![]() |
|
Nový satelitní přijímačDobrý den.Potřeboval bych poradit s nákupem nového satelitního přijímače. Vlastním starý TechniSat DigiCorder S2 TWIN PVR s možností náhrávání na HDD. A právě jsem koupil novou Full HD TV a v satelitu navíc odešel HDD. A rád bych si koupil nový přijímač který bude právě zvládat Full HD , tedy s HDMI (doteď pouze SCART). A protože jsem pouze uživatel a laik, potřebuji poradit který přijímač bude fungovat s 4 orbitální 45 cm parabolou také od TechniSatu. Od parab. do přijímače vede 2* koax. kabel. A vubec nevím jeslti na tu parabolu musím koupit zase přijímač TechniSat, nebo něco jiného. Prostě přijde přijímač, připojím ty 2 kabely, spojím s TV, a funguju. Může mít také HDD , ale může být i bez, koupil bych exterák k TV (také zvládá nahrávání). Můžete si sem prosím dát odkazy na vyhovující přijímače, které budou fungovat na tu parabolu ? Děkuji a omlouvám se za laický dotaz :))) |
kapilif
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 4 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
kapilifPorozmýšľaj nad zostavou:https://www.technisat.com/cs_CZ/DIGIT-ISIO-S/352-1637-2953/ Modul: http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3283&category_id=44&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=sk |
karamelka
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 395 |
![]() |
|
poklSúhlasím Dreambox je dobrá značka. DREAMBOX DM7080HD TWIN DVB-S2. Sú aj zásuvné moduly pre virtuálne dekódovacie karty? |
karamelka
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 395 |
![]() |
|
karamelkaNie len Dreambox,ale aj VU+ je výborná značka R^VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 722 |
![]() |
|
SAXONZdar, tím rozdílným zvukem on nejspíš myslel analog audio výstupy z STB, nebo ne? Má zkušenosti s analog. stereo výstupy u různých sat přijímačů je, že rozdíly v kvalitě určitě jsou a to setsakramentské... ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lanceAha, tak to mi nedošlo. O to jsem tedy ochuzen, páč to z VU+ posílám rovnou po sklíčku do AV receiveru. Takže případně horší D/A převodník ve VU mě jaksi netlačí. To samé platí o HDMI rozhraní. Maj sa. ;)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
a jéjezase niekto kúpil prijímač s irdeto čítačkou (neprečítal si o tom nič) a teraz tu plače že svokor nemôže kopírovať filmy do PC. Treba čítať čo kupujem a nevypisovať dokola nezmysly.kaplif, proísm len nie digit isio s2 pokiaľ si bol doteraz spokojný, tak skús "predražený" kombo 6-tuner ISIO STC za nejakých 320EUR. Multytenne opcia je tam samozrejme rovnako ako v ostatných technisatoch. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
reakceAsi tak, tu TV už mám nějaký čas, je to plazmová TV Panasonic Viera 127 cm se kterou jsem max. spokojen. K výměně přijímače mě dohnal až teď ten vadný HDD, i přes to ze full hd chci delší dobu. Současný přijímač má jen SCART.Zas takový laik jak si asi nekteří myslíte zase nejsem :D , nastavit progr. je hračka a veškeré zapojení také, jsem elektrikář. Jen se neorientuju v satelitech. A tak si nechám poradit. Parabola je v zákrytu (pod střechou-nemůže na ní sníh ani voda) , příjem vždy v pořádku, i při horším počasí. Veškeré programy mám přes Skylink. Jak už jste psali, na tu parabolu by měl jít jakýkoliv přijímač ,že ? Tak jestli by jste neposlali pár odkazů? Ať už TechniSat nebo jiné značky.Oželím i to nahrávání ( asi koupím exterák). Cenu bych si představoval kolem 5 000 , méně = lépe. Už současný komplet byl neskutečně drahej jako novej. Moc toho nepotřebuji, koukám jen na CZ a SK programy + občasné nahrávání. Jinak díky za všechny vaše odpovědi, nečekal jsem tolik reakcí. R^ |
kapilif
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Nový satelitní přijímačTechnisat nemá dobrou podporu. Z toho důvodu bych do něj nešel. Super podporu ma treba goSAT7056, az jsem se divil. Tez Zircony maji dobrou, ale dost casto dlouho trva vychytani much. Linuxove prijimace maji podporu excelentni, ale pro obycejneho uzivatele jsou zbytecnosti... |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
008...ano,máš pravdu,ale kdo potřebuje podporu?,95% uživatelů ani netuší o co jde,přepínají,koukají a užívají si fce,které jim umožní bezproblémový přijímač,pak ani podporu nepotřebují a ani se po ni nepídí,pokud si koupí nedodělanou novinku,jejich problém a bl.bos.t,pak mají 2 roky podporu od prodavače potažmo výrobce na bezchybnou funkčnost R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
doporučení na základě požadavků:1. umět ovládat čtyři konvertory s přepínačem Diseqc ve společném pouzdře,2. CZ+SK, 3. občasné nahrávání, 4. Full HD, 5. nic víc. Z toho vyplývá, že není požadováno nahrávání a současné sledování jiného kanálu, editace záznamu v PC, prohlížení záznamu v jiném přístroji, internetové stránky ani sdílení karet, pirátské sledování zakódovaných stanic, prohlížení záznamů pořízených jinde, napojení na domácí síť. Doporučení 1 Požadavku 1.až 4. vyhovuje Gosat 7056 v ceně (pod) 3000 Kč. Má obraz velmi dobrý, za Technisatem obraz nezaostává, automaticky se ladí Fast Scanem Skylink CZ+SK, v záznamech lze dělat značky a přeskakovat po nich, rychle přepíná kanály, má 8 FAV skupin, přepínač Diseqc 4/1 z Multiantenne (či jak se ten krám jmenuje) snadno nastaví, má výstup Full HD, má i internetové funkce a hry. Doporučení 2 Podobně obrazově hodnotím Media Black Panther (3000 Kč), zde bylo v mém případě o něco složitější přehrávání záznamů. Doporučení 3 Pro čtyři družice by snad vyhověl i Topfield 3000 HD (2500 Kč) se slušným obrazem. Technisaty byly v mé situaci více náchylné k výpadkům. Z hlediska stability příjmu, což má vzhledem k malé anténě svůj význam, u mne nejlépe dopadla Ariva 252 (2500 Kč) s citlivým tunerem, obrazově je však o něco méně ostrá na SD stanicích, jinak vyhovuje všemu, navíc má pozemní TV stanice a snadné ovládání. Satelitní fajnšmekři budou doporučovat Linuxy, ty neznám, jsou dražší. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Nový satelitní přijímačJsou linuxy i cenově srovnatelné. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
samorostVU-solo linux pod 3000kč,kolik jich chceš?,Medialink Black Panther už se nevyrábí ,jinak je to taky linux, uzavřený, mimo téma,jaký problém máš s přehráváním záznamů?,něco mě uniklo? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
008 post. admin ???Kolego, Ty jako dřív admin, že to dokážeš napsat o Techisatech, to je jiná LIGA a PALÁCOVÝ SAT-REC., s OK obrazem a není na " ko-ko-ti-ny ", na to jsou jiné např. Korejské saty. Jak z Tebe mohl p. Vyleťa udelat před časem ADMINA !!! ??? !!! ??? :ogre: :))) :ogre: |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CES.........nová doba R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |