![]() |
|
Satelitní přijímač pro naprostého začátečníkaAhoj, procházel jsem fóra a nikde odpověď nikde nenašel, tak prosím o pomoc zde. Děda má starší (HDready) televizi a satelitní přijímač (tuším Ferguson) na kterém mu běží Skylink. Nyní mu přišlo oznámení, že od 13. bude jen HD vysílání. To ale ten přijímač nezvládá. Poradí prosím někdo jaký nový vybrat. Nejsou nutné žádné vymoženosti (nahrávání, více mís). Klíčové je jen snadné ovládání (hlavně naladění), přijatelná spolehlivost a rozumná cena - nečeká nic pod 1000 ;) , ale víc jak 4t by dávat nechtěl. Poradí prosím někdo?díky |
PetrA1
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: PetrA1Např. něco od Technisatu.....I když nejsem velkým příznivcem fi. Technisat, tak pro staršího člověka se docela hodí. Jednoduchá obsluha a slušná spolehlivost. Cena je přijatelná.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
![]() |
|
To PetrA1No ja by som ti doporučil-Ferguson-Arivu 203,má už aj ropzlíšenie 1080p,čo je super.Tak aj po obslužnej a prevádzkovej stránke nemá problémy,je to jednoduchý a lacný STB.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač pro naprostého začátečn...GOSAT7056Hdi je aj pre absolútneho laika OK. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač pro naprostého začátečn...Jestli má děda jen základní programy, nemusíš zatím panikařit, neplacené SD programy pojedou i po 13.1. stejně jako dosud (vyjma Retro music) přečti si tu jejich informaci pořádně ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
GoSat 7056HDiTo bych považoval za dobrou radu-osobní zkušenost.Ideální pro tvoje požadavky. ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač pro naprostého začátečn...Také bych doporučil Arivu-Fergusona, dalkový ovladač podobný, podobné i menu, takže v podstatě žádná zásadní změna pro uživatele |
gray
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 92 |
![]() |
|
díkyDíky moc za rychlou odpověď. Dám mu na výběr - koukal jsem na recenze a ten GoSat je o něco lepší, ale ferguson je 1T levnější...všem ještě jednou díky za rychlou pomoc Lance: má placený sportovní kanály a ty (pokud jsem to pochopil dobře) pojedou jen v HD... |
PetrA1
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
GoSat 7056 HDi a třídění programů.Tento příjímač 7056 má přítel. Pokud vím, tak po základním naladění si setřídí programy podle svého pořadí, které naprogramované v SW. V této základní skupině nejde pořadí uživatelsky měnit. Pro vlastní pořadí si musí uživatel přesunout naladěné a požadované programy do některé skupiny oblíbených, kde už to třídit jde.Pokud někomu nevadí, že po naladění nebo aktualizaci Fastscan bývají programy pod jinými čísly, tak 7056 je dobrá volba. Já mám jako druhý přijímač GoSat 7055. Tam lze třídit programy i v základní skupině. Aktualizaci Skylink jsem vypnul a změny doladím ručně. Takže každémi to, co je schopen se naučit, a na co si troufá. GoSat 7056 i 7055 jsou oba dobrá volba. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
Gosat 7056 pre Standa3Možno si neskúšal,ale v 7056-keď po naladení vypneš Fastscan,môžeš si ukladať podla seba ako potrebuješ.Nemusíš vytvárať skupinu. |
daryl
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
Já jsem baběna několikátý pokus pořídil Amiko 8840 a naprostá spokojenost. Jednoduché ovládání, jede od začátku s kartou Irdeto 624 a žádný problém. Nezamrzá , obraz taky jde a hlavně byl za cca necelé 2 litry. A navíc je to kombo i s DVB-T i T2 tunerem.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač pro naprostého začátečn...Gosat 7056 - pre pouzivatelov, ktori len prepinaju programy je najlepsie nechat Fastscan aj Dynamic channel management zapnuty. Po naladeni si vytvorit favoritnu skupinu, resp. skupiny. Vo FAV skupine si programy usporiadat podla seba. V pripade buducich preladovani sa nie je potrebne o nic starat, programy sa preladia a zaroven sa preladene preklopia do FAV bez toho, aby rozhodili poradie. Do nastaveni je potrebne ist len v pripade doplnenia novych programov do FAV. FW sa aktualizuje tiez sam.Pre tych, ktori len mackaju prepinacie tlacidla idealna volba R^ Skylink preladuje viackrat rocne a v pripade Skylink prijimca odpada pre laikov starost to preladovat rucne, resp. volat niekoho na preladenie. Mam dva 7056 uz rok a pol a od prvotnej instalacie som nic ine okrem prepinania programov nerobil :laughing: Na "hranie a kutilstvo" su ine prijimace, tieto su len nato naco su primarne urcene, teda prepinanie a sledovanie R^ ;) |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač pro naprostého začátečn...Dodatok pre Standa3, ako som pisal vyssie, zmeny sa preklopia do FAV a tam su programy ocislovene na zaklade poradia vo FAV a nie cislom poradia v skupine vytvorenej Fastscanom. Teda po vytvoreni FAV skupiny nikoho cislo programu v zakladnej skupine nezaujima. Len pri upravach FAV doplnenim novych programov, kedy sa je potrebne v zakladnej skupine "hrabat" (fastscan pridava nove programy na koniec). |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: Satelitní přijímač pro naprostého začátečn...Všechny Arivy velmi dobre menu snadne ladění |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
lanceti poradil,nic neřeš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
![]() |