, sekce: Skylink |
|
Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku 12 363Dobrý den, už několik let bez problémů používám dva přijímače Humax IRHD-5100s s kartami Skylink (jeden doma, druhý s next kartou na chalupě). V obou je verze softu 1.01.27. Před několika dny jsem aktualizoval seznam programů Šítlinku a u obou přístrojů se objevila zvláštní závada. Pokud nechám přístroje zapnuté na nové frekvenci ČT1HD nebo ČT2HD nebo ČTsportHD (12 363 Ghz) samovolně se vždy zhruba každou hodinu restartují. Pokud je nechám naladěné na jakémkoliv jiném programu (včetně původní frekvence ČTHD), k restartu nedojde. Oba přístroje se chovají úplně stejně. Už jsem vyzkoušel reautorizaci karet i tovární nastavení. Teď už mě napadá jen dobře volený úder kladivem... Má někdo podobnou zkušenost? |
guruguru
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 31 |
| Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119 | |
|
|
CESsmodul Technisat irdeto CI+ skylink ready |
jave
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 93 |
|
|
javeKolego kolikrát jsem zde psal o CI rozhraní SATU nebo Sat tuneru v TV.. NUTNO ZNÁT. A je dost rozdíl zda má CI nebo CI+. Technisat DigiCordet HD S2 má rozhraní CI pro modul viz návod : ftp.abacus.cz/technisat/TechniSat DigiCorder_HD_S2.pdf . Já PROTO v T. HD8 SX i ten je CI - používám modul SMIT Irdeto HD CI/CI+, proto mi vše fachčí OK. R^ R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
|
|
HUMAX IRHD a frekvence 12363A když jsem před třemi dny psal na technické odd.Skylinku o tomto problému bylo mi odpovězeno že vše je v pořádku a mám se obrátit na na svého prodejce.Jsou to jejich certifikované přijímače tak se nad tím můžou snad aspoň pozastavit!!!(i když chyba není u nich) Rv |
sketmen
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 8 |
|
|
ASTRA 3B/ČESKÁ TELEVIZE HDno osobně si myslím že to je i můj problém na medialinku ml 9700 do doby než jsem naladil tuto frequenci jel medialink bez problemu po nalazení teto freq a reautoarizaci karty protože mi nešel z teto freq čt sport se mi přijímač začal sekat v nepravidelných intervalech kartu jsem dal zkusmo i do arivy a tam jela ok |
vendy1968
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 218 |
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...problém bude zrejme v kodovani. Stara frekvence 11934/V DVB-S2 ukazuje kodovani na Technisatu v poradi takto Cryptoworks 0D96, Irdeto 624, Irdeto 666. Na nove kapacite ukazuje prijimac kodovaci systém CA v poradi takto Irdeto 624 Cryptoworks 0D96 Irdeto 666. Jednou se to uz resilo u programu SD, kdy nektere prijimace se po najeti na nektery program zacaly restartovat. Zda je to ale prava příčina, tezko rict. Sketmen toto je typicky pristup Skylinku. Měli by se nad tim zamyslet co rikaji, protože prave HUMAX 5100S je mezi prijimaci v nove tabulce verze 1.3 po datumu 1.1.2014. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 783 |
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Mě osobně spíš zaráží přístup firem,které jsou pod těmito komprimovanými fekáliemi(a nejen těmito)podepsané.Prostě v Česku oblíbený přístup - nikdo za nic nemůže.Naučit je vysílat 8PSK je asi tak nemožný úkol jako najít v parlamentu nezkorumpovaného posrance.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 267 |
|
|
@HYPERProblem nebude v poradi CAID, se tremi CAID si poradi kazda plecka. Ano problem muze byt v kodovani, to je take moznost to zkusebne pustit na jeden den FTA, to by snad se jako porucha dalo uhrat, ale musi chtit sama CT. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 855 |
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Teď jsem si pustil na ČT SPORT(12363V)skoky z Insbrucku a nestačím se divit - drobné freezingy v obraze,což na HUMAXu považuju za skutečně nemožné docílit?!?!Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 267 |
|
|
@CEStrochu tě jenom doplním:u HDS2 a HD8S (nemecké verze) existuje poslední FW, který upgraduje CI rozhraní na CI+ a to z dôvodu možnosti použití HD+ modulu a všech "vychytávek" jako je blokování přetáčení, nemožnost nahrávku použít déle než 90min a další disciplíny této buzerantiády. u HDS2X, HD8SX je to CI for ever. Naštěstí. apropo, včera zamrznutí obrazu CT1HD při filmu Jsem nesmělý..., jediná možnost byla pouze restart tlačítkem na přijímači. Dnes ovšem vše opět v naprostém pořádku při sledování ca 45min CT1HD |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 181 |
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Mel jsem zustat cigáněm a ne svobodnikem:-).Nesnesitelna lehkost byti tkvi pouze a jenom v tom,ze MEDIABROADCASTU vse jelo,jede a pojede.Ostatni provozovatele zaveli "do tanku v tank",rozpali to s T-34 od lesa a bazinu proste "preleti" ,vsak s tim,ze pulka stroju nehraje:-). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
Dagy2Souhas s Tebou, i u nás v ČR je taky podobný provider ( jako HD+). Potom si do Technisata stáhne "borec" jiny SW od někud z BD a je v háji. Proto stahovat do HD Technisatů pouze továtní SW - např. po OTA. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
|
|
@CESto je ale ofiko SW pre nemecké verzie. |
Dagy2
|
|
hdpeproblém je v tom, že verejné zaobstarávanie nič nehovorí o kvalite služby a o tom, či ten kto službu ponúka má o ponúkanom produkte aspoň šajnu. Celé je to väčšinou založené len na cene.A tá je nakoniec často 2x vyššia pretože treba "riešiť technické problémy, ktoré neboli súčasťou tendra".... |
Dagy2
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Uhodil jsi (bohuzel/bohudik) ,nastrojem na hlavicku hrebiku:),jeste stesti,ze mosty D1 v Ostrave patrne spadnou...,nebot prislusne firmy vlastni naprosto vsechny certifikaty ISO 2XXX:).Ale nikde to nerikej!.Nu coz,jeste jsme mali a muzeme se polepsit:). |
hdpe
|
|
CESsmodul jsem koupil protože byl doporučován pro přijímače s CI/CI+,mám i 4 jiné a přijímače také.Omluva za malé s ale 3 prý nestačí. |
jave
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 93 |
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Česká televize řeší problémy na satelitních fórech? To není ve světě zrovna obvyklé :D |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
|
|
koudelkadik za info ohledne tech caid. Mam jednu připomínku k seznamu Fastkan. Při poslední aktualizaci seznamu v patek 2.1.2015 nebyly odstraneny Polske programy z druzice Astra19,2e z TP 10862/H DVB-S, které jiz nejsou v provozu. Momentalne nejede ani uz spanelska Andalucia, tak verim, ze bude vse odstraneno do další aktualizace seznamu Fastcan. Diky |
HYPER
|
|
@HYPERAno vim o tom, jenze tady se to uz muselo moc urychlovat kvuli CT, jen aby byl novy FST v eteru. Takze v pristi aktualizaci to bude OK, ale ta se udela asi az toho 13.1., aby se to splachlo vsechno jednim vrzem. Tohle nema prioritu.V FST je stale i stary tp Prima HD i Nova HD. Apropo je na A1 neco noveho co by tam slo dat ?? Myslim, ze asi nic nepribylo, takze usetrime misto v tabulce :))) |
koudelka
|
|
hdpeJiste "do tanku v tank", ted se jen nepatrne upravi parametry toho tanku a uvidis jaky to bude ficak, ten preleti i 2 baziny zaraz :))) |
koudelka
|
|
koudelkavpohode. Co ted ještě asi vypadne z Astry 23,5E budou ty Madarsky programy, ale tam to bude urcite nahrazeno na pozicich po madarskych programech programy Doku CS, Kino CS a Muzika CS. Bude se pocitat i s programy Spektrum HD, HBO HD... na TP 12207/V DVB-S2 nebo je to chyba v tabulce na strankach Skylinku? Ja jsem na to také zvedav jak to pojede na Humaxu 5100S po změnách parametru na TP 11797/H DVB-S2 a 11914/H DVB-S. Uvidíme az nastane den D. Snad to bude ok. ;) |
HYPER
|
|
koudelkaještě k te Astre 19,2E k tomu volnemu mistecku po Polskych programech. Třeba takovy HDcka ORF HD, ORF2 HD, PRO7, SAT1, Kabeleins... od Austriasat by nebyly spatny v seznamu. To by ale Skylink musel se dohodnout a zavest další balicek po Madarech. :))) Jsem na to zvedav jak to ted bude s nabídkou Madarskeho baliku z pozice 9E. Vse by mělo byt jasne behem pristiho tydne. |
HYPER
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Tabulka na webu je ok. S prijmem by nemel byt problem, pokud se vysilaci retezec odladi tak jak ma. Nicmene v tech parametrech tp opravdu problem nehledejte. Humax zvladne naladit i M1 HD ve freeSATu prevzatou z RCS, kde je SR30000, fec 5/6 a prijem je naprosto stabilni.Nicmene budte radi, ze nekdo z CT ma zajem celou situaci resit za coz mu patri velky dik! Pevne verim, ze se jim to podari odladit co nejdrive. |
koudelka
|
|
RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...Vůbec ale opravdu vůbec nemohu pochopit jak může mít problémy přijímač s CERTIFIKACÍ SKYLINK READY!!! To snad nemyslíte vážně, to se vám musí jen zdát!Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
@koudelkaZdar,beru Te v te Tiche bolesti prijmu (nejmenovaneho) providera za slovo :). |
hdpe
|
|
@HYPERVsechno je to o nabidce a poptavce, ORF si sve programy moc hlida a jen tak je nekomu nepusti. Navic dnes je FTA nemeckych kanalu armada, vse se to musi nejak ufinancovat a to je vzdy ten nejvetsi problem. Tady lide rvou kdyz maji zaplatit SP. A kdyz jim nekdo da neco zdarma, tak jeste rvou ze to neni v nativu jako kdyby mohl operator ovlivnit obsah programu vysilatele. |
koudelka
| Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|