Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

LNB na příjem feedů na T90 - pozice 10e a 7e

Ahoj.

Chtěl bych na 10°E a 7°E (na T90ce) dát nějaké lepší LNB, pro lepší příjem feedů. Kdysi se tu doporučovalo Inverto Black Ultra (twin). Je furt nejlepší? Na 10°E mám teď Inverto Black Ultra (single) ...

Můžete mi něco doporučit ?

Díky

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LNB na příjem feedů na T90 - pozice 10e a...

Nic se nezměnilo.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Porovnání

Dokážeš porovnat o co je lepší twin než single?

ivo2001

nejlepsi LNB je parabola a jeji velikost. To se tady psalo x krat

zzz
Registrace: 1/2006

RE: LNB

V zemi Vladimíra Vladimiroviče se hodně používá značka PAUXIS, podle místních montážníků je i lepší než černé Inverto a krom mě to vidím i u sousedů. Na jaře až pojedu do ČR bych mohl vzorek dovézt

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

to ivo2001

asi to bude hlavne o vhodnem ozarovaci pro tuto antenu, mam odzkousene nejake quattro LNB (ale jelikoz jsou zpravidla ozarovace stejne, bude to platit pro jednotlive serie vyrobcu obecne), nevhodnejsi asi MTI, ale "chodi" dobre i Inverto, Maximum, naopak nesedi Invacom.
Tak jak uvadim vyse, nemuze byt rozdil mezi seriovym provedenim single a twin, to s temi IBU twin je pouze zdejsi folklor

kaos
Registrace: 2/2009

A co porovnání IBU single a twin vs. QUAD ?? nemá někdo?

lance
Registrace: 10/2008

ivo2001

Znamená to, že nemáš 9E a 5E? V tom případě jde o jakýkoliv (tedy neúzký) LNB?
Tvoje otázka je velmi specifická. Při posuzování kvality LNB se musí vzít do pozornosti také tvar T 90 a soulad ozařovače LNB s touto parabolou.Pomoci Ti může výhradně ten, kdo přímo na T 90 zkoušel (případně přímo úzké) LNB.
Nejlepší konvertor se vždy vztahuje ke konkrétnímu tvaru plechu.
Nestačil jsem se divit, jak se pořadí kvality LNB měnilo na různých tvarech plechu!!! Měřil jsem sice pouze teploměry, ale rozdíly na žádané frekvenci byly neskutečné.
Jiné pořadí na 60-tce, jiné na 80-tce, jiné na T90!!!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

to samorost

jen tak ze zajimavosti, napis k cemu jsi se konkretne dopracoval, t.j. ktere LNB se "kamaradily" s kteryma parabolama, dik

kaos

Ja raz porovnával IBU single,twin,a quad.Test bol na 7,2°w a najlepšie o maličko vyhral single pred twinom,quad bol najhorší! ;)

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

je to již dávno,

asi před 5-6 lety jsem ještě měl T 90 a další paraboly na velmi svérázné a rozlehlé konstrukci.

Pamatuji se, že na 60-tce zvítězil starý MTI (!) na 11044 V 53E, porazil IBU i ostatní LNB,

na T 90 šla nejlépe IBU pro příjem 26E, zde šlo o separaci sousedních družic,

na 80-tce Megasat.

samorost

samorost

jj, stare MTI byly ve sve cenove relaci bezkonkurencni, suprove oddeleni polarizacnich rovin a dalo se pouhym odsroubovanim krytu dostat ke "sroubku" nad DRO osc. a dostavit presne frekvenci

kaos

samorost

9e jsem delal kompromisem, a 5e mam. Ted jsem se rozhodl ze 9e vyresim motorem, uz tam nic moc neni. Co mas na mysli uzke lnb? Na 9/10e mam IBU single, ale na 7e mam Maximum uzky.
To ten uzky je lepsi nebo horsi?

ivo2001

úzký LNB

má, jak určitě víš, čelo asi 20 mm, normální LNB asi 40 mm, musel bych to jít změřit. Venku je ale vichřice a deštěm..
Pro některé uspořádání lze použít výhradně úzký, tím soutěž končí.
Pokud je pro Tebe pozice 10E nebo 7E mimořádně důležitá, pak, doporučuji, se nevázat pouze na T 90 a použít nějakou samostanou anténu. Například: 9E je svářečka, na to stačí 60tka. Motor má smysl, pokud máš další nezbytné družice...

samorost

ivo2001

nikde nevidím nejdůležitější informaci,pro jakou hubu sháníš zubní protézu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pardón

máš to v názvu,omluva R^ :laughing: R^

pierrepetr

kaos

já jsem testoval 5 běžných LNB na camping 33cm,nejlepší výsledky měl nějaký s nejhoršími udávanými parametry f-0.3 R^ :laughing: R^

pierrepetr

to pierrepetr

no predstav si, ze ja nejlepsich vysledku dosahuji s jeste vetsim smejdem s "udavanymi parametry F 0,8" (je to nejaky SMW Q-PLL)

kaos

lepší a horší

Nezbývá, že na parabole T 90 udělat výzkum.

Vybrat pozici, napřílad 10E, vybrat žádanou frekvenci se slabým signálem, LNB střídat a zapisovat si údaje z teploměrů nebo měřicího přístroje.Bude naprosto evidentní, který LNB je lepší a horší.Takový výzkum se vyplatí.

Určitě máš doma již několik typů LNB a na žádanou pozici si pak osadíš ten nejlepší ze svých, případně dokoupíš další kus typu LNB, který vyhrál.Pokud máš známého ze satelitního obchodu, ten Ti umožní zapůjčení LNB pro účely výzkumu.

samorost

samorost ?

Asi doladím to Inverto Black Ultra single pouze na 10°E. Co z toho signálu zbude na 9°E se uvidí ... tím se nebudu zabívat.

Na 7°E dokoupím taky Inverto Black Ultra single ...

Má otázka: slim LNB (např. Maximum nebo AB) tedy nejsou vhodné pro pozice s feedy (10°E, 7°E) ? Tedy lépeje na dávat na DTH pozice (19°E, 13°E) ???

ivo2001

vlstní pokusy jsou k nezaplacení,

když si je promyslíš, časová ztráta bude minimální.

Doporučuji, nejdříve si vyzkoušej na 10E postupně vše, co máš, a pak se rozhodneš, co dál.

Rozumím tomu tak, že feedy asi nemají silné signály, protože jsou hodně směrové a nejsou určeny pro celý svět. To snad bude důvod, proč je osazovat nejlepší technikou. Ale feedy nebyly mikdy předmětem mého zájmu, mohu se plést...

19E a 13E, ty budou hrát i na mizerné LNB.

samorost

samorost

jo, chápeš to dobře. Vysílají se s různou intenzitou signálu a nejsou určeny pro běžný veřejný příjem. Někdy kódovány, někdy fta ...

Obrazová kvalita je vždy na vysoké úrovni ... třeba nyní feed tenisového WTA turnaje z Brisbane má kolem 14 000 Ms/s ...

ivo2001

pokud jsi

feedař,tak to stojí za to zkusit pár LNB a vybrat nejlepší,vůbec nekoukej na parametry,nakonec ti bude třeba nejlépe fungovat LNB f-0.6 a to bude údiv R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

vidim, ze jsi taky pekne zmasirovany tou reklamni kampani s HD konvertory s sumovym cislem 0,1dB, ze pak F 0,6dB (coz je uplne normalni hodnota, pod kterou se nekteri vyrobci, jako Norsat, SMW, Kathrein u.a. pomalu nemohou dostat) je pro tebe "udiv". Co to je to F 0,1 dB? maximalni hodnota ve vsech pasmech?, typicka hodnota?, nebo hodnota nahodou dosazena na jedinecnem kmitoctu ze vsech pasem?

kaos

kaos

já tedy vůbec nejsem zmasírovaný,to si špatně vykládáš,naopak na svářečky nic neřeším,ani nevím co má LNB v parametrech,naopak pro hraniční příjem vybírám z čehokoliv pro nejlepší příjem R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra