Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku 12 363

Dobrý den, už několik let bez problémů používám dva přijímače Humax IRHD-5100s s kartami Skylink (jeden doma, druhý s next kartou na chalupě). V obou je verze softu 1.01.27. Před několika dny jsem aktualizoval seznam programů Šítlinku a u obou přístrojů se objevila zvláštní závada. Pokud nechám přístroje zapnuté na nové frekvenci ČT1HD nebo ČT2HD nebo ČTsportHD (12 363 Ghz) samovolně se vždy zhruba každou hodinu restartují. Pokud je nechám naladěné na jakémkoliv jiném programu (včetně původní frekvence ČTHD), k restartu nedojde. Oba přístroje se chovají úplně stejně. Už jsem vyzkoušel reautorizaci karet i tovární nastavení. Teď už mě napadá jen dobře volený úder kladivem... Má někdo podobnou zkušenost?

guruguru
Registrace: 1/2015
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Humax IRHD-5100S a nová frekvence Skylinku...

Jeden (jen mírně zainteresovaný) pán nedávno napsal, že žádný televizor není certifikován Skylinkem, tudíž samozřejmě nemůže nést značku SKYLINK READY. Mě by tudíž zajímalo, k čemu slouží ta certifikace modulů, které pak tu značku (opět samozřejmě) mají? Viděl někdo TV s integrovanou čtečkou karet (potažmo dekodérem)? Nebo jsou určeny do SKYLINK READY přijímačů?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

bude zaujimave pozorovat reakcie majitelov TV so sat tunerom po zmene parametrov skylinku

lacko9
Registrace: 2/2009

Tomik535

ten samý nejmenovaný tady píše že máš vyhodit svůj certifikovaný přijímač a koupit si bednu s open linux aby jsi si mohl doladit sám na tomto DoDo přijímači co jiní doje..li.
FastScan všude těžce propragovaný není prioritou. Celkem by mě zajimalo, co je tedy prioritou? 100% výběr serpo to jsem pochopil...

Dagy2
Registrace: 11/2010

ORBITAL

pokud ti to pomůže:
Technisat HDS2X, modul Multicrypt (CRW+CNX) karta ICE.
včera zamrznul obraz ca v 20:50h po ca 5min sledování CT1HD a nešlo nic jiného než zresetovat.
Dnes jsem nechal prijímač naladený na CT1HD od ca 14:30 a jede v kuse bez jakéhokoli výpadku, zazrnění, zaseknutí.
Pouze mne se.e poloviční bitrate oproti původnímu TP.

Dagy2

Certifikace modulu slouzi k tomu, aby se proverila spravna komunikace mezi modulem a kartou. Certifikace provadi kde jaky operator po cele Evrope. Kompatibilita modulu a zarizeni ve kterem je vlozena je ale jina zalezitost, ktera nema s certifikaci NIC spolecneho.

Pouze nekteri operatori maji na svych webovych strankach seznam TV do kterych se jejich modul da vlozit (maji treba ale jen jeden typ modulu!!). Navic je zde zapnuto vyssi zabezpeceni na vsech kanalech, takze lze pouzivat pouze CI+ rozhrani nebo certifikovane prijimace, jina volba NENI. Navic existuje hodne operatoru kteri vubec ZADNY modul nemaji! Skylink je stale otevrena platforma a za to se musi platit urcita dan.

Omlouvam se za OT, tohle do tohoto vlaka nepatri!!!

koudelka
Registrace: 4/2009

ale uz nastal cas platformu uzavriet

lacko9
Registrace: 2/2009

@Dagy2

Zbytecne reagovat, ty vis prece vse nejlepe a vytrhavani slovicek z kontextu ti jde velmi dobre, ale tady nejsi na jednom nejmenovanem serveru kde brecite nad temi DoDo strepy z NDR :fuming: A az nekdy budes mit linux v ruce zjistis, ze je tam i FastScan :laughing:

koudelka

Fastscan sice považuji za dobrou myšlenku,ale negativa spíš převažují.Nemáte takový pocit,jako kdyby nick "koudelka" = nick "service center" z toho nejmenovaného serveru?

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

@Dagy2, logické není-liž pravda ;) Co bys taky čekal od ovečky tak poplatné svému chlebodárci. Kupodivu ale sesmolil docela logické vysvětlení. Akorát že by heslo "otevřená platforma" měla blikat hned na první stránce. Aby bylo předem jasné, že i když si koupíš vše certifikované, tak se může stát, že po nějaké době to přestane fungovat a je třeba za tuto "otevřenost" zaplatit "určitou" daň ve formě nového STB, modulu či televizoru.. Docela pochopitelné, ale PROČ SE TÍM NECHLUBÍ a plácá tu žvásty o certifikaci?

a)
b)taky to budu dělat, když mi za to někdo zaplatí.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

táhlovej

Na uvedenem foru jsem nikdy nebyl registrovan a nevim o cem bych tam psal :laughing: Tam se bavi jini o DoDo prijimacich :laughing: Jinak duchodci a bezni uzivatele, kteri tomu nerozumi jsou za FastScan vdecni. A kupodivu se pouziva taky vsude po cele Evrope i v RF.

koudelka

Dagy2

souhlsim s tim prevazne polovicnim datovym tokem u programu CT v HD. Nechapu proc si CT nezapltila kapacitu 31 Mb/s a pro všechny tri programy mohl byt obrazovy datovy tok kolem 10 Mb/s a bylo by to urcite na stejne urovni co u Mediabroadcast. Platíme si koncesi, tak také ocekavam kvalitu od statni televize. Kvalita programu CT HD je na TP 11934/V DVB-S2 nesrovnatelne o něco lepsi nez na nove kapacite.

HYPER

To ten novej TP 12363/V SR 29500 DVB-S2 mohl mit zatím SR hodnotu na 22000.

HYPER

Kvalita všech HD programů České televize je na nové frekvenci otřesná... :crying: ;P

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

Kvalita není o nic otřesnější než v pozemáku, tak furt neremcejte. Doteď jel ČT4 sport se 7 Mb/s a taky to všichni přežili.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

Myslim, ze to bylo v rezimu CBR. Včera se pohybovala hodnota obrazového datového toku vice v prumeru 8 az 11,5 Mb/s při hokejovem utkani MS 20. Tim ale na ostatních CT programech to bylo prevazne v prumeru 4,5 az 7 Mb/s.

HYPER

miri potvzuji techny sat a stale se to seka neni to doladene musi se polepšit

miri
Registrace: 1/2015

restart

Já mám stejné poznatky. Ještě v neděli se mi přijímač sám restartoval. Navíc samovolně vyskakuje informace o červeném tlačítku na HbbTV. To u starých frekvencí nedělalo. Jsem montážník satelitní techniky a musím říct, že jsem také zastáncem samostatného přijímače. Multifunkční TV je pro lajka většinou nepřehledná. Někdy se nestačím divit co zákazníci vymyslí :))

zlabek79
Registrace: 5/2010

TV Panasonic s sat. tunerem

zdravím, mám rovněž problém s HD programy ČT u jiných se to neděje a mám je všechny včt. HBO, takže problém bude asi někde jinde než v přijímačích!

prozby
Registrace: 10/2010

prozby

a aky problem ?

mjamriska
Registrace: 4/2003
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra