! Tento typ HUMAXu má prostě smůlu v tom, že se restartuje, ostatní přijímače třeba "jen" kostičkují a úroveň/kvalita signálu je 100% a LNB nasteveno také v pořádku! |
ORBITAL
![]() |
|
ORBITALjistě,potom je ale diskutabilní,kdo má problém,když to na mnoha jiných přístrojích chodí korektně,tak problém u vysilatele asi nebude,mě se to netýká,tak do toho nechci ďoubat,jen mě zajímá ,jak to bude čt řešit R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
PIERREPETRTěch důvodů může být několik, napříkladvysílání různých služeb (HbbTV, zvukové stopy, titulky atd.), vysoká symbolová rychlost a jiné..., tímto směrem se také půjde! Může třeba dojít k úpravě právě té symbolové rychlosti! Momentálně lze těžko dělat závěry, ale možností je více! |
ORBITAL
![]() |
|
ORBITALjistě možností je hodně,ale měnit parametry silnice,pro pár trabantů(to se omlouvám za tento příměr majitelům zmíněných),asi nebude ta správná cesta,pokud by to zlobilo všem,tak ano,někdo i s arívou psal OK,což tedy beru jako,když může toto zpracovat levný přístroj,proč má problém,budiž BMW humax R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
každopádněsi vážím čt,že se k tomu přihlásila,možná ani není chyba u nich,ale problémy jsou u jejich zákazníků,to šítling by mlčel a zatloukal,pak by se to zázračně vyřešilo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Ja doufam, ze se ten problém podari vyresit do doby nez dojde k vypnuti programu CT v HD na starych parametrech. Ted se to restartovalo po delší době. Asi po 1h a zhruba 25 minutach pri sledovani CT Sport HD. V simbolove rychlosti to zrejme nebude. To by se projevovalo i při sledovani programu na staronovem TP 11876/H DVB-S2. Jsem zvedav az dojde k uprave parametru na TP 11797/H DVB-S2 a na TP 11914/H DVB-S na normu DVB-S2. Mozna, ze bude muset výrobce vydat novy sw s tabulkou TP u Astry3A/3B s timto novym TP 12363/V DVB-S2 pro programy CT v HD. Ještě mam jeden s puvodni verzi sw 1.00.02., který je bez Fastcan seznamu. Ma ho sestra, tak to zkusim naladit a pak se uvidi co to bude delat během hodiny s popijenim salkem kavy. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
petrpupajakou verzi sw mas v prijimaci, ze pises, ze ti to jde v pohode. Tu poslední 1.01.27 s funkci Fastkan nebo ještě tu puvodni 1.00.02. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...mám sw 1.00.02. a vše jede v poho... |
zibi
Registrace: 6/2013 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Mam poslední 27 a jede. Ale programy mam naladěný přes fast scan. |
petrpupa
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Problém s programy ČTnew byl i u mého Azboxu s kartou po oscamem. Obraz se pouze zastavil a po chvíli zase rozjel. Nyní po změně pluginu mám vyřešeno. Problém bude v oblasti dekódování.VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Potvrdzujem s FW 1.00.02 bez problémov R^ |
pego097
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 367 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Já mám ze studijních důvodů(H5100S s 1.0.27))naladěno taky s fastscanem,ale ten restart na ČT SPORT jsem nyní po cca hodině zaznamenal také.Včera jsem restart zaznamenal i na ČT2 HD u nahrávaného pořadu Cimrmani.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Ja jsem včera sledoval hokej a žádný restart se nekonal |
petrpupa
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Padla tady zmínka i o přijímačích Technisat. Technisat HD8-SX jede bez problémů. R^ |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Podle mne ten problém způsobuje až ta poslední konfigurace fastscan tabulky z 2.1.2015,protože jinak bych přece nemohl bez problémů realizovat nahrávku hry Záskok z ČT2 HD,která byla 31.12.2014 a trvala cca 90minut.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
ASTRA 3B/ČESKÁ TELEVIZE HDZdravím,problém restartu či zamrzání obrazu se projevuje již od 16.12.2014, kdy byl spuštěn nový transpondér ČT. Funkce FastScan na to vliv nemá! Problémy se vyskytují, ať už jsou nové programové pozice laděny automaticky nebo manuálně. (@info: Česká televize/technika) |
ORBITAL
![]() |
|
táhlovejTa poslední konfigurace to nebude. Já jsem tento problém poprvé zaznamenal při vysílání filmu Svatý rok, což bylo tuším 21.12.2014. No a během Záskoku mi ten restart proběhl také. |
guruguru
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...No vidíš a u mne ne - začínám mít pocit,že si z nás čeští operátoři(nikoho z toho nevyjímaje)dělají čím dál tím větší "gluteus maxima".Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Na tovární 1.00.02 opravdu bez problémů, je zajímavé že problém se vyskytuje pouze u některých FW.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Teď jde jen o to,aby tento problém "počesku nevyšuměl" do ztracena a odpovědní(ať už je to kdokoli)se k tomu postavili čelem jako chlapi.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
ASTRA 3B/ČESKÁ TELEVIZE HDTo TÁHLOVEJVěřte, že tento problém nevyšumí!!! .-) (@info: Česká televize/technika) |
ORBITAL
![]() |
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Po tom,co ČT díky p.Pařízkovi předvádí v DVB-T v RS7,nevěřím tomu,že by to s ČRA na A3B bylo jiné.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119 | |
![]() |
|
![]() |